Полицията откри огромно количество пиротехника на "Васил Левски"

5 от камерите на стадиона не работят
21
Полицията откри огромно количество пиротехника на "Васил Левски"
Снимка: БГНЕС

Голямо количество пиротехнически изделия, самоделни взривни устройства и димки са  иззети на Националния стадион "Васил Левски" в часовете преди дербито между Левски и ЦСКА днес от 14:45 часа. Това съобщи началникът на сектор масови мероприятия в СДВР – Иван Георгиев на извънреден брифинг от пистата на стадиона, предаде БТА.

По думите му една от ракетите тип "писалки" може да произведе 380 изстрела за 6-7 минути, а цялото количество конфискувани ракети е било достатъчно да произведе заря за цяло полувреме.

"Имаше среща в СДВР, на която присъстваха представители на двата клуба, както и привърженици на двата отбора и искахме да се избегне внасяне на пиротехника, но това не се случи. Бяха иззети ракети и самоделни взривни устройства, някои от които с прикачени дистанционни устройства.

"Не може да се каже кога са внесени тези неща, установено е, че тази сутрин 5 от камерите на стадиона не работят. Останалите не са преглеждани, трябва технологично време. Изненада ни количеството внесени материали, подходът е иновативен" каза главен инспектор Иван Георгиев.

"С тези ракети, тип писалки – едните са с 380 изстрела, другите са с 300. Една ракета може да стреля 6-7 минути, което означава, че за цялото количество може да гледаме едно полувреме заря. Могат да нанесат много материални и физически щети", каза още представителят на СДВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Васил Левскистадион
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иначе в града не може да видиш полицай, но по време на футбол всички са там. Цирк.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами време "фенклуба" "уефски" да бъде закрит. Това си е терористична организация вече.
13
1
 
1
 
! Отговори
Виж ти? преди 1 месец
от Полицията открили бомбички? Аплодирам.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От направената снимка се вижда че не могат да напълнят стадиона с публика.Явно в България този спорт се използва за пералня.
11
2
 
5
 
! Отговори
?!? преди 1 месец
Довечера няма да има извънреден брифинг на ПП ДБ и Денков как Калин Стоянов не се справя. Активното мероприятие на ген Гном се провали хванаха Арсенала на стадиона? Тия дето вкарват толкова мощни фойерверки не се ли замислят, че могат да пострадат много хора? Организаторите на това трябва да се съдят като терористи.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно нефелна организация! Мега задръствания, пиратки, простащина...
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз се чудя, как не почнали с пистолети, лупари и прочие ...
8
2
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен10 аз ше викам по началника ми, че ако ми се напраи на интересен още малко ще го запознавам с едни хора от бившата "охрана на труда"
7
4
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
агитката на арсенал вкара оръдие на трибуните, наще бели рицаре заредили едно ремарке пиратки и ушаците са си счупили краката да отчитат дейност. камерите не работели, а тоя стадион МОЛ има ли? от кога не работят, няма ли дежурни, ако има вв на трибуните, какъв е режимът за влизане/излизане, кой го контролира? охраната освен да взема пари и да пърди ква друга я е свършила? вместо да задава въпроси за безстопанственост и нарушения по служба, статията праи евалла на некв ушат хондурас
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие за кой ще викате?
5
6
 
6
 
! Отговори
Нане Вуте преди 1 месец
Пращайте ги експресно на зеления жабок, че нема вече с какво да пуца!!!
4
5
 
5
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
под ракети тип писалки се предполага да са намерили римски свещи или ? от целата статия лъха на компетенция и катаджийски стоп палки
3
1
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
па, предполагам некой добър човек ше им напраи за милион -два ново видеонаблюдение, нема кво да стане
2
3
 
23
 
! Отговори
мачове-хачове преди 1 месец
На тези мачове, вече ходят само едни млади престъпниции. Криминално проявени, които са директно за затвора от стадиона. Свестни хора вече не ходят на мачове. Запазена територия за криминалите е!
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според мен е ченгесарска инсценировка. Не вярвам тарторите и на двете агитки да допуснат това, и да рискуват наказания за клубовете.