Целта на "Турски поток" е да заобиколи България

Дончев мисли, че няма икономическа логика в проекта
22 апр 2015 19:48,
36
Целта на "Турски поток" е да заобиколи България
Снимка: ГЕРБ

Няма икономическа логика да бъде построен "Турски поток" и целта му реално е да заобиколи България, коментира пред журналисти вицепремиерът Томислав Дончев след срещата на работната група между България, Гърция и Румъния по Вертикалния газов коридор.

Дончев направи уточнение, че все още няма никакви постигнати споразумения за новия проект, който трябва да замени "Южен поток". Вицепремиерът беше категоричен, че страната ни няма претенции откъде идва природният газ, стига да има сигурност на доставките и цената да е изгодна.

Гърция не носи отговорност за спирането на "Южен поток" и не сме се намесвали, категоричен беше от своя страна гръцкият енергиен министър Панайотис Лафазанис.

Той посочи още, че Русия сама е избрала новото трасе през територията на Турция до гръцко-турската граница.

Лафазанис посочи, че ако този проект бъде одобрен, Гърция ще построи газопровод от турската граница по територията на страната до газовата мрежа на Македония.

При изпълнението на тези планове ще бъдат спазени всички европейски правила, включително и Третият либерализационен пакет в енергетиката, гарантира Лафазанис.

Още икономически новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
25
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Добрютро!Бавноразвиващите още миналата година загряха, че газопровода ни заобикаля, а сега и водещите мозъци на герб ноправиха това откритие официално. Сега очакваме турците и гърците да ни продават по-евтино отколкото купуват от Газпром, а ако това не стане, "експертите" от герб ще ни обяснят, че няма логика.
4
3
 
25
 
! Отговори
Данаил преди 9 години
Таковъ дълбокомислено проникновение би засрамило и тибетските мъдреци...
3
8
 
2
 
! Отговори
До Алекс преди 9 години
Ами АЛБАНЦИТЕ ЧЕ ОКОЛО ТЯХ И СЪРБИТЕ
2
5
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Сериозно?!! Целта на турски поток ще е македонската газопреносна мрежа? Интересно кой титан на пазарната икономика смята македонците за за целеви пазар на каквото и да е?
1
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ми *** в гащите Че това се знаеше много преди Да се заговори за Турски Поток Вината е на Герб начело с Плевневлиев и Борисов исие