За 15 хил. евро – автомобил със защита от коронавируса

Само за едно денонощие поръчките в Китай са 30 хиляди
26 фев 2020 20:27, Нели Христова
7
За 15 хил. евро – автомобил със защита от коронавируса

Само за едно денонощие китайският производител Geely получи 30 000 поръчки за кросоувъра си Icon, чиито продажби в страната стартираха. Интересното е, че автомобилът досега не е показван наживо, а само на снимки, но въпреки това, той е на път да се превърне в най-популярния модел на марката.

Компактният SUV е разработен с участието на петте глобални дизайнерски центъра на Geely. Екстериорът е дело на калифорнийското студио на марката, а интериорът - на това в Барселона. Последната дума обаче са има специалистите от студиото на Geely в Шанхай, които са направили някои промени.

Огромният интерес към модела обаче не е предизвикан заради дизайна или техническите му характеристики, а заради новата интелигентна система за почистване на въздуха (IAPS), с която е оборудван Geely Icon. Тя работи с климатика, като изолира и отстранява вредните елементи от въздуха в салона, включително бактерии и вируси. А това е особено важно за Китай, където избухна епидемията от коронавирус продължава да се разраства и да взима жертви.

Още за екстрите на автомобила, четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е как ще се заразиш в колата? По въздуха ли се предава!Мисля, че се предава от секрет а не се носи из възсуха като газ
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем, че е вярно това и къде отиваш с колата!? В офиса където служителите са дошли с метрото.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам някакъв подобен пречиствател на един италиански производител и освен докато пресява въздухът използва ултравиолетова светлина, която се предполага че мори всичко , та на този принцип трябва да си носиш една лампа с такава светлина и да се дезинфекцираш
4
1
 
1
 
! Отговори
ФЕН преди 4 години
ЕСЕ
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защита е възможна само ако те дезинфектират след всеки контакт, всичко друго е лъжа и измама. Но дори и след дезинфекция ако си вдишал вируса няма как да се спасиш от него. Както почти всички хора поне веднъж в живота си боледуват от грип, така и коронавируса ще премине по всички хора, да се надяваме че докато дойде в България ще мутира и ще стане по-малко опасен.
2
1
 
12
 
! Отговори
9 преди 4 години
Някой вирус се е изкашлил на якето ти в кауфланд, ри влизаш в стерилна среда и се облягаш на седалката влагата започва да се изпарява и сте готови в колата. Това са рекламни трикове. Като защитава намажи се с кал и влез в колата да видим колата как ще я изчисти калта.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако може цена и срок на доставката на ЛС.