Бум на туризма в Африка, големи вериги откриват обекти за $3000 на вечер

Голяма е концентрацията на нови хотели и курорти в луксозния и по-високия клас
27 мар 2024 17:37, Анисия Иванова
29
Бум на туризма в Африка, големи вериги откриват обекти за $3000 на вечер
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Големите хотелски вериги, сред които Marriott International Inc. и Hilton Worldwide Holdings Inc., са на път да увеличат повече от два пъти присъствието си в Африка през следващите години, тъй като континентът преживява бум в туризма.

Marriott, която миналата година откри JW Marriott Masai Mara Lodge в Кения със стаи със средна цена от над 3000 долара на вечер, има повече от 138 хотела в процес на изграждане в Африка, докато Hilton има 72 обекта в процес на изграждане, според доклад на W Hospitality Group. Hyatt Hotels Corp. планира да добави още 11 обекта на континента, сочи докладът.

Базираният в Лагос, Нигерия, специалист в областта на туризма установи, че общият брой на хотелските стаи, управлявани от големите вериги на континента, се очаква да нарасне със 75% до 175 346 през следващите години. Очаква се повече от три четвърти от обектите да бъдат от по-висок клас или луксозни.

"Има огромна концентрация на нови хотели и курорти в луксозния и по-високия клас и почти нищо в икономичния и средния клас", казва в интервю Тревър Уорд, управляващ директор на W Hospitality Group. "Надявам се, че това ще се случи."

Сред последните попълнения на хотелската сцена в Африка са Nobu Hotels, които дебютираха на континента миналата година с филиал в Маракеш. Meliá Hotels International SA също отвори Ngorongoro Lodge в Танзания, където престоят обикновено може да се резервира за повече от 1100 долара на ден.

Държавите в Африка са готови да се възползват от ръста на туризма на континента след пандемията. Според специализираната туристическа компания Go2Africa през първите три месеца на 2023 г. търсенията в Google за африкански сафарита например са се увеличили повече от два пъти в сравнение със същия период година по-рано.

Въпреки това континентът представлява много малък дял от световната хотелиерска индустрия. Hilton, например, е открил миналата година почти 400 обекта. Само два от тях са в Африка. А от 560-те нови обекта, които Marriott открива през 2023 г., само четири са на континента, се посочва в доклада на W Hospitality Group, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

От 524-те обекта, които хотелиерите в момента планират да открият в Африка, повече от една четвърт се очаква да започнат да приемат посетители през тази година, казва Уорд. Останалите обекти се очаква да дебютират през следващите шест години, каза той.

"Много е трудно да се набира финансиране за хотели в световен мащаб, а когато се добави и факторът Африка, става още по-трудно", казва Уорд. "Разходите просто се увеличават и когато цената се повишава, докато се строи, става много трудно да се преодолее тази финансова пропаст."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
AI no bez pishka преди 4 седмици
До ЗапознатаТака е жените си падат по-големите черни пииишки. Кофтито е, че това също може да се сложи до наркотиците за които ти говориш в коментара. Нормално е за нимфоманките да са пристрастени към това. Вечно искат някой да е в тях 24/7
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бум ако е ще е добре, ни само да не е бам или тряс.
26
1
 
2
 
! Отговори
Алито от София преди 4 седмици
Много яка реклама на тези сиромашки хотели, какви са тези 3000 долара на вечер, какво трябва да включват тези пари, при положение че с тези пари може да прижевят 10 семейства на месец, елате в студентски град в общежитията, много по евтино и с тези пари ще си изкарате цяла седмица весело със всички екстри
25
2
 
3
 
! Отговори
Запозната преди 4 седмици
Българите пият много и водят нездравословен начин на живот! 30 годишни мъже са се отпуснали като някакви дъртаци и после искат да им обръщаш внимание! А ако случайно го направиш, не могат да свършат никаква работа поради полово безсилие заради алкохолизъм и наркотична зависимост! А друго си е един млад, африкански жребец! Да те накара цялата да изтръпнеш и да искаш още и още!
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
за 3000 евро на вечер кой може да отиде мутресите ивайла, цеци, ивайла все жени от каталога с топ про.........
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как ще ги стигнем... африканците? 20 г. евроатлантически ценности ни превърнаха в бананова република без банани.
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да бе, един комшия отиде там и се зарази с нещо незнайно и си отиде човека от едното любопитство да види какво е там. Местните си имат имунитет към всичките гадости, но ние не и трябва и зъбите да си миеш с вода от бутилка, а не от чешмата. Много хора минават през сериозен дискомфорт на стомаха. Мерси от такъв туризъм.
21
3
 
2
 
! Отговори
Много грозно преди 4 седмици
Лъжите ей !
20
2
 
3
 
! Отговори
Ъхъъ мозъци преди 4 седмици
Средната цена на хотел в Кения въз основа на данни от 247 хотела е достъпна $141, а средната цена е $95.Средната цена на хотел за 3 дни в Кения е $423.Средната цена за хотел за една седмица в Кения е изненадващо достъпна $987, а средната цена за хотел за две седмици в Кения е изненадващо достъпна $1974
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен Препърлена пържола ала негре.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Печен "турист" в собствен сос 2,999 долара!
17
1
 
3
 
! Отговори
Hospitality Group преди 4 седмици
Е верига лудници бре
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отделни племена практикуват и канибализми.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Проблема там е че няма вода и храна за бедните. Само богатите и хотели там може да живеят. И затова искат да се настанат в Европа заради водата главно а и храна има повече.
14
1
 
10
 
! Отговори
Ъхъъ мозъци преди 4 седмици
И къде го прочетохте това че в Marriott в Кения стаите са със средна цена от над 3000 долара на вечер ? В Карлуково нюз ли ?
13
1
 
3
 
! Отговори
Y преди 4 седмици
A за Южен Судан ?
12
0
 
9
 
! Отговори
хахах преди 4 седмици
Като кажете ей така "Африка" все едно говорите за съседното село. Много общо...... Африка е огромен континент със 54 държави ! Общата площ на континента Африка е 30.37 милиона квадратни километра! Почти 2 пъти колкото територията на Русия. И общо население 1.5 милиарда души. Освен това туризъм в Африка винаги е бил популярен. Още от преди 3000 години Африка е била номер 1 дестинация за европейците. Най вече Египет който и сега е най посещаваното място.
11
2
 
7
 
! Отговори
Ъхъъ мозъци преди 4 седмици
В Сомалия е прекрасно !
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама то и при нас ще има западни инвестиции
9
2
 
1
 
! Отговори
7 Анонимен преди 4 седмици
такива като, теб само храна за лъва стават