Разбиха група за мокри поръчки на Вальо Бореца

Бандата имала пръст в убийствата на Джиджи и Дебелия
10
Разбиха група за мокри поръчки на Вальо Бореца
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Снимка: БТА

МВР и прокуратурата разбиха престъпна група от 15 души, ръководена от Валентин Янев-Вальо Бореца и ММА боеца Мартин Антов.

Групата е участвала в убийствата на Йордан Цонков-Джиджи и Кочо Михайлов-Дебелия. Поръчителят е бил един, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на специална пресконференция.

Той оповести още, че прокуратурата е повдигнала обвинения на Валентин Янев, както и на Мартин Антов за това, че са ръководили групата за мокри поръчки, задържана вчера. На други 13 души са е повдигнато обвинение за участие в групата.

Наред с убийствата групата е трябвало да счупи краката на двама от участвалите в сделката за закупуване на пенсионната компания "Доверие". До тези крайни действия обаче не се е стигнало, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Още по темата
Става дума за бивш директор на "Информационно обслужване" АД и за физическо лице, което е свързано със съответната сделка. Пресякохме извършването на тези тежки криминални престъпления. Самото им реализиране можеше да предизвика необратим ефект върху живота и здравето на съответните лица, посочи Лазаров.

“Работата не е спирала! Не работим само по бюлетини и тефтерчета, а по тежки криминални дела. Това е сериозна група, със сериозни престъпления. Повдигнали сме обвинение на 15 души. Ръководители на групата са Валентин Янев и Мартин Антов”, обяви Сарафов.

Обвиненията са за това, че на 22 януари 2009 г., в София групата е организирала убийството на  Йордан Цонков, по прякор Джиджи. На 9 април 2009 година в София е убит и Кочо Михайлов. На 2 юни 2008 г. пък е извършен грабеж в Капитанци и убийство на Цветан Панков.

Освен това през 2012 г. в София групата е извършила няколко грабежа. Групата е сочена и за извършител на кражба от пощенска станция в Самоков, при която са отнети 14 хил. лв.

Мащабната акция беше проведена преди ден. Операцията се реализира под наблюдението на Върховна касационна прокуратура. Според събраните данни до момента участниците в групата са ползвали особено брутални методи в действията си. Някои от тях са изтърпели ефективни присъди „лишаване от свобода“.

Като цяло само един от участниците в групата нямал криминални прояви. Очаква се утре спецсъдът да гледа мерките за неотклонение на задържаните, като прокуратурата очаква всички да бъдат задържани за постоянно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
29
 
! Отговори
Хм преди 10 години
Тези от ММА до един са мутри и престъпници, без изключение! Трябва да ги разследват и съдят!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такива показни акции ще има докато ги научат айдуците, че има нови МВР шефчета в държавата и че трябва да почнат да си цаката на точните хора. Още една - две акциики само със 48 часови задържания за пред хората и после пак всичко по старо му, само дето част от парата ще се отчита на новите наши хора.
6
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакайте бе, Цецо разрешил ли ви е, а Борисов дал ли е съгласие? Кво става в тая държава, нали само Герп хващаше, а *** ги пускаха?!
5
0
 
64
 
! Отговори
1 преди 10 години
Събота 04,00 сутринта в "СинСити" могат да арестуват всички, които търсят, но не ИСКАТ!!!
4
0
 
37
 
! Отговори
75042 преди 10 години
Хора, Валъо Бореца е май Килъра на Алексей Петров. Връзката с него излезна още при операция Наглите и той успяваше успешно да се укрие ? Може и да бъркам но МВР е длъжно да разследва тази линия и тяхната връзка...
3
0
 
32
 
! Отговори
nelineli9 преди 10 години
Дано всичко не остане на ниво задържане,както до сега и защо не казват поръчителя!?
2
0
 
59
 
! Отговори
чекай малко преди 10 години
тоя не го ли баха пипнали миналата година за изнудване сега пак го арестуват, това значи че са го пуснали преди това така ли?
1
0
 
73
 
! Отговори
СС преди 10 години
Защо не се споменава името на поръчителя? Явно е известен... :)