ООН: Военна ескалация ще е катастрофална за жителите на Газа

Последствията от разширяване на конфликта не могат да се оценят в момента
20 окт 2023 18:48, Елка Василева
70
ООН: Военна ескалация ще е катастрофална за жителите на Газа
Снимка: архив, БГНЕС

Всякаква ескалация или продължаване на военните действия на Израел в Газа би била "чисто и просто катастрофална" за местното население, заяви върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди, цитиран от Франс прес.

Още по темата
Гранди изрази това мнение на пресконференция в Токио.

Той подчерта, че неговата агенция няма официален мандат в палестинските територии или Израел, но заяви, че "споделя притеснението и изключителните опасения, изразени от много (от неговите) колеги, включително генералния секретар на ООН" във връзка с конфликта.

Последствията от евентуално разширяване на конфликта в Ливан и на други места не могат да се оценят в момента, добави Гранди.

При нападението в Израел, извършено от бойци на "Хамас", загинаха над 1400 души, предимно мирни граждани, които бяха застреляни, изгорени живи или загинаха вследствие на осакатявания, по данни на израелските власти. Около 1500 бойци на ислямистката палестинска групировка загинаха при контраофанзивата, позволила на Израел да си върне контрола над нападналите райони, според израелската армия. "Хамас" държи и 203 заложници от над 20 страни според последни данни.

Според здравните власти на "Хамас", който управлява Ивицата Газа, загиналите от палестинска страна са 3785, включително най-малко 1524 деца. (БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
4 преди 6 месеца
Израел се превръща в новата нацистка Геурмания-избива цял един народ пред очите на целия свят!А той си играе на риторика!Хуманиисти!ние щяхме да сме като палестинците , ако Русия не беше ни освободила от турско робство!Нетаняху вижда в това заколение сасение на личността си като политик,но греши дълбоко-Виетном и Афганистан го доказаха!Народ не може да бъде пободен -поробен да!
65
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Бой и пълна блокада до освобождаването на всички израелски и чужди заложници, взети насила след непровокирана зверска терористична атака над цивилно население!
64
0
 
2
 
! Отговори
Палестинци няма! преди 6 месеца
За по-нагли измамници, клеветници, нелегални окупатори и престъпни терористи от т.нар Палестинци не зная.Палестински народ език няма, а ислямските арабски терористи от 22 арабски държави са дошли да убият и ограбя Божия избран народ и святата му 1! малка земя обещана само на евреите от Бог! И не само всички ислямисти са им съучастници в дяволските дела на терористите, но и ООН и ЕС действат като про-терорични организации грижещи се за семействата на ПА терористи, вместо за жертвите им Израел
63
0
 
2
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
Докога Безбожните Нации ( и то не само ислямските,а и претендиращи християнски демократични правови като САЩ Русия и ЕС са винаги на страната на злодеите като ислямските терористи и помагат на враговете на Бога на Израел, дори и на думи да са против ислямския терор,масови и убийства на еврейски цивилни. ООН са съучастници на ПА с про-терористична си антисемитска измамна извратена политика незаконно легализираща, финансира с милиони, снабдяваща с оръжия ислямския терор.групи но клевети Израел
62
0
 
2
 
! Отговори
аноним- преди 6 месеца
Интересно-гръцката църква е много ниско в земята!А техните-на мюсюлманите- изповедални се извисяват в небесата!Как уцелиха ниското,а не високото?И кой има полза от разпалване вражда между религии?
61
1
 
1
 
! Отговори
аноним преди 6 месеца
Да би мирно седяло,не би чудо видяло!!!Сега да не реват!!!
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
русия и хамас са една и съща терористи4на банда
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
след оня нов батак извършен от арабските терористи аз не биш оставил камък въеху камък в газа и москва която ги насъска никаква милост към руските терористи
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Патаринков То затова русите са в настъпление, а онези се чудят как да ги удържат. Нещо си се заблудил.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Русия със закон премахнаха думата ВОЙНА и я замениха с думата СТОКООБМЕН. В резултат беше отчетено : ВЪПРЕКИ ЕМБАРГОТО СПЕЦИАЛНАТА СТОКООБМЕННА ОПЕРАЦИЯ ИЗНАСЯ ЗА УКРАЙНА МИЛИОНИ ТОНОВЕ СТАРО ЖЕЛЯЗО И БИОЛОГИЧНИ ТОРОВЕ...
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами за какво е ООН, да предотврати военната ескалация. Лостове и механизми много.
55
1
 
3
 
! Отговори
До Ясер Арафат преди 6 месеца
Всяко предложение за независима държава са го отхвърлили и започват война . Те НЕ искат независима държава - искат независима държава на мястото на Израел , а това няма как да стане , особено след като всяка война която са водили са я загубили . А еврвеите може да са всякакви но от тая пустиня там са си направили градина и със сигурност няма да я дадат на арабите.
54
0
 
0
 
! Отговори
Измама преди 6 месеца
До Анонимен 54А те чрез банките и печатането на пари ще владеят всичко. Лихви, данъци, войни, продажба на оръжие, печатане на пари.
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 52 Ами какви да станат като са им взели домовете и са ги изселили,за да заселят там евреи. Много ясно,че няма как да живеят без мисъл за отмъщение.
52
2
 
2
 
! Отговори
Неучуден преди 6 месеца
Не случайно Адолф Хитлер е решил да прогони евреите от Германия.
51
6
 
6
 
! Отговори
456 преди 6 месеца
Стига с тия жители на Газа.Това е територия,развъдник на терористи.Кво да ги правят Израел,да ги галят ли?
50
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 месеца
Минавам леко патрул с миг31цата, да видя дали има статия за това как един арли бърк клас ескадрен миноносец е отразил цело ракетно нападение.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Туморът на човечеството САЩ вече 2 пъти наложи вето на резолюцията за прекратяване на огъня!!
48
5
 
3
 
! Отговори
Закривай израел! преди 6 месеца
Вън ционистите!
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 6 месеца
44 не стреляли,а са бомбардирали църквата,вътре е имало,над 300човека,това са го направили,онези,на кото осветителни в цветовете на знамето им,сграда в столицата ни.