Ало трилър: Ще ви скълцат, ушите ви ще отрежат!

Измамниците играят различни роли, заплашват и взимат 11 бона и злато
16 апр 2016 10:32,
50
Ало трилър: Ще ви скълцат, ушите ви ще отрежат!
Снимка: Reuters

Историята на Петя и майка й от Костинброд не е просто поредният случай на телефонна измама. Тя е зловещ разказ, който показва докъде са готови да стигнат престъпниците, за да откраднат спестяванията на хората.

Потърпевшата жена сподели за преживения ужас без да показва лицето си. Но е решила да разкаже случката, за да помогне на други потенциални жертви на телефонните измами.

Действието се развива в Костинброд, където Петя (всички имена са променени) живее с майка си, разказва bTV. Позвъняванията започнали преди месеци. Звъняло се по няколко пъти по стандартната схема – измамниците говорят за пострадали близки, искат пари, но семейството не се хваща на историите.

Преди няколко дни сутринта отново звъни домашният телефон, вдига майката на Петя. Казват й, че дъщеря й е пострадала и да приготви пари за лекарства и операция. След 2-3 мин. следва второ позвъняване – мъж, който се представя за служител на МВР. Той казва, че семейството е жертва на телефонна измама и иска съдействие от тях, за да заловят престъпниците.

Петя влиза при майка си, а телефонът звъни за трети път. От другата страна на слушалката е мъж, който говори със силен диалект, и казва: ”Не разбрахте ли, че трябва да съберете всички пари и ценности, които имате? Имаме четири момчета пред дома ви, ще ви пребият, ще ви скълцат, ушите ви ще отрежат!”.

В този момент звъни мобилният телефон на Петя – друг служител на МВР, представя се с името Димитров. Моли за съдействие, като обяснява на жените, че районът е отцепен и са организирани патрули, които да следят измамниците. Казва на Петя да държи мобилния телефон постоянно отворен.

Следва ново обаждане със заплахи от страна на измамниците, като мнимият полицай чува целия разговор. Казват на Петя да хвърли парите и ценностите през терасата. Жената излиза и вижда, че е прекалено спокойно на улицата – няма патрули, няма движение, няма хора.

Звъни отново домашният телефон, отново мъж с тежък диалект, който казва: ”Защо ни предадохте на полицията, единия човек хванаха, другият остана”.

В този момент полицаят Димитров, който продължава да държи линията на мобилния телефон на Петя, казва: ”Имате пари в банката, отидете и ги изтеглете”.

Жената отива в софийски клон на банката, като е следена през цялото време от непознат мъж. Измамниците й казват да си остави 125 лева за нея и майка й, а останалите да ги предаде.

Петя тегли парите, взима ги, предава ги на измамниците и разговорите с тях приключват.

По-късно жената разбира, че е станала жертва на заплетена телефонна измама. Няма и полицай Димитров.

Петя и майка й са загубили над 11 хил. лв. и златни бижута.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Кой нескача е червен преди 8 години
Наскачахте ли се вече? Честита Ви Демокрация и Евроатлантически ценности!През време на гнилия социализъм, тия щяха да копаят уран в Бухово, и ако излязат, ще заобикалят телефон, като го видят, от поне 15 метра разстояние! Много беше лош социализъма едно време, вярно! Особено за такива, като тези.Как пък не знам за един човек, дето си е гледал съвестно работата, за е бил "репресиран"....
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стига че са дошли като Бежанци по нашите Земи преди 800 години а и заплашват за пари , храни куче да те лае
36
0
 
5
 
! Отговори
Митьо Очите преди 8 години
Бъчварова ги закриля а те си правят каквото си искат
35
0
 
3
 
! Отговори
Осман Паша III преди 8 години
Власите(копанари) само не разбирам защо Османска Империя не ги е заклали като пилци явно са се отнасяли добре с всички по тези Земи
34
0
 
3
 
! Отговори
Gh преди 8 години
На тези ало измамници номерата им само тук в БГ може да минават при наличието на *** и простолюден народ как няма да мамят и печелят.
33
1
 
12
 
! Отговори
Ivan преди 8 години
Майка ми се прибра в бг преди около година и изрично и забраних да си активира български номер. Плаща си западния по 10Е на месец и има 50 мин роуминг за да си ги говори в бг и дотук.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tapi kifli. Da beshe se setila da zvanne v policiata. Nuama po prost narod ot bg dvunogite
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не може да се коментира . За да има тарикати трябва да има и балъци . Това е положението с нашите хора .
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХУБАВО ДЕ!! ЗАЩО НЕ Е ЗВЪННАЛА В ПОЛИЦИЯТА И ДА ГИ ПИТА ИМАЛИ ТАКАВА АКЦИЯ НАИСТИНА АМИ ДЪРЖИ МОБИЛНИЯТ ОТВОРЕН!? ТОЛКОВА ЛИ ЗАТЪПЯ ТОВА ПЛЕМЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 26 ГОДИНИ? ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ ПОЗНАВАТ ЖЕРТВИТЕ СИ И ЗНАЯТ С КАКВИ ФИНАНСИ РАЗПОЛАГАТ. ЕДВАЛИ УДРЯТ НА СЛЯПО.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балъците нямат свършване, явно.Вместо да позвънят на полицията, паtките дават парите си.За чий се жалват сега?Писна ми от такива новини.
28
0
 
11
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 8 години
Вземете ми живота, че кинтити ми требват ;))))
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да беше една овца , ами то две !?!
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи на тази Петя животът й е бил много важен за някакви престъпници- ако не даде пари я убиват?! И с к'ва цел ще я убият? Нека да беше поразсъждавала по този въпрос. Все едно почти всяко семейство в България да е заплашено от смърт, понеже има в банката спестени няколко хилядарки.Ама то да си про.ст като тази Петя не е лесно!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не можело да се каже от къде звънят гадовете казват от мвр.Ама за флашки може
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 24Някакви мутри искали да я убиват? Ако имаше 5 грама мозък тази Петя, щеше да знае, че на никой не му е притрябвал живота й за някакви смешни 10 бона.
23
1
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
нещата ще се оправят, когато заедно с измамниците започнат да съдят и балъците
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свинсата опашка е най най тъ.....пия червен каскет на света . Толкова тъпни пише , че няма втори като него . Явно е незадоволен при..мат .
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами уплашила се е жената какво и се подигравате.Някакви мутри и звънят и и казват,че ще я убият ако не им даде пари.Обадете се на 112 да се оплачете ,че някакви бандити искат да ви убият ако не им дадете пари.И гледайте след колко месеца ще мине патрулка.
20
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки един работещ честен гражданин носи огромен товар от търтеи на гърба си ,и измамници без чет
19
2
 
11
 
! Отговори
младен преди 8 години
Овци!!!