Шестима цивилни загинаха от турски удари в Сирия

Ударите са поразили около 10 цели
25 дек 2023 19:20, Стела Стоянова
18
Шестима цивилни загинаха от турски удари в Сирия
Снимка БГНЕС, архив

Турски въздушни удари убиха шестима цивилни в контролирания от кюрдите североизточен район на Сирия, съобщи наблюдател на войната и местни медии, докато Анкара започна операции в Ирак и Сирия след смъртоносните нападения срещу нейни войници.

Турция обяви нова вълна от въздушни удари в отговор на две отделни нападения срещу нейни бази в Северен Ирак, при които загинаха 12 войници и за които Анкара обвини кюрдските бойци.

"Шестима цивилни бяха убити при отделни турски въздушни удари", заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Ръководителят на базирания във Великобритания наблюдател, който разполага с мрежа от източници в Сирия, заяви, че четири от жертвите са служители на печатница в северния град Камишли, близо до турската граница.

"При удар по мелница близо до Камишли е загинал един цивилен, а друг е бил убит в газохранилище", добави той.

Ударите са поразили около десетина цели, като всички те са били обекти, управлявани от полуавтономната кюрдска администрация, съобщиха наблюдателят и кореспондентите на АФП в региона.

Сирийската кюрдска информационна агенция ANHA също съобщи за шестима загинали, четирима от които в печатницата, и добави, че още шестима души са били ранени. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: загиналицивилниСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Абе, Ердогане, докато омразния ти Израел избива генерали на любимите ти Иран, с точни и прецизни ракети, ти бомбиш цивилни наред? Я пак звънни на ООН-ето. И кво стана с флотилията от 1000 кораба към Газа? А доматите по колко са на пазара? На всички вече е ясно, че пищиш като кадъна зад граница, за да прикриеш фалита у дома си, който ти докара на Туркието и за да не те обесят показно на площад Таксим.
12
2
 
2
 
! Отговори
Турко-циганска драма преди 4 месеца
Поредната! Най-добре да обвинят турския изкуствен интелект, понеже друг нямат, изкуствения също им се губи!
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Турските войници в турски окопационни бази в северен Ирак загинали от иракски кюрди - бойци. В резултат турците убиват цивилни сирийски кюрди, които живеят в Сирия. Страхотно отмъщение.
10
2
 
6
 
! Отговори
Посолството преди 4 месеца
Нема проблем. А руснаците?
9
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чакай бе ефендии нали до оня ден мяташе едни карти ,къде била палестина, как Израел били убийци :))) Лицемерие от всички, без изключение.
8
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поредният пример за хамериканското лицемерие. Накараха кюрдите да воюват, като им обещаха всичко, после ги изоставиха. Последваха украинците. Само ние да не сме следващите.
7
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Контролираният от кюрдите североизточен район на Сирия в действителност е контролиран от пиндостанците, които ограбват петрола на сирийския народ.
6
15
 
30
 
! Отговори
Рашко преди 4 месеца
Иначе, лицемерните peзaци, много се възмущават от случващото се в Газа;)
5
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Амуджите пък какъв го търсят в Сирия?
4
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Какво прави Турция в Ирак?!" - Що за въпрос! Бори се с терористи! Пази себе си и спазва договорите които са подписали с Ирак. Самото иракско правителство също дава разрешение за тези удари. Вярно не всички са съгласни, но пълно щастие няма.
3
25
 
19
 
! Отговори
Некъф преди 4 месеца
Нали имаха много точни ракети и дронове! Типично като стоките произведени в турция. Калпава стока произведена от калпав народ!
2
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Турция е суверенна държава и никой няма право да и се бърка във вътрешните и работи в Сирия.
1
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какво прави Турция в Ирак?!