Емили Тротинетката: В ареста ме третират като мъж

Тя беше пусната под гаранция срещу 1500 лева
18 май 2023 18:11, Нели Христова
173
Емили Тротинетката: В ареста ме третират като мъж
Снимка: БГНЕС

"Обещавам тук пред вас, че наистина съм решила - няма да припаря до такива неща. Няма да се снимам в клипове, не ме интересува кой какво ще ме кара. Няма да се събирам с хора, които са странни. Осъзнавам грешката си, гадно е, не трябваше да го правя. Моля ви, сложете ми каквато и да е мярка, само не най-тежката. В ареста ме третират като мъж. Ако сте добри хора, моля да ме съдите справедливо и да потвърдите гаранцията." Това каза в Пловдивския окръжен съд Даниел Йорданов, по-известен като Емили Тротинетката. Прокуратурата протестира мярката за неотклонение на транссексуалната инфлуенсърка, която беше променена на гаранция в размер на 1500 лв. на 11 май.

Емили беше задържана на 5 април заедно с Петко Караилиев-Чеченеца и Тодор Чалъков-Куката. Те са разследвани за хулиганство, след като заснеха видео как водят с колан на врата като куче момче със специални потребности в пловдивски мол.

“Не мога да се съглася с направените изводи от Районния съд, който, без да сочи нови обстоятелства, просто прави изводи, че не са налице опасност да извърши престъпление или да се укрие. Това представлява една декларация, която не е мотивирана с никакви доказателства”, заяви прокурор Светлозар Чераджийски. Според него Районният съд просто е направил ревизия на мярката за неотклонение.

Служебната защитничка на Даниел Йорданов адвокат Анелия Райчева посочи, че клиентът ѝ просто е участвал в клипа. Освен Тротинетката, Чеченеца и Куката, като обвиняем по делото вече е привлечен и Стоян Карапалов, който е един от организаторите на заснемането на видеото, а пък е с най-леката мярка за неотклонение “подписка”.

“Във вторник бях на посещение в ареста и по ръцете на Йорданов имаше следи, опитал е да се самонарани, а съкилийниците му помогнали”, заяви адвокатката и поиска Емили да бъде пусната на свобода.

След съвещание съдебният състав, начело с магистрата Станислава Бозева, потвърди гаранцията на Емили. Близките ѝ вече са платили 1500-те лв. и тя ще излезе от ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В САЩ изнислиха нова глупост "death naming" - Когато ползваш "умрялото име" на някой "транс", демек това, с което се е самопровъзгласил и дори не го е сменил легално. Даже го видях наскоро, в сериал с тийнейджъри, да се оплакват. Единствената cMърT, което аз вижда тук, тази здравият разум.
109
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 11 месеца
Ако на някой нормален човек му се налага медийна изява поради някакъв проблем. Ще има да чака. Той не е интересен. Но с живота такива *** ни занимават всеки ден. Балъци честити евро ценности.
108
1
 
7
 
! Отговори
П. преди 11 месеца
Кога ще вкарат истинските престъпници в затвора?!!!!! Повечето са в "народното събрание"....
107
2
 
8
 
! Отговори
Сети преди 11 месеца
Твар гнусна
106
2
 
11
 
! Отговори
Ала бала преди 11 месеца
Ами наистина та не трябва да е в затвора. Ментално болните трябва да са в лудницата.Затворете го при тях защото там му е мястото!!!
105
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ПИАР НА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ !ДАНИЕЛ ЙОРДАНОВ СЕ КАЗВА КАКВА ЕМИЛИ И КАКВА ТРОТИНЕТКА ВИ ГОНИ !СТИГА ВЕЧЕ !!!
104
2
 
20
 
! Отговори
Бай Ставри преди 11 месеца
В централния софийски чакаме Тротинетката с нетърпение! Обещаваме че ще я третираме като жена, във всяко едно отношение!
103
3
 
15
 
! Отговори
D преди 11 месеца
Айдеее, пак се започва с тези новини. Ай стига го правете известен тоя извратеняк болен.
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дано са му метнали едн а кола тротонетки!!
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От разркрачено общество финансират такива като тоя и Азис да подвеждат тийнейджърите да стават обратни.Азис вече е с 3 деца,а този се хвалеше при Цанов в "Напред и нагоре" как всяка вечер е с различна мацка.Ще им резнат субсидиите...
100
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами този се хвали как всяка вечер бил с различна жена и било готино...какъв да е?Мъж си е.Това,че се е маскирал е друг въпрос.
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че ти си мъж. При жените ли ти се стои?
98
1
 
14
 
! Отговори
Зайцев преди 11 месеца
Поредния извратеняк ,и в женския затвор да те пратят пак ще бъдеш изнасилван.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Га *** надениците ни рива
96
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тротинетката бил в една килия с бай Сабри който му презаредил и взривил батерията
95
4
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 11 месеца
Супер много ще се смея като оня Тошо Куката ти нацепи канчето :)
94
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Даниелчо..... Само да излезеш от кауша такъв бой те чака.... Ще те правя ММАеец - бръсна те нула номер и те вкарвам в клетката да те уча на хватки. Ши сложа протектор за зъби но дотам - никакви ръкавици никакви шлемове. Ще те уча на уличен бой.... Само излез Емили и ще си изкараме страхотно.
93
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако това са евроатлантическите ценностите, на които се основава нашата "демокрация", то тогава аз си искам комунизма! Пропадналата работа...
92
0
 
22
 
! Отговори
Скоро преди 11 месеца
Очаквйте Емили Тротинетката е Ергенът по БТВ
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този българин иска шпекови салами, бой и съръбска музика.