Apple отново отвори половината си магазини в Китай

Компанията наложи ограничения заради коронавируса
25 фев 2020 22:00, Ния Христова
7
Apple отново отвори половината си магазини в Китай
Снимка: Pixabay

Американската компания Apple отново отваря повече от половината си магазини в Китай, съобщи БНР. Компанията ще се опита да компенсира огромния спад при продажбите в резултат на епидемията от коронавирус, пишат от англоезичното китайско издание South China Morning Post.

От понеделник 29 от 42-та магазина на Apple в страната отвориха врати. Повечето от тях обаче все още работят на съкратено работно време. В зависимост от местоположението, някои от търговски обекти на компанията ще бъдат отворени за по-малко от осем часа на ден в сравнение с нормалния 12-часов работен ден.

От компанията не посочват кога ще бъдат отново отворени останалите обекти в Китай. Някои сайтове пишат, че част от магазините ще се върнат към нормалното си работно време още в края на седмицата.

Търговията на дребно
на Apple в страната е от решаващо значение за продажбите на компанията. Затварянето на магазините беше основната причина от компанията да заявят, че няма да достигнат целта си за приходи от поне 63 до 67 милиарда щатски долара през текущото тримесечие, което ще приключи в края на март.

Тим Кук, който е изпълнителен директор на Apple, заяви пред служителите на компанията миналата седмица, че магазините за търговия на дребно в Китай "започват отново да се отварят, но ние преживяваме по-бавно връщане към нормалните работни условия, отколкото очаквахме".

Този понеделник анализ на официални китайски данни показва, че доставките на смартфони за Китай са намалели рязко през януари (спад с над 36%), когато епидемията от коронавирус започна да се разпространява и да набира скорост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Откъде си го измисли това? Страната е в криза.
5
1
 
3
 
! Отговори
от сидней,ав$тралия преди 4 години
Това което умира са само мозъчните ти клетки. Свършил ти е курса с лекарства. Време ти е за нов курс
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците отдавна са гъвкави пичове. А ЕС затъва страшно, ако не сте наясно? После и сиединените държави. Западния свят умира, фира на български. Свършва курса.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо хуауеи, шаоми и опо, в същите условия на коронавирус вместо спад бележат ръст в Китай? Част от техните физически магазини в Китай също са затворени и продават онлайн. М? Да не е нещо друго?
2
5
 
5
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
След този вирус не вярвам вече Китаец да си купи айфон.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О да робите работят отново в САЩ и ЕС имат айфони.

Спонсорирани публикации