Арестуваха полицаи, били на "заплата" при сводник

Те получавали по 250 лв. от всяко от момичетата на Марто Дебелия
1 юни 2016 19:23,
24
Арестуваха полицаи, били на "заплата" при сводник
Снимка: Булфото

Двама полицаи от Благоевград получавали "заплати", защото разпъвали полицейски чадър на топсводника Мартин Филипов-Дебелия. Районният инспектор Стефан Филипов от Първо районно в града и антимафиотът Петър Кънев бяха арестувани днес заедно с втория си работодател при зрелищна акция.

Двамата полицаи получавали по 250 лв. от всяко от момичетата на Дебелия за закрила. Те притискали две жени да се откажат от жалбите си, които са подали в полицията срещу сводника Мартин Филипов - Дебелия, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Още по темата

Марто Дебелия ги принуждавал да проституират със заплахи не само срещу тях, но и срещу техни роднини и дори малко дете. Първата жена се престрашила и подала жалба в полицията през април, след това и втората, пише "24 часа". 

Полицай Филипов преснимал жалбите им и ги предал на сводника. След това заедно с него започнали да притискат жените да се откажат от показанията си.

Служителят дори написал примерен текст какво да има в молбата и го предал на едното момиче. То се явило в полицията, за да внесе отказа си, защото било изплашено. Тогава служителката в деловодството се усъмнила и я попитала защо се отказва. Жената й споделила за заканите. Деловодителката веднага я завела при друг полицай, на когото да разкаже случая. Така в пълна конфиденциалност започнало разследване на "Вътрешна сигурност".

От включените СРС-та "лъснал" и антимафиотът Петър Кънев, спец по киберпрестъпността. Той пък определил среща на втората жена в кафене и също я карал да оттели жалбата си срещу Дебелия. Младата жена взела 600 лв. на заем от Дебелия за лечение на болни роднини. Още на втория ден след това, той й казал да започне да проституира за него, за да си върне заема. Тя обаче не се поддала на заплахите и пуснала жалба.

Днес са обискирани два хотела в Благоевград. В единия, където Дебелия ползвал стаи с отстъпка, са намерени две проститутки и прахообразно вещество. В началото жените били стресирани от полицията, но след това, когато разбрали, че има и прокурорка, разказали шокиращи факти за работата си.

В квартира е намерена и трета проститутка. Според показанията им, те трябвало да делят наполовина заработеното с Дебелия. Знаели, че на месец той дава за "полицейска закрила" по 250 лв. на момиче.

Месечно оборотът им бил по около 10 хил. лв. Парите делили 50 на 50 с него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 7 години
До Анонимен250лв, ама на момиче... Ако има 10 момичета това са по 2500лв за ченге...
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
asd
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невероятна ценностна система, щом за 250 лв си готов да продадеш цялата си родина барабар с честта, достойнство и съня си. Хвала на таквизи верни служители! С 250 лв днешно време можеш само да си обършеш дупката, която слънце не огрява.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мартин Филипов-Дебелия такъв само ножа го оправя !!!
11
2
 
9
 
! Отговори
бачо преди 7 години
Не мога да разбера какво се чудите ,навсякъде има *** и не съвестни хора.Просто те са си били такива и преди да започнат в полицията,не слагайте всички под един аршин.Нима някой от колегите ви където работите е много честен ли?Просто това си е до самосъзнание.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от соц време и след това при прехода всички канали за дрога контрабанда проституция рекет се ръководеха от дс и полицията
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох как обичам да ги поря, от гъзето в на другата устето.
8
2
 
3
 
! Отговори
Стаханов преди 7 години
10 000 лева на месец !? При тази "платежоспособност" на българина ,на тези "труженички ,кога им е оставало време да се нахранят ,извадят и си обуят прашките бе ? Или са карали на многомашинно ..."гангбанг"?
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хванаха едни, че продават дрога, сега други, че закрилят сводник...абе, чудя се тези кога работят работата за която им се плаща???
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново в този комунизомилиционерски клозет, създаден по съветски тертип. Щатната орда корумпирани михлюзи гони седемдесет хиляди. Нещатните нещастници един господ ги знае. Тази цялата мърлящина струва над два милиарда лева годишно. А иначе клесавците си дремят, цял ден лежане, драпане на макарите, далавери разни, престъпления, дроги, ***, прикриване на престъпления, дрямка в храсталаците и накрая, хоп двадесет заплатки накуп за добра служба.Иначе много са стресирани, явно не от работа
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
четенето на това съобщение предизвиква изумление поради примитивизма на описаната организация на "бизнеса". Излиза, че в полицейските управления цари пълна безметежност. Някакви се "отбиват" да "работят", разпределени по длъжности и чинове и никой от никого не се интересува каква се върши.
4
2
 
35
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Добре де,защо не го направите като в Германия-има си съвсем законни ПУФ-ове,отиваш,момичетата на всеки два месеца по ЗАКОН минават гинекологичен преглед,чисто, сауни,минаваш през банята, обикалят те момичета по монокини, харесвате се с някоя, уговаряте цената, отиваш на чист креват, действате и всеки е доволен, а 35% данък печалба отива в хазната. Ама не! Трябва някакви измикяри и дебели мартиновци да се облажват и да тормозят момичетата. Срамна работа няма, но ако човек не я иска си е робство!
3
4
 
26
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
Давайте им после на полицайчетата по 20 пенсийки бруто, привилегии, високи "официални" заплати и пр. и пр...те закрилят!
2
2
 
26
 
! Отговори
Бог бави, не забравя преди 7 години
Сега и те, и дебелакът, да станат булки на пандизчиите. Само това ще е справедливото наказание за тях.Защото ако едно момиче вземе заем за да лекува близък човек, а после чрез зверски лихви и своеволни промени в условията я изнудят да проституира, към кого може да се обърне тя за помощ? Към МВР. Обаче там някои били на заплата и при сводника. Сега да търкат наровете заедно с него, а той с дебелия си г/з, както и тези продажници, да обслужват рецидивистите от шведски произход.
1
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Бъчварова, само ГЕРБ!