Да откраднеш Ferrari: Лесно, като детска игра

Италианският гигант предупреждава за нова схема за кражба
10 фев 2020 18:40, Нели Христова
6
Да откраднеш Ferrari: Лесно, като детска игра
Снимка: БГНЕС

Италианският производител на спортни коли Ferrari предупреди клиентите си за появата на нова схема, с която лесно се крадат автомобили на марката. Вече са регистрирани случаи в Южна Америка, Южна Корея и Южна Африка, съобщава изданието Car Mag.

Крадците се представят пред собствениците на автомобилите като служители на официални дилърства на марката и ги информират, че предстои сервизна акция. И тъй като пътуването със суперколите на Ferrari е опасно им предлагат, да ги качат на платформа и да ги закарат в сервиза за ремонт, който е безплатен.

Собственик на ново 812 Superfast от района на Рандбург, северно от Йоханесбург, се доверил на мошениците и им е дал колата си. Няколко дни по-късно тя е открита разбита и изоставена на селски път.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Ferrariавтомобиликражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 2Добре ли сте?
5
0
 
16
 
! Отговори
ined преди 4 години
Явно с балъци е пълно не само в България ами и в Йоханесбург
4
0
 
11
 
! Отговори
аа преди 4 години
До Анонимен 2, наивен си, навсякъде се краде стига да има подходящи условия за това. Това че твоето мислене е ограничено само до там където виждаш, тип Земята е плоска си е твой проблем.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Абе ***, още в 90-те ли живееш?***!
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На запад хората не мислят за кражби, а как да се развиват. Само у нас *** мисли как и какво да задигне.Източен манталитет
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До го продадеш е тръдната работа. Едно е да прекараш BMW X5 През границата, друго е, да прекараш кола от която има продадени само 7 в страната, а 1 е обявена за издирване.На части? Същата работа- всеки иска части от сигурни източници. Един капак на едно Ферари може да излезе 20-30 000 лева.