Армията обяви над 300 свободни места в Сухопътните войски

Изпитът е по физическа подготовка, а тестът е за проверка на общата култура
121
Армията обяви над 300 свободни места в Сухопътните войски
Снимка: Dnes.bg, архив

Обявен е конкурс за попълването на 314 свободни войнишки длъжности във формированията на Сухопътните войски, съобщи Министерството на отбраната. Вакантните места са в гарнизоните София, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Асеновград, Белене, Пловдив, Смолян, Свобода, Шумен, Сливен и Мусачево.  

До 5 април 2024 г. кандидатите, завършили граждански средни или висши училища в страната и в чужбина, трябва да подадат писмено заявление за приемане на военна служба до командирите на военните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие (ЦВО) по местоживеене.

Конкурсът ще се проведе в периода от 19 май до 27 юни 2024 г. и включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване.

Пълните условия на конкурса, списъци с вакантните длъжности, сроковете и документите за кандидатстване са публикувани в интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрика „Документи“/„Обяви и конкурси“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: армия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Колкото и свободни места да има кандидатите за работа са малко,с тази заплати които са там едва ли някой би си причинил всичко това през което трябва да се мине.
94
0
 
0
 
! Отговори
Гном преди 2 месеца
Сега е момента мо да се оптимизира а армията да стане, малка, модерна и боеготова. Държавата бедна, те поддържат големи щабове.
93
1
 
1
 
! Отговори
Ха хи ха преди 2 месеца
Тайгър - катърите от атлантическият соломон-иъсочурковци ...да заемат поза н колене!
92
6
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 2 месеца
Когато Путин капитулира , всичко ще затихне и ще си дойде на мястото. Още малко и търпението на НАТО ще свърши.
91
1
 
2
 
! Отговори
Съвет преди 2 месеца
До Анонимен 89 Възраждане трябва да възроди армията. Нали са възрожденци.Ха,ха..!
90
3
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 2 месеца
Войната опресни мераците за пари от военна служба. Не само че няма желаещи , но и старите бягат.Всички си мислехме че война в 21-ви век е невъзможна и то от Русия. Но ейго на.Нападнаха.На никой не му се умира.
89
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зеленски плаща повече, в долари. Ама пак няма кандидати. Защото фашистите намаляха и войната в Украйна беше едно голямо прочистване от фашизма, от екстремизма, където всеки истински радикал отиде първи и загина.
88
1
 
8
 
! Отговори
Митев преди 2 месеца
И за кого ще е бият тези млади хора,един път ни превземат фалшиви"демократи",друг път разни *** като Сталин и по новите му копия,от вас се иска да умрете в името на кражбите на управляващите,спомнете си за Кербала и стана ли по демократичен Ирак.....
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако няма желаещи ,да вземат украинците които са в България )
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Във време на война на 300км. от границата ни, не е много умно да ставаш военен за 2к заплата.
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Думите са само думи от екрана на Тагаренковците. Фактите са факти. Народът плюе на Промяната.
84
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Толкова ли няма 300 евроатлантици от партиите на Промяната да се запишат за 2 години в армията, като след това ще бъдат част от резерва? Няма евроатлантици в Българрия.
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Политиците ни са срещу Русия, но народът не иска да се записва в армията им. Кой ни лъже? Защо народовластието се превърна в диктатура на платените еврофондоатлантици? Какво е демокрация и защо десни лобикрати и Продажници смятат демокрацията за дясна идея на лобикрацията и десните фашисти?
82
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всяка евроатлантическа партия да избере най-достойните в редиците си и да ги запише лично за миротворческата мисия в Украйна. Мисионерите миротворци спешно да се пратят за умиротворяване на Путин.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предлагаме добре платена работа в Евроатлантическа Украйна. Нашият приятел Зеленски търси спешно български евроатлантици за борба с Русия - най-големият ни враг, когото всеки иска да бие и вярва в победата на Украйна. Предлагаме най-модерно оборудване и екипировка по натовски непобедими стандарти. Конкурентно заплащане от Европейските фондове за борба с Русия.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не случай все повече се говори да променят закона, кандидатите да могат да са с основно образование. Човек със средно или висше, ако се излъже да стане военен, едва ли ще се задържи дълго като види за каква шуробаджанащина става дума и каква неблагодарна работа е в армията. Като друго условие е че като военнослужещ се лишаваш от разни граждански права и много по-строги санкции ако случайно кривнеш от пътя и всичко това за по-малко от средната за София заплата.
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навремето в армия и полиция се влизаше с подкуп, а сега не могат да намерят хора, даже през фейсбук ги търсят. Едната причина е демографската криза, а другата е безперспективната и недобре платена работа.
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия военни наистина не са в час! Кой нормален човек,завършил висше образование,а даже и средно ще се цани за пушечно месо за интересите на господарите на безродните ни управници?! Балами няма! Тагаренковците да се организират,да събират всички,заушени с укрофлаговете и които се изтрепаха да се кланят на клоуна наркоман и марш към фронта! Тъкмо БЪЛГАРИЯ ще си поотдъхне от убийственото им сатанинско посегателство върху нещастния ни народ!!!
77
1
 
12
 
! Отговори
Сарказъм Радомирски преди 2 месеца
Е, тези 300 не ситгат на Тагаренко да стигне до Владивосток...
76
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За мизерните заплати, които дават отдавна никой не иска да става военен.