МВР на ход. 23 арестувани в операция "Наглите"*

Арестите им са свързани с поредицата от отвличания
17 дек 2009 06:57,
222
МВР на ход. 23 арестувани в операция "Наглите"*
Снимка: Булфото

23-ма души, от които 6-7 "от основните играчи", са задържани при специализираната полицейска операция "Наглите", която се провежда на територията на София, Велико Търново и Монтана, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Операцията е под ръководството на прокуратурата.

"Наглите" е свързана със задържането на групата за отвличания.

"Това е ответният удар, който нанася държавата на наглите престъпни типове, които тормозят обществото вече две години", каза Цветанов.

В последните няколко часа са забелязани много коли на полицията, както и голямо присъствие на ГДБОП.

Патрулките и спецчастите са не само в центъра, а и в крайните квартали на София.

На места има присъствие на тежковъоръжени полицаи.

Правят се претърсвания и обиски на обекти, за които се предполага, че са свързани с отвличанията. Акцията продължава и в момента.

Повечето от лицата, които са задържани при операцията, са известни на полицията.

Част от тях са с излежани присъди и са на свобода.

Dnes.bg припомня, че при последното знаково отвличане беше похитен 22-годишният студент от Национална спортна академия Румен Гунински.

Близо месец по-късно той беше върнат от похитителите, като неофициално се говори, че за свободата му е платено около 1 милион евро, независимо, че семейството отрича.

Преди него бяха отвлечени собственикът на фирмата „Киров Бош" Киро Киров, а преди това бившият президент на футболен клуб Литекс Ангел Бончев и съпругата му Камелия.

Все още в неизвестност е отвлеченият бизнесмен Вене Сотиров, който беше похитен през пролетта на 2009 година.

*Информацията е актуална към 8,30 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
3
 
! Отговори
ВАНЯ преди 14 години
НАРОДЕ ВСИЧКО ТОВА СТАВА ЩОТО НИКОИ НЕ МУ СЕ РАБОТИ И ВСЕКИ ТЬРСИ БЬРЗИТЕ ПАРИ ЩОТО ТЕ НЕ МИРИШАТ ЖАЛКОТО Е ЧЕ РАСТЕ ЕПТЕМ БУДАЛА ПОКОЛЕНИЕ ПЬК ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ЛИПСТВА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА У МЛАДИТЕ В БЬЛГАРИЯ ВЕЧЕ Е ДИВИЯ ЗАПАД И КВО КАТО СИ ХВАНАТ ПЕКАНИ АДВОКАТИ СЛЕД НЯКОЯ ГОДИНА ВСИЧКО ЩЕ Е ЗАБРАВЕНО И ПАК НОВИТЕ ПРЕСТЬПЛЕНИЯ ЩЕ СА ПОДОБРИТЕ КОПИЯ НА СТАРИТЕ Т.Е. ОТ ПУСТО В ПРАЗНО ДОКАТО БОГАТИТЕ НЕ СИ НОСЯТ ОТГОВПОРННОСТА И НЕ МИЛЕЯТ НАРОДАИМ ДА Е ДОВОЛЕН МАКАР И С МАЛКО НИКОГА НЯМА ДА СПЯТ
217
1
 
3
 
! Отговори
Егра преди 14 години
Муспи, толкова си жалък, че просто ми е жал, че има такива мижитурки като тебе
216
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 14 години
За Левски и Ботев вестниците тогава са писали същото каквото сега за тези бандити. Те все са бяли хора, удрят по чорбаджийте и даже да са обикновени бандити, пак в сегашното ни робство вършат полезно дело.
215
1
 
3
 
! Отговори
MARIA преди 14 години
В България има парадокси колкото си поискаш, но искрено се надявам правителството да затворо устите на всички, които ругаят, макар че едва ли това е достатъчно, но пак е някакво начало. И честно казано вече ми омръзна от шоута, вестници, форуми...където всеки се изявява и си мисли, че простотията е много модна и тачена. А пък 214 в България *** са малко в повече, коментарите тук го доказват. Защото нормалния интелигентен човек не говори без да е подготвен.
214
1
 
4
 
! Отговори
samodiva преди 14 години
Браво момиче ! Ботев не е загинал напразно ! Нито Левски !*** винаги ще има но важното е да ги има и другите...
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да ги пуснат,и съдбата да им е като на това наглото шофьорче дето се удари в мантинелата край Вакарел...тия спирка нямат,така ,че за всеки влак си има пътници... всеки сам си избира как ще си носи кръста....само дано невинни хорица не страдат от такива шмръкльовци...
212
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаят...искат само да говорят и клюкарят....цялата държава е пълна с такива мекотели...навсякъде са...
211
1
 
3
 
! Отговори
MARIA преди 14 години
Тука освен неподготвени изказвания друго няма. Тук таме се намесва някой разумен и нормален човек,който да ви покаже колко сте ограничени, ама няма ефект. Възможността да ги пуснат пак е огромна, но изчакайте поне да стане и тогава плюйте по кого и да било. И съм сигурна, че каквото и да стане пак ще плюете, за за друго ами просто такъв ни е манталитета. И понякога искрено ме е яд, че ми се налга да бъда българка. Защото Левски и Ботев са загинали напразно, да спасят *** на бъдещето!!!!!!
210
1
 
3
 
! Отговори
gogo преди 14 години
Mного сте ми интересни - когато отвличат - държавата нищо не прави, МВР некадърници, пропаднала държава. Когато ги хванат - пак МВР ни залъгват, утре ще ги пуснат, само са си губили времето.Вие хора знаете ли въобще какво искате?
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Сигурно си от тези дето ги обучават такива момчета и си напуснал системата,че си твърде добър за себе си, за да папкаш повечко,и си забравил от къде си тръгнал...За това ги виждаш тези неща по снимките...тва е то професионализъм...
208
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лошите като извадят автоматите,остават без шофьор това е...който си е взимал изпитите с пълно шест и не е отсъствал от час по ТРУДОВО,си върши работата както трябва...
207
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно така! Всички много знаят, ама знаят ли как изглежда системата отвътре....
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вместо да коментирате снимки,що не се хванете малко и Вие на такава работа и да помиришете поне малко барут....Не Ви ли е срам само да клюкарите пред компютрите на топло....и да плямпате за кво ли не...после държавата Ви е виновна,тоя или оня....хванете се да направите първо нещо полезно подобно на момчетата от снимката,да се запознаете от близо какъв е този труд и тази работа и тогава плямпайте..аман от щъркели с малки глави и големи тела...
205
1
 
3
 
! Отговори
tarikata_88 преди 14 години
kvi sa tiq s tiq pi6tov4eta lo6ite kato izvadqt avtomatite...
204
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Важното и е добре е,че ги имат и тях...напролет повече...
203
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И какви са тези детски пищофчета
202
1
 
3
 
! Отговори
Siter Koll преди 14 години
Ivan Kostov otkradna EDIN MILIARD DOLARA..i k'vo?? Oshte e v parlamenta. Nego ne shete pipat, imal imunitet. Bravo!! kak shte dokaje dohoditre si?? Niama kak.
201
1
 
3
 
! Отговори
purify преди 14 години
И остават още 240-23 НАГЛИ и ше приключим със случая ;)
200
1
 
3
 
! Отговори
jiko преди 14 години
Tcetco dai na momchetata po-golemi pishtovi, sniperi i riazani pushki
199
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е добре де, на снимката единият от полицайте държи оръжието насочено към колегата си,тези типове изобщо знаят ли по кого да стрелят.Ne be kolega-tozi e profesional ot visoka klasa-strelia->kursuma pravi rikuset ot kaskata na prednia galos ->leti u levo i celi kameristo v 10-ta.Gepi se kakvo ima za gepene i ... Vse pak ne triabva da ima svideteli na briliantnata police akcia-kakvo se e razsnimal...