Лазаров чака с нетърпение "Лясковец" да влезе в съда

Проверките не установили нарушения на действията на главния секретар
Обновена: 23 фев 2015 13:00 | 23 фев 2015 12:58, Анисия Иванова
12
Лазаров чака с нетърпение "Лясковец" да влезе в съда
Архив: Булфото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров очаква с нетърпение случаят „Лясковец” да влезе в съда. По думите му по този начин ще се разкрие обективната истина за случая и ще паднат всички инсинуации.

"За да имаме правова държава, да имаме действащи институции, оттук нататък трябва да оставим съдебната власт да си свърши работата съгласно тяхната функционална компетентност”, посочи Лазаров.

Грешна е информацията, че само служители на Областната дирекция на МВР във Велико Търново са наказани за случая, каза той и допълни, че има наказани служители и от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Още по темата
Лазаров обаче не конкретизира колкото точно са те.

Главният секретар обясни, че структурите, които извършват проверките в МВР, са две, и те са на пряко подчинение на политическото ръководство.

"Не е коректно аз да давам оценка или да изтъквам информация, която е от тяхната компетентност", обясни Лазаров, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че конкретно за случая „Лясковец” носи отговорност пред ръководството на МВР и припомни, че непосредствено след операцията е предложил на тогавашния министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев да си подаде оставката.

„Тогава г-н Йовчев заяви, че след приключване на проверката, ще вземе съответното решение. Вие знаете ли колко проверки се правеха оттогава в МВР и то основно по отношение на действията на главния секретар? И аз вече не знам, но знам със сигурност, че няма установени нарушения или грешки по отношение на действията на главния секретар”, заяви Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zashto ne kajete istinata za lqskovec che policaq se okaza zastrelqn ot drug policai a 4oveka v momenta se obvinqva v opit za ubiistvo koeto oznachava che daje ne e strelql ???????????????
8
1
 
7
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Животинския му поглед издава, че в междуушното пространство няма никаква мисъл, камо ли някакво чувство за чест, достойнство и морал. Не чакайте такива качества от това добиче.Само чуите изказа на това ***, което на всеки въпрос отговаря "Компетентните институции да си свършат работата." За него няма никаква работа и отговорности.
7
2
 
2
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
МНОГО СЕ ИЗГОВОРИ ЗА ТОЗИ СЛУЧАИ И ПОВЕЧЕТО ГЛУПОСТИ.ЕДНО ОСНОВНО НЕЩО ГЛ.СЕКРЕТАР НЕ СПОМЕНАВА.ЗАЩО СЛУЖБА К.О.С. НЕ Е ПРИБРАЛА ОРЪЖИЕТО НА ПЕТКО?ИЗОБЩО ТАЗИ СЛУЖБА КАКВО Е НАПРАВИЛА ? ТОВА Е МНОГО НЕУДОБЕН ВЪПРОС ,НО АДВОКАТА НА ПЕТКО СИГУРНО ЩЕ ГО ЗАДАДЕ. СВОБОДА ЗА ПЕТКО ,ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА.
6
2
 
7
 
! Отговори
ЦЕКО преди 9 години
КОЙ РАЗПОРЕДИ АКЦИЯТА В БЛАГОЕВГРАД???КОЙ ИЗПРАТИ ТЕЖКОВЪОРАЖЕНИ БАРЕТИ,СРЕЩУ ДВАМА НЕВЪОРАЖЕНИ НЕВИННИ ГРАЖДАНИ,КОИТО ПРЕБИХТЕ ОТ БОЙ???НА 6 ФЕВРУАРИ КОЙ ПРОВЕДЕ ВЪПРОСТНАТА АКЦИЯ,ПРИ КОЯТО ПРЕБИХТЕ БОРЕ И ВАЛКАТА НЕВИННИ И НЕВЪОРАЖЕНИ ,КОИ БЯХА ПОЛИЦАИТЕ С МАСКИТЕ????КОЙ ГИ ИЗПРАТИ???
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тук не е виновен за червените не знае!!!!Xa xa оставка!!!!!
4
2
 
9
 
! Отговори
Гредоред преди 9 години
Таз мишка, назначена от тези дето нзаначават съда, чакал с нетърпение съда!Ама нека да го видя като се събудят овцете, какво ще чака... ако се събудят де!
3
3
 
7
 
! Отговори
киро преди 9 години
КАЖИ,КОЙ РАЗПОРЕДИ ПОРАЧКОВАТА АКЦИЯ В БЛАГОЕВГРАД????КОЙ ИЗПРАТИ 20 ТЕЖКОВЪОРАЖЕНИ БАРЕТИ,СРЕЩУ ДВАМА НЕВЪОРАЖЕНИ ЦИВИЛНИ МИРНИ ГРАЖДАНИ,КОИТО ПРЕБИХТЕ ОТ БОЙ ???КОЙ РАЗПОРЕДИ АКЦИЯТА ???
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Лазаров беше човек с достойнство щеше да си подаде оставка. Шарков му е бил приятел и колега!!! Само поради този факт и в паметта на неговия приятел Лазаров трябваше да напусне. Но...тъпотата му е видна, тя не се коментира, достойнството не се знаеше, видя се, че го няма.
1
2
 
12
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Никой още не е обявил с какво оръжие е прострелян убитият и ранените ! За организацията на акцията няма никаква информация ! А слабата организация и участието на гл.сека и оставането му на длъжноста дават пълно основание да считаме че следите са заметени !