Калпави скорости причинили ада до мола на Цариградско

Украинският шофьор на джипа: Не можах да направя нищо!
15 сеп 2013 07:51,
130
Калпави скорости причинили ада до мола на Цариградско
Украинският шофьор и съпругата му говорят с полицаите. Снимка: Булфото

Блокирала скоростна кутия е основната версия на разследващите за тежката катастрофа при мола на "Цариградско шосе", където възрастен шофьор помете четирима пешеходци на тротоара.

Още по темата
Първоначалният оглед на джипа "Субару" показал, че частта е зациклила на директна предавка и колата е потеглила с пълна газ, без да може да спре, съобщи БНТ.

Така японската машина излетяла от паркинга, минала през тревните площи, тръгнала по тротоара, където били пешеходците, блъснала ги и се спряла в съоръжението за климатичната инсталация.

"Възрастният чужденец беше много притеснен. Когато излезе от колата, той беше целият в кръв и веднага изтича да види какво става с хората. Започна да говори на руски. По-късно разбрах, че е казал, че не е можел да направи нищо", разказа един от служителите в търговския комплекс, пред който е станал инцидента.

Траекторията на движението на колата обаче показвала, че въпреки това е имало опит от страна на 76-годишния украинец да избегне удара. Реакцията му обаче не е била правилна, съобщиха разследващите.

Тепърва експертизи ще доказват каква е точната причина за катастрофата и кой може да има вина.

Най-тежко пострадал след удара е 24-годишен младеж, който е и с опасност за живота.

От болница "Света Анна", бившата Окръжна, съобщиха, че той е с разбит череп и мозъчен кръвоизлив, като лекарите продължават да се борят за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скорости блокирали... пълни глупости. И да са, газ кой е давал? Няма двигател, който да е по-силен от изправни спирачки.P.s. - от 1991 г. карам разни коли само с автоматични скорости.
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все си мислех кога ли ще ме удари нещо на този хибрид между тротоар, пешеходна пътека и паркинг. После реших, че излишно се трееожа. Е явно този път страхът ми е казвал истината. :(
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все си мислех кпга ши ще ме удари нещо на този хибрид между тротоар, пешеходна пътека и паркинг. После реших, че излишно се трееожа. Е явно този път страхът ми е казвал истината. :(
110
1
 
6
 
! Отговори
Един преди 10 години
Стига глупости! Всички данни са в КОМПА на колата!В сервиза на субаро могат да ги извадят!
109
1
 
3
 
! Отговори
Tester преди 10 години
Стига сте плюли шофьора и вижте същата аномалия със скоростите тук: youtube/watch?v=8lVVbjTCXLE&noredirect=1
108
2
 
5
 
! Отговори
Tester преди 10 години
До ГруюБраточка, мога да ти намеря поне 10 клипчета в youtube в които автоматици блокират и тръгват на пълна газ и шофьора нищо не може да направи, за да спре колата (освен да изключи двигателя ама с 200 коня под капака, докато се усетиш и вече си спрял по други причини).
107
12
 
4
 
! Отговори
шанс преди 10 години
Японска кола и проблем - малко вероятно. Смотан и стар шофьор - много вероятно. Жалко за младите хора и карайте коли с ръчни скорости...
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паниката е вероятната причина и възможен дефект при колата!
105
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още един дето не си е цъкнал фаровете :)Да се смееш ли да плачеш ли :)
104
3
 
8
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Тоя да не е на Станишев вуйча му от Украйна, та така му се г*зят? Много се надявам лъжливите ченгета да бъдат наказани. Поне алкохолна проба взели ли са му по правилата? Баси срамната държава...
103
4
 
12
 
! Отговори
Az преди 10 години
Трябва да се забранят тия японски ***! Я, Москвич-а колко си беше добър! Хем не вдига толкоз много, хем можеш го поправи с тел и тиксо, хем из калта и дупките вървеше по-убаво от джипа...
102
1
 
2
 
! Отговори
Монро преди 10 години
Още нещо на това Субару газта му е електронна. By wire на английски. Това означава че натискането на спирачката отменя натискането на газта. т.е. натиснеш ли спирачка компютъра връща газта до нула.
101
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен97!Съгласно статистиката над 80 % от пътно-транспортните произшествия са причинени от млади водачи до 30-35 г! Не твърдя, че в конкретния случай водачът е невинен - има си експертиза и т.н. Но да се твърди абсолютно без никаква основа, че възрастта в случая е порок - извинете! Всички стареем, не ставаме по-млади. А и да не се впускаме в описание на поведението на млади келешчета с мощни коли по пътищата!
100
4
 
20
 
! Отговори
Грую преди 10 години
Блокирала кутия? Пълни глупости - само който не е карал автоматик, не знае, че няма как да блокира кутията и да не спре колата. Освен ако е объркал газта със спирачката.
99
1
 
16
 
! Отговори
Монро преди 10 години
До безпристрастенПонеже карам автоматик да ти обясня. Колата пали само на P или N и натисната спирачка. На D може да включиш само ако държиш натисната спирачката. При натисната спирачка колата е на място. Не мърда. Какво пишат в уикипедия. Шофьора си е оплел краката след влючване на D и натиска газта яко. *** на газта е блокирал механично или електронно след натискането. И в двата случая шофьора има спирачка и ако има и мозък я ползва и колата спира.
98
5
 
3
 
! Отговори
тиква преди 10 години
абе калфондери многознайковци случайно всяко година големи производители не изтеглят ли десетки ,че дори и стотици хиляди нови коли заради производствени дефекти......?ай стига, писна ми от много всезнайковци.
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми ,не си купувайте СУБАРУ щото не се знае накъде и кога ще тръгне ,бах мааму дзвер
96
3
 
1
 
! Отговори
тиква преди 10 години
единствените смислени коментари са на безпристрастен и номер64, само дето там се отнася до кола която специално е конструирана за инвалиди и добре че организацията на пътното движение е била на изключително ниво,че е нямало жертви.Между другото имаше подобна случка и в българия но за съжаление с жертва точно от такъв автомобил.Господи защо около мен е пълно с всезнайковци а всички тънем в мизерия и простотия.
95
2
 
1
 
! Отговори
безпристрастен преди 10 години
До Монроen.wikipedia.org/wiki/Sudden_unintended_acceleration"Sudden acceleration incidents" (SAI) are defined for the purpose of this report as unintended, unexpected, high-power accelerations from a stationary position or a very low initial speed accompanied by an apparent loss of braking effectiveness. In a typical scenario, the incident begins at the moment of shifting to "Drive" or "Reverse" from "Park".[1]
94
2
 
5
 
! Отговори
Монро преди 10 години
До безпристрастенИ още 3 секунди и през бордюри и парапети си с 250 км/ч и от триенето с въздуха ти кипва течноста за чистачки. За автомобил става въпрос не за ракета пич. Ти кола карал ли си?