Как се източват клиентски сметки "ала Мадоф"?

Банкер разкрива как изпразвал сметки на клиентите си
1 юли 2009 10:45,
16
Как се източват клиентски сметки "ала Мадоф"?
Снимка: БГНЕС

Той е израснал в елитните кръгове в Буенос Айрес, където е придобил финес и достъп до значими клиенти, които му постлаха пътя към инвестиционния свят и работата със заможни клиенти в големите частни банки в Ню Йорк като UBS и JPMorgan Chase.

Но докато Ернан Арбизу се грижеше за богатствата на своите южноамерикански клиенти, той незаконно взимал милиони от сметките им в двете банки в продължение на години, без да бъде забелязан, пише New York Times.

Нещо повече – Арбизу казва, че редовно „бъркал“ в сметките на своите клиенти в UBS и дори посещавал офиса на швейцарския гигант в Манхатън, за да се увери, че нелегалните транзакции са минали успешно. И всичко това ставало поне година след като той се бил преместил от UBS в Chase през есента на 2006 г.

Забързаният свят на инвестиционното банкиране удари на няколко сериозни камъка през последните месеци, а неговите заможни клиенти бяха засегнати от редица измамни схеми, фалирали хедж фондове и разследване за укриване на данъци от Вашингтон до Европа, пише изданието.

Няколко големи банки бяха засегнати от скандала с Мадоф. Наскоро пък UBS се съгласи да плати 780 млн. долара в сделка с американското Министерство на правосъдието, което обвини банката, че е помогнала на заможни американци да укрият данъци на стойност милиарди долари в тайни офшорни сметки.

Любопитният случай на Арбизу, чиято кариера приключи, когато клиент на Chase разкри и сигнализира за престъпленията му през май 2007 г., хвърля светлина именно върху тази тъмна част от инвестиционния свят и повдига въпроси за контрола, който някои от най-големите финансови институции упражняват върху своите банкери.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Баш Уолстийта преди 15 години
А пък многоработи за мене и видам, че има много комплексари.
14
1
 
2
 
! Отговори
Човека Долар преди 15 години
Аз работя на "Wall Street" и не искам да ми завиждате, а да се амбицирате. Дерзайте и дано постигнете и частичка от моите финансови успехи.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Ти не разбрали, че не ни интересува това, че си оставил кратери на Wall Street, вследствие на финанасовия ти обстрел.Защото всичко това се е случило в психиатрията, и затова бягай да си пиеш хапчетата!!!!!!!!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Човека Долар преди 15 години
Аз работя на "Wall Street" и виждам, че имам почитатели които даже пишат представяйки се за мен.
11
0
 
2
 
! Отговори
... преди 15 години
Imeto mu se proiznasq "Meidoff" maloumnici. Aide poglednete New York Times ili pone Wikipedia predi da mi pishete statii....
10
0
 
2
 
! Отговори
mi преди 15 години
РЪЦЕТЕ ПОЧТЕННИ ГОВОРЯТ-ЗА КАКВО ЛИ?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Аз за разлика от теб работя и нямам време по цял ден кисна по форумите и да пиша глупости. Появявам се когато имам възможност.
8
0
 
2
 
! Отговори
До Wallstreet преди 15 години
Да не си спрял пак хапчетата, че скоро не беше се появявал?
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Aз работя на Wallstreet и съм един от най- влиятелните и заможни световни финансисти. Всичко това съм постигнал сам и не съм имал нужда да крада или да правя разни машинации.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Стига с тоя Костов бе...ако ви плащат да пишете тъпотии по форумите против него разбирам, но ако не е така значи сте ***!
5
0
 
2
 
! Отговори
- преди 15 години
Стига сте го величали той Костов, като му приписвате невероятни постижения във финансовите машинации...НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ТОЙ Е ПРОСТО ЕДИН ОБИКНОВЕН КРАДЛИВ ***.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Въпреки че измамите на Ернан Арбизу бледнеят в сравнение с тези на ИВАН КОСТОВ, който измами инвеститорите с 65 млрд. долара Арбизу заяви че за да поддържа усещане за успех сред някои от големите клиенти на UBS, той се е преструвал, че все още е техен личен банкер, както му е казвал неговият учител Костов !
3
0
 
2
 
! Отговори
Кранево преди 15 години
Избрали Кранево като място за почивка алармираха, че голямо количество фекалии плуват в морето край селото и не може да се влезе в морето, като допълниха, че вонята е ужасна и това е от няколко дни, предаде Cтандарт
2
0
 
2
 
! Отговори
juno преди 15 години
Този Ернан Арбизу е ученик на Костов !Костов му му постлал пътя към инвестиционния свят и работата със заможни клиенти в големите частни банки в Ню Йорк като UBS и JPMorgan Chase.Да, Костов е измислил измамните схеми, фалирали хедж фондове и укриването на данъци от Вашингтон до Европа !КОСТОВ Е ВИНОВЕН !!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
TOZI E SLEDVAL V BULGARIA, NJAMA OT KUDE DRUGADE DA GI ZNAE TEZI NOMERA!