Киев не е пратил искане за екстрадиция на бияча бунтовник

Цацаров заяви, че такова искане трябва да постъпи във ВКС
Обновена: 1 мар 2016 11:39 | 1 мар 2016 11:37,
30
Киев не е пратил искане за екстрадиция на бияча бунтовник
Снимка: bTV

До 17 часа вчера не сме получили искане от страна на украинските власти за екстрадиция на Георги Близнаков - един от биячите на Околовръстното шосе.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров, който заедно с премиера Бойко Борисов и правосъдният министър Екатерина Захариева инспектира ремонта на т.нар. Военно НДК, където ще се помещават Софийският районен съд и прокуратурата.

"Ако постъпи искане от Киев, то трябва да влезе в отдел "Международен" на Върховната касационна прокуратура", каза Цацаров и уточни, че е научил за подобно искане от медиите.

"Моето мнение е, че всеки трябва да си получи заслуженото независимо дали е бил в Украйна или не. В конкретния случай ме интересува какво е правил на Околовръстното", поясни Цацаров.

Още по темата

Той коментира и пристигналата палестинска делегация по повод смъртта на палестинеца Омар Зайед.

"Палестинската делегация не се състои от прокурори и следователи, затова не може да се очаква съвместно разследване между българските и палестинските власти", каза главният прокурор.

"Ако палестинците желаят информация по случая, те могат да я получат чрез Външно министерство. Вчера те са имали среща със зам.-министъра на външните работи и ако пред него са поставили такова искане, ще бъде удоволетворено", категоричен бе главният прокурор.

Според Цацаров разследването за смъртта на палестинеца е на етап разпит на свидетели и ще очаква заключение на съдебно-медицинската експертиза. Според него искането на палестински дипломати - д-р Ахмед Ал Мадбух да присъства на аутопсията не отговоря на българските закони и затова не е бил допуснат.

"Ако палестинската страна и роднините поискат материали по делото, могат да ги получат. Аз не съм подозрителен човек и работя само с факти", каза главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Добре изглежда нашето момче на снимката. Жалко, че с престъплението на Околовръстното петни образа на руските десантчици, а също и на опълченците - борци за свободата на Източна Украйна.Но, за платените пропагандисти тук, за една снимка не може да бъде екстрадиран където и да било. Свободна страна сме, човек може да има всякакви убеждения, пък и може да се снима свободно.Сигурен съм, че украинците нямат никакви доказателства, смело измислят, като по този начин лъжат околните по гьобелсовски.
18
0
 
0
 
! Отговори
бандеровче преди 8 години
Жоре,да те питам брат,онова стана ли колко дренка?И *** не излиза,нали?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние какво да направим Киев няма да си водят хибридните войни на наша територия, отделно забъркаха тая криза с ЕС и Русия и разни вета от украинец нищо добро не чакайте ако сте на противното мнение заминавайте за Украйна и си стойте там в таз хубава страна.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Излиза че не е бияч, а борец за свободна и независима Украйна даже и медал има украински хайде сега да видим какво ще стане с тоя герой.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и от Кремъл може да постъпи искане, а мoже и от ЮАР да постъпи искане къде ще го изпратите първо не е ясно, ама ако иде в Киев как ще го съдите за околовръстното и как ще го пратите на 3-4 места едновременно и какви са Киев че да искат от ДНР няма ли да искат нещо.
14
0
 
1
 
! Отговори
Кръвчук преди 8 години
Искането трябва да постъпи в пощенската кутия на Цацата, на адрес "Боянски сарай" 2 или за по-бързо, чрез офиса на донецко-луганските зеленокожи срещу парк хотел Москва.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им го дават веднага на украинците дори и без официално искане.Тука вече подобни *** са ни много и трябва да ги подаряваме на който ги иска.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми посланикът каза, че ще пише да изпратят искане; някои работи стават бавно. Да не вземат да се задействат "аверчетата" на Луканов или на трактора.
11
7
 
3
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 8 години
До OdysseusЕй краварофил фъфлещ , стига си се плюнчил че опръска всички тук ! Нима в Кравария не събират дългове и няма престъпност и няма престъпления и няма лихвари ...... ?
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жоре,брат,украинска организация те е взела на мушка а?Знаеш колко добре са организирани украинците в чужбина нали?Гледал си и филми,предполагам.Имат утвърдена славата на сериозни момчета.Май по-добре да се предадеш на официалните.А,че следващите месеци ще свалиш стотина килца от кахър е сигурно!
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голем гаф, дрогарки и дрогаре,след педо-фила изнасилвач бай Евстати в Стрелча нашите ребята понесоха нов, тежък удар!Хибридната пропаганда губи от такива гафове, другари!Толкова милиарда рубли наливаме, а тия с едно из си ра не срутват цялата организация!Явно водещите офицери и Гестапото трябва да затегнат дисциплината!
8
4
 
6
 
! Отговори
майорски преди 8 години
ДНЕС не ви ли е срам ...една публикация по случай баба Марта нямате .....това е един от най българските празници !
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално, такова искане не се праща за ден. Трябва да мине през украинското посолство, да се преведе и след това да стигне до ВКП. До края на седмицата този ярък представител на путинофилията у нас ще бъде поискан официално. Този път няма да има медали за геройство на Околовръстното и за унищожаване на мирно население.
6
1
 
5
 
! Отговори
ЦАЦА ЦАЦА преди 8 години
Кой някога с ее съмнявал в тебе и твоите накллоностии да защитаваш господарите си :) всекли случай не и БГ народа...
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЯсноКакъв българин е тоя селски бек, които се снима с руското знаме и носи плакати на руски? Време е вие каскетите да си заминавате във ваща матушка завинаги.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо, пратете им го по бързо, в знак на добра воля, преди да са го пуснали под гаранция. Те в Украйна ще превъзпитат този селски тарикат.
3
2
 
4
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Оправете подзаглавието!Има разлика между ВКС и ВКП.
2
5
 
8
 
! Отговори
Азов преди 8 години
Ние ще изпратим скоро...гости.
1
5
 
8
 
! Отговори
първи април преди 8 години
Петия съветник на министъра на вътрешните работи на бивша Украйна Антон Герашенко, бил разбрал от интернет, че Близнаков бил Донбасс, за да се снима. Днес да не е Първи Април?