Закопчаха четирима, мамили по телефона

От началото на годината натрупали 100 бона
Обновена: 1 апр 2011 15:39 | 1 апр 2011 15:39,
22
Закопчаха четирима, мамили по телефона
Снимка: Dnes.bg

Престъпна група, извършила множество телефонни измами в цялата страна, е задържана от полицията, съобщиха от МВР. Закопчани са трима души от Ветово, както и куриерът им, нает от групата да се среща с потърпевшите и да получава предварително уговорените суми.

Престъпната група действала по схемата “спешна операция на близък”. Жертвите били произволно избирани на стационарни телефони. Измамниците опитвали, докато попаднат на по-податливи и доверчиви хора, които разпознавали в плачещия глас – най-често женски, гласа на свой роднина и несъзнателно произнасяли неговото име.

Веднага след това разговорът се поемал от мъж, който се представял за лекар и обяснявал, че роднината е в болница, пострадал е при пътна злополука, падане от автобус или друг инцидент, изпитва силна болка и са му дадени медикаменти.

Мнимият медик заявявал, че травмата е много тежка и се налага спешна операция, за да не се стигне до ампутация или трайна инвалидност.

С лекота убеждавал жертвата, че е необходимо да покрие разходите – в порядъка на няколко хиляди – за транспортиране, поставяне на златен пирон или платинена шина, за избор на екип и т.н., които не се поемат от здравната каса. Следвала уговорка за срещата за предаване на парите.

Задържаните са извършили над 50 измами на граждани от областите Стара Загора, Бургас, Хасково, Варна и Сливен. По първоначални данни само от началото на годината “печалбата” от престъпната им дейност възлиза на над 100 000 лв.

От частни адреси в Дългопол, Бургас и Ветово са иззети мобилни телефони и СИМ карти, газов пистолет, тефтер с адреси и описани суми, 4780 лв. и 30 евро. Тримата от Ветово са многократно осъждани. 

Четиримата от групата са задържани за 72 часа. Ще им бъде поискан постоянен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: престъпна групаизмами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bulgari izmamnici kraci mahaitese v volga ot kadedoste dosli marsi lai nari
5
1
 
4
 
! Отговори
steve преди 13 години
АК 47 и два пълнителя и да ги видя
4
2
 
3
 
! Отговори
елф преди 13 години
добър бизнес,няма що
3
9
 
1
 
! Отговори
eee jalko преди 13 години
teq bqha pichove....
2
1
 
17
 
! Отговори
КОКО преди 13 години
Това са бургуджии. Не ми е ясно как хората им се връзват, те не могат да говорят българския както трябва.
1
0
 
19
 
! Отговори
Lindi преди 13 години
Уууу най - после да хванат няколко търтея. Всъщност какво пък толкова ще ги осъдят ОЩЕ един път.