Няма да спират колите с проблемни газове

Качват срока за оправяне на неизправностите
Обновена: 12 авг 2024 17:33 | 12 авг 2024 17:30, Александър Попов
62
Няма да спират колите с проблемни газове
Снимка: БГНЕС

Автомобилите с неизправности, свързани с отработените газове няма да се спират от движение

Министерството на транспорта и съобщенията публикува за обществено обсъждане промени в Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства. Наредбата е публикувана на страницата на МТС и в Портала за обществени консултации на Министерския съвет – https://strategy.bg/ за срок от 30 дни.

Припомняме, че със заповед на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков бе сформирана работна група, която преразгледа текстовете на Наредба Н-32. Заключението на експертите е, че неизправностите, свързани с емисиите на отработените газове не засягат пряко пътната безопасност. До момента тези неизправности бяха квалифицирани като „опасни“ и превозните средства се спираха от движение.

С настоящите промени в Наредба Н-32 се предвижда неизправностите относно емисиите в отработените газове от МПС да се класифицират като „значителни“. В този случай на собствениците на превозни средства се дава срок за отстраняването им, след което отново преминават технически преглед. Друга промяна в Наредбата предвижда срокът за отстраняване от 14 дни да стане на 30 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така ли? Тоест наглият бедняк ще си кара бракмата и ще дишаме?! Докога????
18
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде пак ще дишаме пушеците на старите бангии.
17
5
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 13 "Изригване на вулкан един ден, се равнява на 1000 години пушека от колите, по целия свят" - да, като това на Кракатау... И после 3 години няма слънце, само суша и реколтите слаби и болести накуп. Факт. Но д неграмотен про'с'так като ТЕБ да го вдене?!
16
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждам най важната промяна която уж трябваше да предложат. Колите примерно които не покриват критериите за евро 5 ги записват като евро 4 или евро 3. Това трябва да се реши, а не да ми дават две седмици повече преди да ми бракуват колата. Щом нямало проблеми да минават преглед 30 годишни дизелаци, защото такава им била наредбата, не виждам защо на 5 или 10 годишна кола да и дават 2 седмици и да е спират
15
4
 
32
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 1 месец
Ахаааа....няма да се спират от движение ВЕДНАГА, а след месец!
14
6
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Мухаха... Никакви европейци не сте, а обикновени балкански про:с'те аци!
13
7
 
32
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Изригване на вулкан един ден, се равнява на 1000 години пушека от колите, по целия свят,а колко гори горят всяка година, всичко това евро 5-6 и 10 само рекет от хратутници от Гейропа и краварите.
12
2
 
19
 
! Отговори
Изолда преди 1 месец
Аз пак минах по другия начин, макар новите изисквания. Без катализатор, с тежки газове на бензинец. Резервния ми план беше да карам по полските пътища, понеже не съм в град, и така да си я карам без никакви данъци.
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чух, че Шиши бил направил завод за катализатори за бензинови автомобили. Ама може и да е фейк нюз.
10
13
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Усещате ли как искат да ви затворят по къщите, овце? Със зелената шарлатания и фалшив вирус не им е нужен. Спират ви колата и край. С всяка следваща година изискванията ще се увеличават и все повече хора ще остават без коли.
9
4
 
6
 
! Отговори
Бабугерин преди 1 месец
Охаааааа
8
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
но ще продължат абсолютно престъпно да отнемат на хората автомобилите заради канабис, това го няма никъде по света и противоконституционен закон, но замърсяващите няма проблем
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо да не я обсъждат една година? През това време ще стоим без коли.
6
1
 
25
 
! Отговори
Пияния помак преди 1 месец
След 30 дни ако не си оправил колата ще свалят ли номера или не?
5
29
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много станаха колите на пътя, време е повечко хора да ходите пеша, с колело, с градски транспорт или да си седите у вас.
4
1
 
20
 
! Отговори
ЛГБТ преди 1 месец
Правят много г а з що ги не забраняват
3
6
 
23
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Ти май не си в час! Точно бангиите без спирачки и окачване с 10 лв за почерпка ще продължат да минават, а някои с изправен и безопасен автомобил няма да може да мине примерно защото са му налели кофти бензин...
2
45
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отпускат малко време за бедняците с разбитите бангии убийци, вместо да им ги конфискуват и да им дадат глоба на стойност заплати за 12 месеца, което заслужават.
1
4
 
42
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Няма да ги спират от движение, но и няма да имаш Технически преглед, за да я караш.