Туризмът иска по-дълъг срок на визите за трети страни

За лятото разчита на персонал от Шри Ланка и Непал
44
Туризмът иска по-дълъг срок на визите за трети страни
Снимка: БГНЕС

За поредна година се налага туристическият бранш да разчита на кадри от чужбина. Оказва се обаче, че наемането на хора от трети страни е сериозно предизвикателство. От бранша настояват за законодателни промени.

Председателят на варненската Асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев каза пред NOVA NEWS, че каза, че няма нужда да се търси проблем в това да има микс от кадри от различни страни. Той посочи, че имат персонал дори от Малазия, Шри Ланка, Непал.

Зам.-председателят на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Станислав Стоянов посочи, че броят на чуждестранния персонал расте заради липсата на кадри от България. Една от причините е по-високото заплащане в другите страни, допълни той. Стоянов обясни, че 90-дневната виза е проблем за техния сектор. Той смята, че визите трябва да се издават за 180 дни, за да обхване цялото обслужване на сезона.








 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: туризъм
Още от Свободно време.
500 000 агнета в тавите по празниците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 1 седмица
Хората от Бангладеш няма да отидат в уредената и чиста Германия, а ще дойдат тук да им платят само единия месец и другия последния месец като се приберат и си чакат последната заплата Октомври, да не им бъде изплатена и нашия *** да си я прибере в джоба - хахаахах.. Ех мутренски просташки мечти на родния ***.
32
0
 
5
 
! Отговори
XYZ преди 1 седмица
Ние сме част от Европейският съюз ,населението на който е 450 милиона души,ако не можеш да намериш от този огромен пазар на Ес + Швейцария(9 милиона),Норвегия (5,5 милиона)и Исландия(400 хиляди) с които ЕС има споразумение ,то тогава ти не си никакъв бизнес ,а перачница за мръсни пари.Ако при третият най -голям пазар на труда ти не можеш да намериш работници просто фалирай!!!
31
1
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
България няма нужда от туризъм,а от производство ,което възпитава поколенията в творчество. Туризмът е трамплин за т.ъ.р.т.е.и,хазартаджии,копои,лекоживляци,наркомани, наркодилъри, трафиканти на мигранти,сводници...Един съвет! Нека Господин Туризъм си плати един солиден пакет от атрактивни безкрайни екскурзии и изчезне от Българската земя завинаги. Българската Природа не може да бъде затворник на някакви хедонисти с портфейли вместо сърца в гърдите. Хайде,вън от България!
30
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 1 седмица
хе хе! не е проблема в населението на ЕС! проблема е, че никой италианец, французин испанец и или друг от ЕС няма да ти работи за 450лв заплата на месец! Е тва е проблемът със срока на визите в БГ!!!
29
0
 
7
 
! Отговори
не на промените преди 1 седмица
Против законодателните промени за внасяне на работна ръка. Има достатъчно безработни и у нас. Как ще се стимулира така намаляването на безработицата. Проблема е в тези работодатели, че не искат работници, а мълчаливи роби. Да се научат да плащат и да зачитат и спазват трудовото законодателство.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
koito ne spazva osnovnite choveshki prava v rbg, da si tarsi maistorite izvan eu...never shengen za bg mafia!
27
7
 
6
 
! Отговори
туризъм преди 1 седмица
Ние, българите изгонихме украинците, само и само за да угодим на руснаците. Част от тези нащастни хора са с български корени,говорят архаичен бг език, пазят нашите традиции по добре и от нас. Но ние ги нарекохме какви ли не, палехме им и боядисвахме им МПС, пишехме статии колко е неправилно да искат да живеят в нормални условия. А сега ще осигуряваме такива условия на хора от Близкия Изток, Непал, Индия и Филипините. И даже се молим за тях. Е, действително всеки народ си заслужава съдбата.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За какво са им визи? ЕС има огромно население. Да си внесат персонал от Франция, Италия, Испания, Германия, ....
25
0
 
12
 
! Отговори
Радо преди 1 седмица
Той сезона е 2м те искат 6м... не, че ще ги държат на работа 6м, ами защото никой не иска да дойде само за 3м и ще ги лъжат, че ще има работа 6м. Дано да не си намерите персонал никъде и да се научите да плащате!
24
0
 
9
 
! Отговори
Абе Ботев и Левски преди 1 седмица
Се въртят в гроба че са си дали живота некакви ши б Ани мутро ченгесари от ДС да карат ролсройси майбаси и са имат хотели.Ай сиктир!
23
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Неграмотните хотелиери кога ще разберат,че в ЕС има обща процедура за работници от трети страни и България като член на ЕС трябва да я спазва.Ако не го прави,следва глоба.Е,аз не искам да плащам глоби заради черноморски мутраци.Ако на Станислав Стоянов не му харесва в ЕС,да си мести бизнеса в Шри Ланка,Непал или където пожелае.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-*** вода от тази в Слънчев бряг никъде не съм виждал,а съм плажувал и в Албания.Е,рибите в Сънито са най-големи.
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обслужването беше от римляни от Балчик и околните села, т.е никакво.Решихме и да отидем след това на Слънчев бряг .Е ,то е ясно ,че там е трагедия пълна.Такъв кич и простотия може да има само в Слънчев бряг .В 5 зв хотел собственикът мутра си спиране Ролс Ройса пред входа на хотела и го затапваше.От храната аз лепнах хр. разстройство за радост на жената.И се изравнихме1:1.Музиките продължаваха цяла нощ и приключваха към 7 сутринта. Пияните германци,англичани паднаха от балконите. Е,оттог.. Край
20
5
 
10
 
! Отговори
Лайноморието преди 1 седмица
Тази територия трябва Турция да си я вземе.Недъгавата българска ръка каквото пипне съсипва.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
През 2011 г след 10 годишно отсъствие решихме да посетим родното черноморие.Да потърсим стари спомени от соца още.Първо отидохме на Албена моя любим курорт.Прекрасно е,че са запазили зеленината и спорта.Балтата е прекрасна.Но хотелите са овехтели,има 1, 2 по-нови хотели. Хотел Добруджа,някогашния флагман ,приличаше на албански бункер.Плажната ивица е превъзходна,но морето мръсно.В хотела жена ми лепна хр разстройство и дотам.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слънчев бряг - 390 хиляди легла! Още около 70 хил. за персонала. Бетон, бетон и пак бетон. Лятото в комплекса температурата е с 3 градуса по-висока от тази в малките селища по морето, които са доста по на юг. Бетонът и асфалта се нагряват и излъчват топлина през по-голямата част от нощта.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С привличането на персонал от другия край на света ще изгонят и останалите българи от Бетономорието. Нека да направят и тази грешна стъпка та окончателно да се самозатрият!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който гледа и слуша Киро Брейка ше го приемат с предимство в Карлуково. Интересно защо още Брейка не е вече въдворен там.
15
1
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Честно казано непалците си изглеждат точно като перуанските индианци. Същите физиономии. В Шри Ланка пък столицата им се казва Шри Джаяварданапура Коте и са с дръпнати очи. Аз по бих искал да ме обслужва някое бяло българско 20 годишно девойче, отколкото някой шерп да ми говори на английски. Не че ще ида изобщо на нашето черноморие де. Ходех когато бях от работническата класа, бях на заплата с тогавашната ми жена и това ни беше най-евтиния вариант. Сега е пълен абсурд да ми стъпи крака там
14
0
 
20
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 1 седмица
Туризма трябва да разбере, че Бангладешците и пакистснците също са хора с права и като им видят отношението на нашенците, може и да не поискат да работят на нашето море. Не знам каква им е логиката на нашите... Наистина не мога да ги разбера. Отново подобие на човек Киро Брейка крещи че нямало кой да работи, ама не казва неговите познати какви смешни заплати дават?