Спипаха банда, откраднала от държавата 5 млн. лева

Престъпната група прала пари и крила данъци
29 мар 2012 07:11,
12
Спипаха банда, откраднала от държавата 5 млн. лева
Снимка: МВР

Антимафиоти разбиха престъпна група, занимавала се с пране на пари и укриване на данъци в особено големи размери, съобщиха от МВР. Установените щети за държавния бюджет възлизат на около 5 000 000 лева.

Спецакцията е проведена вчера в София и Своге. Групата е изградила престъпната схема от създадени юридически лица, които увеличавали неправомерно финансовото си състояние и нанасяли щети в особено големи размери на държавния бюджет.

Престъпната група изградила мрежа от фирми „бушони“, които извършвали фиктивна търговска дейност с цел избягване плащането на данъци от реално работещи дружества - собственост на участниците в схемата.

„Изпирането“ и легализирането на придобитите по престъпен начин средства се извършвало чрез реално работещи юридически лица, контролирани от престъпната банда.

Организаторът имал две счетоводни къщи, като използвал част от фирмите - негови клиенти, за да изгради престъпната схема. Използваните юридически лица декларирали фиктивни покупки и продажби помежду си, като по този начин продавачите натрупвали данъчни задължения, а купувачите са ги приспадали.

В момент, в който натрупаните задължения достигали големи размери, собствеността на юридическите лица била прехвърляна на лица от ромски произход с цел да не могат да се възстановят плащанията към бюджета.

При акцията са претърсени 15 жилища и офиси в София и Своге. Иззети са компютри, фискални устройства и голямо количество счетоводни документи, около 400 бойни патрона, 60 000 лева, фалшиви печати на НАП, митница-София, банкови институции и печати на фирмите „бушони“.

Седем души са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Даааа! А преди 1989 год. за разхищения и кражби в особено големи размери си имаше и "награда" - смъртно наказание... Не напразно "уважаемите политици" в началото на грабителския период въведоха мораториум в-ху смъртното наказание...
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ami te vsi4ki ni kradat darjavata ni krade ,*** ni kradat ,tezi ni kradat .toi koi li ne ni krade basi smotanata bananova republika
5
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
а ЕМИ МАСЛАРОВА колко открадна от нашият гръб и още колко има да крадът ама те не крадът те просто си ги начисляват писна ми от такива новини
4
2
 
8
 
! Отговори
ее преди 12 години
това не са случайни хора... това са приближени на управляващите иначе до сега 100 пъти да ги бяха самоубили
3
5
 
3
 
! Отговори
oktopoda преди 12 години
ah kolko sa lo6i tezi ot gerb.pri nikoe drugo pravitelstvo ne sa ni lovili taka
2
0
 
18
 
! Отговори
nedkodd преди 12 години
и какво от това че може би ще ги осъдят??? какви пари ще се върнат от откраднатите в държавата или в моя джоб???единствените пари ще отидат в джобовете на адвокатите и съдиите.....
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А лицата от ромски произход ще ги интегрират ли в затвора...?