Започва нова полицейска операция по пътищата

Ще се правят проверки на товарни автомобили и автобуси
Обновена: 11 фев 2013 10:37 | 11 фев 2013 10:36,
7
Започва нова полицейска операция по пътищата
Проверките ще следят за винетки и "Гражданска отговорност". Снимка: архив Булфото

Полицията започва едноседмична полицейска операция за засилени проверки над товарните автомобили и автобусите на територията на България и държавите-членки на ЕС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL за 2013 г.

Проверките по метода „широкообхватен контрол” ще се правят от пътните полицаи съвместно със служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Ще се следи за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” и заплатена винетна такса.

В проверките ще се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които ще осъществяват контрол за нелегални емигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара и други криминални престъпления.

На 12 и 15 февруари (вторник и петък) от 10.00 до 13.00 часа на автомагистрала „Тракия” км 107  „Пътна полиция” и ОДМВР – Пловдив ще извършват проверки по метода „широкообхватен контрол”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеее....край.... оправихме България
6
0
 
2
 
! Отговори
Discovery преди 11 години
До 1:Защото, ако има "полицаи" за самите полицаи, трябва да има кой да контролира "полицаите" за полицаите. От там обаче се получава корупция в тея "полицаи" и някой трябва и тях да контролира, тоест ще се наложи да има "полицаи" на "полицаите" на полицаите, като последните са тези полицаи дето си ги знаеме ние :).
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NAI RAZUMNO E DA SE BLOKIRA6 V DOMA , LEKO , MEKO , HI4 DOHODNO NO PONE NIAMA DA TE PROVERIAVAT . 6TE SE OTARVE6 PONE OT AKTOVE I GLOBI . ZAPLATA IA TI DADAT IA NE NO 6TE SPESTI6 OT GLOBI I PAK 6TE SI NA PE4ALBA
4
0
 
0
 
! Отговори
bau bau преди 11 години
Ha taka..napishete koga kade ste chakate policaicheta za da znam ako sam neredoven da mina ot tam ...107 km da rechem tam sam ....
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тия ли почнаха да събират пари за да си платят тока.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da va.. v marionetkite
1
1
 
11
 
! Отговори
Операция : "Дай преди 11 години
Евалата трябва да има контрол но защо още полицаи могат да те спрат ей така за "проверка"!? Защо няма контрол върху самите полицаи?