1,1 млн. палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава

Заповедта е на израелските военни
148
1,1 млн. палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава
Снимка: БГНЕС

Израелските военни са информирали ООН, че около 1,1 милиона палестинци от ивицата Газа трябва да се преместят в южната част на анклава в рамките на следващите 24 часа, предаде Ройтерс, като се позова на изявление рано тази сутрин на говорителя на световната организация Стефан Дюжарик.

"ООН смята, че е невъзможно такова придвижване да се осъществи без опустошителни хуманитарни последствия", се казва в изявлението.

"Организацията на обединените нации настоятелно призовава всяка такава заповед, ако бъде потвърдена, да се отмени, за да се избегне това, което вече е трагедия, да се превърне в катастрофална ситуация", допълни говорителят на световната организация.

Дюжарик каза, че заповедта на израелските военни се отнася също и за всички служители на ООН, както и за онези, които са били подслонени в обектите на ООН, включително в училища, здравни центрове и клиники. /БТА, Светослав Танчев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: ГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
16
 
16
 
! Отговори
Аноним преди 11 месеца
От самото начало по всичко си личеше че е скалъпено от израел.Те това искат от много време,само едно не мога да си обесня защо великобритания и САЩ помагат на това скалъпено клане.
5
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичките над 2 000 000 палестинци да се махат от там...като копърки в буркан са...Това място да го вземе Израел и да им даде друго в пограничните райони...Докато са там....,ще имат проблеми евреите...
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Повтаря се 1948 г., която палестинците наричат Ал Накба - Катастрофата. Евреите с насочени автомати са разбивали с шут вратите на къщите и казват "след един час да ви няма".
3
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да би мирно седяло, не би чудо видяло.... Народна мъдрост
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 10-тина дни ще станем свидетели на невиждан погром. Тия не си поплюват въобще и са бесни...
1
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето дойдохме си на думата.Те затова нарочно допуснаха това,което се случи,за да могат да прочистят и Газа лека по-лека.Накрая ще ги накарат да се махнат от целия район.Много добре са знаели,какво ще се случи и нарочно нищо не са направили с цеп нападение и прочистване. Е как човек да ги уважава