Как приближените на Путин олигарси се сдобиват с луксозни крадени коли от Великобритания?

Бума на откраднатите коли се дължи на войната в Украйна
21 апр 2024 16:15, Нели Христова
94
Как приближените на Путин олигарси се сдобиват с луксозни крадени коли от Великобритания?
Снимка: БГНЕС

Приближените на Владимир Путин олигарси се снабдяват с луксозни модели на Range Rover Rolls-Royce за по 300 000 британски лири от престъпни банди на Острова. Апашите крадат колите най-често от Лондон и Манчестър, като ги пращат по сложна схема в Русия. Тя беше разкрита при няколко акции на британските власти.

Действайки по сигнал, полицията направи шокиращо откритие в Есекс , когато изпразни червен транспортен контейнер. Първоначално намери само велосипеди, но след като разчисти останалата част от бъркотията, се натъкна на три откраднати Range Rover, увити в матраци и килими, съобщи "Telegraph". И това беше само началото, тъй като след откриването през юни 2022 г. последваха още.

Bentley, Audi и Toyota на стойност по £250 000 бяха намерени, натъпкани в контейнер заедно, а Rolls-Royce Dawn на стойност £300 000 беше сгушен сред останките от 13 други нарязани коли. Миналата година отделът за разузнаване на откраднати превозни средства  в Есекс засече повече от 60 подобни контейнера, преди да бъдат изнесени. Те превозваха 240 тузарски коли на стойност около £13 милиона. Превозните средства почти винаги са маскирани с фалшиви документи и обикновено се насочват към дестинации в Близкия изток, Африка или Азия. Смянта се, че печалбите са толкова яки, че бандите стигат до убийства.

Част от причината за бума на откраднатите коли се дължи на войната, която бушува в Украйна . Конфликтът означаваше налагането на строги санкции на Русия от Запада - което доведе до лишаването на приближените на Путин боганаши от западни луксозни стоки - като автомобили. Не става въпрос само за коли, но и за резервни части, които станаха все по-трудни за намиране.

Един от начините, по който олигарсите избягват тези санкции, е като изпращат превозни средства до съседни бивши съветски страни и след това ги превозват до Русия, твърдятдокладите. Майк Бригс, президентът на Международната асоциация на разследващите кражби на автомобили (IAATI) каза, че санкциите засилват нуждата от автомобили и части за автомобили в Русия „много силно“. Той добави, че „отчаянието“ е част от причината повече превозни средства да преминават през Близкия изток.

Още по темата четете в сайта на Automeda

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от Коли
България е най-бързо растящият пазар на леки коли в ЕС през 2024 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 ден
Много сте далеч от истината, но няма да ви я кажа, прекалено сте проусти русофилите в България.
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Че то в Русия е забранено да се кара кола с десен волан.
82
1
 
2
 
! Отговори
Шопендар преди 2 дни
А знае ли някой,как в украйна по време на жестока война хората около зельо трупат огромни богатства,и карат супер коли
81
1
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 6 дни
Тези хора са супдр зупер богати. За да им угодят търговците не ще откраднат ами всичко ще направят. Нормално.
80
6
 
4
 
! Отговори
Гларус небесен преди 1 седмица
Където е текло пак ще тече! Не стана ли ясно че санкциите са врата в полето. До преди 2 месеца реваха че внасяме руски петрол, Лукойл плащаха луди данъци а горивата бяха с 20-30 Ст. надолу.Сега купуваме неруски петрол от Казахстан и Азербайджан само че от същите терминали и танкери от Русия. Лукойл пак е на загуба и плащаме като попове. Егати далаверата!
79
0
 
7
 
! Отговори
До 77 преди 1 седмица
Така е колега, те си карат ладите и москвичите, а западните коли са само за заблуда на врага !
78
1
 
2
 
! Отговори
Аха преди 1 седмица
А тоя кой е на снимката, някой от олигарсите ли?
77
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Егати измислицата пак ни предлага Фейк БГ! Трябва да е лууд човек, за да повярва на измислицата, че хора, които имат милиарди, организират кражби на коли в Англия, за да се снабдяват с тях. Първо, тези английски коли не блестят с нищо кой знае какво. Второ, никой олигарх не ползва коли втора ръка. Трето, през Китай и Индия си внасят каквото си поискат. Бумът от кражби на коли в Англия е заради тоталното скапване положението на населението там. И този бум е в цяла Европа. Поредното безумие пишете
76
7
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 седмица
Жалки руски въшкарници!
75
6
 
14
 
! Отговори
Северна Корея 2 преди 1 седмица
Позорно за една държава в 21 век е официално международен съд да обяви лидера и за международен престъпник и терорист....
74
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Путеландия 21 векЛъжи, лъжи, лъжи, вече даже не ви четем подобни пропаганди, ставате досадни!
73
10
 
21
 
! Отговори
Путеландия 21 век преди 1 седмица
Руските олигарси карат Бентлита, а крепостните и пандизчиите от жалката руска армия , крадат като военни трофеи тоалетни чинии от окупираните украински територии ....
72
8
 
24
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 седмица
Защо карат западни фашистки буржоазни коли а не руски народни нали запада е прогнил?
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Учете история"Историята" е, че кучетата си джафкат над сто години, а влака си върви.
70
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе лобистките корупционери са се наредили в Брюксел около парламента, за какво и защо? Или пък за ваксините Пфайзер, някой осъдиха ли за корупция?
69
7
 
17
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
Путин има защото краде.
68
4
 
17
 
! Отговори
Учете история преди 1 седмица
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
67
6
 
22
 
! Отговори
Шукевич преди 1 седмица
Събудете ме след 100 години,за да видя ,че в Русия пак само се пие и краде!
66
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 54Нашите са скромни ученици в сравнение със западните ошлайфани корупционери, а в Америка си имат директно револвинг доор, даже и узаконена корупция.
65
6
 
20
 
! Отговори
Любимеца на Копейкин преди 1 седмица
Путин е безспорно най великия Държавник.... Я какво хубава война направи. За чудо и приказ.