Митничари задържаха 2 камиона с хартия и картон за производство на цигари

По двата случая са образувани досъдебни производства
28 апр 2023 12:46, Красимир Ангелов
3
Митничари задържаха 2 камиона с хартия и картон за производство на цигари
Снимка: Агенция "Митници"

Два камиона с хартия и картон за производство и опаковане на цигари задържаха митнически служители от териториалната дирекция (ТД) „Митница Русе“ при две проверки в рамките на седмица, съобщиха от Агенция "Митници".

На 23 април, при проверка на товарен автомобил, пътуващ за Западна Европа, митническите служители на граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост – Русе“ са установили 11 580 кг празни кашони, филтърна хартия и коркофан за производство на цигари. Според транспортните документи товарът в камиона представлявал хартия и картон.

При щателна митническа проверка инспекторите са установили, че шест от палетата съдържат 3120 кашона от картон, които отговарят по вид и размер на кашони за цигари тип мастърбокс, 12 палета са намерени с общо 1448 рула с филтърна хартия и хартия за цигари.

На 18 април, в района на ГКПП „Пристанище Силистра - Фериботен Комплекс“, при проверка на румънски товарен автомобил, излизащ от страната, митнически служители са намерили осем палета картонени опаковки за цигари и 12 палета хартия за цигари (хартиени бобини).

По двата случая са образувани досъдебни производства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А наркотици има ли,или е под протекцията на Румен Радев ?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не питайте канала на Бойко! Негов си е