Задържаха инкасо обирджии

Те се опитали да задигнат 50 000 лева
28 ное 2012 20:42,
6
Задържаха инкасо обирджии
Снимка: архив Булфото

Престъпна група, извършила нападение над инкасо автомобил в столицата, е задържана при операция под ръководство на Софийската градска прокуратура, съобщи главен комисар Ангел Антонов.

Арестуваните са били наблюдавани близо четири месеца, докато подготвяла въоръжен грабеж на пощенски клон на територията на Софийска област.

Престъпната група се е снабдила оръжие, спрейове, защитни очила и автомобил. Тримата направили и проучване и старателно са планирали нападение над инкасо автомобил, което обаче така и не осъществили.

Операцията по задържането им е проведена вчера, непосредствено след нападение над инкасо автомобил в столицата.

Около 17.40 часа на ул. „Чаталджа” тримата арестувани нападнали инкасо автомобила. Двама от нападателите счупили с чукове страничните предни стъкла на колата, напръскали шофьора със сълзотворен спрей и взели платнена чанта, съдържаща около 50 000 лв. в различни валути.

38-годишният шофьор на колата, с която са се придвижвали, е осъждан и е задържан от патрул на СДВР в кв. „Сухата река”. Двамата му съучастници – 36-годишен мъж, считан да организатор на групата и 39-годишен бивш служител на МВР са арестувани минути по-късно след неуспешен опит да избягат пеша от местопрестъплението.

При претърсването на домовете и ползваните от задържаните автомобили са конфискувани  метални предмети тип „таралежки“, чук, защитни очила, спрей и парчета от автомобилни стъкла, три пистолета – “Броунинг”, „Глог” и „Макаров”, с боеприпаси, един газов пистолет, маска с прорези, осем луксозни часовника, множество телефони и SIM-карти. Намерени и иззети са 15 350 лв., 1650 долара и 1600 евро.

По случая е образувано дсъдебно производство по чл. 199 от НК. Тримата задържани остават в ареста за срок до 24 часа.

Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава. Проверява се и съпричастността им към други обири.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Цицолина преди 11 години
И кво като са ги фанали ?Пак ще ги пуснат да си ходят по живо по здраво
3
1
 
9
 
! Отговори
журналист преди 11 години
Това другарите ако не крадат ще умрат. Бившия полицай го е уволнил Цветанов, а при Р.Петков си е крадял с кеф даже е и носил на Позитано 20.
2
0
 
3
 
! Отговори
хахах преди 11 години
Пистолет Глок, а не Глог... и Браунинг, а не Броунинг! Google бе хора!
1
17
 
6
 
! Отговори
OF преди 11 години
CHAST OT MAGIQTA GERB SA NALI?