160 града в Германия са рискови места

Кражбите, убийствата, дрогата, нападенията там са ежедневие
12 апр 2011 11:30, Елка Василева
32
160 града в Германия са рискови места
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

160 германски града попадат в списъка на рисковите места в страната. Кражби, убийства, търговия с наркотици, нападения над пенсионери - престъпленията там са ежедневие. Някои квартали са смятани за неконтролируеми, пише Дойче веле.

Борба с ножове в хамбургския квартал Билщет: полицията е повикала подкрепление, защото неин служител е бил пребит и заплашен с огнестрелно оръжие. Почти всеки ден там има поне по едно престъпление.

В берлинския квартал Нойкьолн положението не е по-добро - полицаите там често биват нападани по време на акция.

Навсякъде цари безсилие на службите за сигурност, независимо дали става дума за Франкфурт, Манхайм, Хановер или Кьолн.

В Германия има 160 града, които са в списъка на рисковите места. Бодо Пфалцграф от Синдиката на германската полиция в Берлин казва онова, което политиците премълчават: "Наистина има квартали, в които отиваме с по три до пет полицейски коли. За някои места знаем, че трябва да сме в засилен състав."

Като в Латинска Америка...

Институтът по криминология в Долна Саксония е анализирал ситуацията в Хановер и е направил списък с рисковите места в града. Дело, което разбива всички табута.

Защото местните политици и полицията винаги подчертават, че в града няма опасни зони като в Северна или Южна Америка.

Фактите обаче показват друго. Резултатите от криминалната статистика сочат, че онези, които всяват страх в кварталите, са хора с имиграционен произход. Един от тях е Шенай, който описва квартала си така: "Момчетата носят оръжие още от малки, изваждат ножове при най-малкия спор."

Постепенно се опразват цели улици. Създават се гета. Когато полицията бъде извикана на място, тя трудно успява да се наложи. Полицейски служител говори за висока степен на организация сред престъпниците в кварталите. По думите му те били в състояние много бързо да се съберат на място. И така за броени минути двама-трима полицаи се оказват заобиколени от 30 души, които ги заплашват.

Да превъзпиташ престъпниците

Мерките в борбата срещу престъпността в кварталите с висока концентрация на чужденци са най-различни. Междувременно много общини се опитват да окажат влияние върху състава на жителите в частите на определени градове. А добре обмислената архитектура на бъдещи сгради прави невъзможно създаването на опасни зони.
Социални работници пък се грижат за превъзпитаването на малолетни престъпници. А целодневни училища ще трябва да държат децата далеч от опасните зони възможно по-дълго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: Германияпрестъпност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
d преди 12 години
abe uio smotan ti da ne zavijdash i az jiveem na zapad u germaniq be *** sklecan
32
0
 
5
 
! Отговори
бг преди 13 години
В България има само 160 места които са безопасни за живеене и се намират около връх Мусала и връх Ботев.
31
1
 
0
 
! Отговори
Dimiter USA преди 13 години
Abe kakva e tazi glupava poruchkova statia be? S miris na rusofilstvo....V koia normalna ( i sushto i nenormalna) durjava niama prestupnost? Navsiakade si ima loshi i dobri zoni.Ako v Germania ( ot t.nar. Zapad) ima goliama prestupnost, to kakvo ostava da kajem za nashata si Bulgaria , a? V koiato ne ima prestupnost, a prestupnostta si ima durjava, a???:(
30
3
 
9
 
! Отговори
Чудно, защо.... преди 13 години
ДРУГАРИТЕ,...си пращат дъщеричките и синчетата на Запад, а не на Изток в "братска Русия"!Сигурно, за да се учат на "престъпност" и "курвенлък".....като сем.Бокови, например...!
29
3
 
9
 
! Отговори
арийско брадство пет преди 13 години
На времето Русия трябвало да затрие тия три наций анг гер и фр.И сега нямаше кой да селекционира модерни мюсюлмани
28
2
 
4
 
! Отговори
TON преди 13 години
ДО мен 27. Не те карам да ми вярваш.Ела и виж!!!Мислиш ли че холандците са будали като нас?Аз не.Не си мисли че раздават социални помощи ей така на поразия,следят ги изкъсо даже и ги снимат какви коли имат.Мюсюлманите няма да станат повече от тях никога,защото холандците се плодят доста яко минимално по 3 деца на семеиство,пък и достатъчно бариери поставят пред тях само и само да ги върнат обратно.(става дума за новодошлите)а за океана това вече е божа работа!Подобре океана отколото ***!
27
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Абе TON 26, как да ти повярваме на приказките, при положение, че в Холандия много много скоро *** мюслими ще станат повече от работещите, които ще се задъхат здравата да им плащат социалните помощи и да им хранят децата, които след 15 години ще са повече от холандчетата. И как да ти повярваме на приказките, при положение, че ако нивото на океана се вдигне, от холандия ще останат само стърчащите минарета на джамиите ??????
26
3
 
5
 
! Отговори
TON преди 13 години
Адо.мой човек живея от 12 години в Холандия и това, че положението не било розово тук ме изуми!Да и тук има престъпност,но не съм видял още безсилна полиция!!! Виждал съм как укротяват феновете на Аякс,а те са много,много гадни в пъти от нашите.Знам едно тук можеш да излезеш посред нощ без да се притесняваш, че ще ти се случи нещо.
25
5
 
5
 
! Отговори
kralov преди 13 години
Jiveq vuv germania po to4no vyv kiolln as takava prestypnost ne sym 4ul i vidql kakvato se pi6e.
24
18
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,ха,.... преди 13 години
....живея в Германия и си ми е гот!Вас в "***"....не ви ли харесва??Защо бе,....толкова е готино сред *** .....
23
5
 
25
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Браво на тези, които виждат проблема. Не ние трябва да стигаме Европа, Европа трябва да стигне България! Като изключим, че жизненият им стандарт е по-висок (а за повечето българи това е манна небесна), западноевропейците са пълни льохмани. Гадни, лицемерни, мислещи, че всичко е относно тях. Да се съсипват от вътре западните държави. А България... ние сме си много добре, само трябва да се организираме и изкореним нравите и ценностите, които са ни чужди (влк. *** номера). Да живее Родината!
22
1
 
12
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Забравих нещо, в България има по-малко насилствена(вадене на нож за да те ограбят примерно) престъпност защото хората я имат 5 лева в джоба - я не, а тези с парите имат връзки с организираната престъпност. Спомням си как бяха пребили и ограбили едно момиче - гадже на известна публична личност, тия юнаци ги бяха намерили в река Струма...
21
2
 
13
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
В Западна Европа трябва да има групи като бразилските батальони за специални операции - да влизат, да стрелят и да изхвърлят труповете в канавки до пътя. За 3 месеца ще изчистят свлочта. А и освен това всеки ГРАЖДАНИН с чисто криминално досие трябва да може да упражнява дадените му от Бог права - носене на оръжие и защита на себе си, семейството си и имота му
20
3
 
13
 
! Отговори
Ado преди 13 години
Нека не забравяме, че Германия е с население от над 80 милиона души. Нормално е нивото на престъпност да е голяма. По-фрапиращото е, че дори държави като Холандия и Белгия попадат в тези критерии. Студент съм в град в Холандия с население от 200 хиляди души и тук положението не е никак розово. Ежедневно стават конфликти, в които полицията е безсилна. Колкото до България, престъпността се контролира от по-висока степен на престъпност. За това подобни своеволия, като в западна Европа няма.
19
0
 
13
 
! Отговори
just me преди 13 години
направихте! Вярно е , че ние във нашата си изтормозена и тотално ограбена държавица, едва ли ще се оправим скоро- факт(тъжен)!Но за сметка на това пък всичките такива ***, дето все ни размахват пръст и ни карат да им се подчиняваме, тепърва ще стават зле!Мнооого зле :)))) А пък ние.... е "мокър от дъжд не се бои..." хайде да ви видим как и колко ще издържте :)))))
18
4
 
23
 
! Отговори
just me преди 13 години
:) Само така! И тъпите германци и продажните франсета налагаха всевъзможни ограничения спрямо младите и образовани хора от Източна Европа, и по-специално от БГ и РО. Лансираха и се отваряха обаче към всякаква гмеж, предимно мюсли. Бяха стигнали до там, да заявяват преди години , че без турските гастарбайтери ще им рухне цялата икономика.... Ами дръжте си ги сега!!!! Хак да са ви всичките мустакати и чаршафосани ***!Пожелавам ви до всяка обществена сграда- джамия с минаре! Това сами си го на
17
1
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Германия готова ли е за ЕС? Веднага да сформираме комисия която да провери и следи напредъка. И тия ще се присъединяват към нас?!?
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Майна, все си мисля, че колкото и кофти да е положението е кварталите, за които се говори, няма да е като Столипиново в Пловдив.Или пък си представете примерно Кьолн - група "германци" с по-тъмна кожа, "мексиканци" да ги наречем, та Кьолн, на две-три пресечки от катедралата, как оглозгват някакъв тамошен блок, местната полици стои и им се радва, а местните журналисти пък усърдно снимат и отразяват събитието.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, чичо Адолф, чичо Адолф, защо толкова те мразят и се срамуват от теб тъпите немци?
14
1
 
15
 
! Отговори
ринго преди 13 години
Толкова виновни се чувстваха германците след втората световна че позволиха *** от цял свят да наводнят страната им .В името на демокрацията и човеколюбието .Небалансирана позиция от крайна омраза и ненавист към различните до закрила и подпомагане на *** от цял свят- това е Германия .Добре че не дават избирателни права на пачаците които може и да обърнат традиционните партии на избори.Мултикултурното общество като идея се оказа непостижимо и това го призна Меркел.Факт!