Меркел: Дълговата криза ще продължи минимум още 5 години

Това е прогнозата на германския канцлер
3 ное 2012 18:52, Петя Славова
79
Меркел: Дълговата криза ще продължи минимум още 5 години
Снимка: БТА

Дълговата криза в еврозоната ще продължи още най-малко пет години. Такава е прогнозата на германския канцлер Ангела Меркел, предаде Асошиейтед прес.

Еврогрупата е на верния път към преодоляването на кризата, изрази увереност Меркел, но предупреди, че "който си мисли, че (положението) може да се оправи за една или две години, греши", пише БТА.

Германският канцлер подчерта на регионална среща на своята консервативна партия Християндемократически съюз (ХДС), че е настъпило време за "малко стриктност". В противен случай Европа няма де привлича международни инвестиции, предупреди Меркел.

Преди две години няколко сериозно задлъжнели страни от еврозоната изпаднаха в тежко положение. Гърция изпитва особено големи затруднения вследствие на мерките за строги икономии, които бе принудена да приложи под натиска на партньорите си от Еврогрупата като Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
До 59 преди 11 години
С кой Доктор?! Единия е под земята, а другия от това печели. има ли и 3-ти Доктор?
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая криза ми заприлича на скрита форма на експлоатация и диктатура,защото богатите стават още по-богати,а и законът не ги лови.Почти така беше и при комунистическата диктатура,само дето такова понятие ,като милиартери тогава нямаше.Знаеше се кои са богати и недосегаеми и те се брояха на пръсти.Приказките за това,че общественият строй е "пазарна икономика",а не "капитализъм" са ала-бала,прах в очите,демагогия и лицемерие.Истината е"НА СТАРИТЕ НИ РЕЛСИ ,НО СЪС НОВ ВЛАК И ПРАВИЛА НА ДВИЖЕНИЕ".
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както всички знаем,криза се бори с червено вино,свинско,ракийка и кисело зеле.....НО Меркел няма от къде да го знае...Света ще дойде на нашето,а не ние на неговото....
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще дойде време такива като германската комсомолка да споделят съдбата на Чаушеску!Нали са от едно котило.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При Виденое кризата беше 2 месеца, при валутния борд наложен от СДС кризата продължава вече 12 години.
55
1
 
6
 
! Отговори
Den Haag преди 11 години
Poznavam bulgari rabotesti w Holandia koito rabotqt ofizialno i imat pravo da teglqt zaemi za zakupuvane na jilista. Te si kupiha apartamenti w Bulgaria s tezi pari.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая лихва се препродава в Източа европа на 2 пъти по голям процент. Българските банки зимат парите от западните и ги дават на 2-на печалба. Яко а?Защото нашенския *** ако иде директно и иска заем от някоя западна банка без документи че е местен ще му дадът заем през крив макарон.Затова много приятели в БГ ме караха от мое име да зема кредита щото имм документи и ще ми дадът. Само че ако човека в БГ спре да ми праща парите да му пофасявам кредита АЗ изгарям. Така и не се навих.......
53
2
 
2
 
! Отговори
Den Haag преди 11 години
Oste 5 godini kriza.Tova e dobre za horata imasti ipotechni zaemi s plavasta lihva.W zapadna Ewropa plavastata ipotechna lihva sega e okolo 2, 8 %.Dokato trae krizata plavastata ipotechna lihva ste ostane niska.
52
1
 
7
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Малко са 5 години.Откакто нашите роми плъзнаха из Европа,научиха и германците да лъжат.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като го казва Чудомир Александров, значи това е истината? Няма документи, няма архиви, слушаме глупостите на Чудомир, щото така ни харесва. България тогава беше фалирала и финансово и технологически и идеологически, неслучайно генсека Живков си призна от официалната трибуна, че са построили едно нищо, едно недоносче. Това изказване ще го отречете ли?
50
3
 
4
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Прочети "България ,която изгубихме-част 1 и 2.Има и снимков материал за построеното по онова време.А през 1990 год външният дълг на България е бил 400 милиона долара.Казва го Чудомир Александров-вицепремиер от правителството на Луканов-в разузнаване.ком
49
12
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Да ти припомня, че когато соца фалира, остави гигантски дългове, неработеща икономика и празна хазна. Това е причината за сегашната мизерия, не капитализмът.--И за мизерията още 20 години! Когато свалиха БКП от власт, бяхме най-бедната държава в Европа. Факт! Много трудно ще преодолеем това огромно изоставане.
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не си познала, г-жо фюрер! Никакви банки вече, никакви дългове - народа вече се събуди, край на старата парадигма! Ще се видим в четвърто измерение..., ако прескочиш трапа... Вече няма да сме роби!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 53 това сподели ли го с доктора ?
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zba4i ni6to dobro ne ni 4aka v ikonomi4eski pla idnite 5-10 godinii tova go kazva 4ovek ot kuhnqta
45
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
соцa не фaлирa! Товa сa пълни глупости. нaпротив, остaви много имaне от което се крaде и сегa
44
9
 
8
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 11 години
Съвсем скоро на власт идва Зигмар Габриел и SDP!Червената вълна залива Европа! СЕГА!
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДУАШ И ГЪЛТАШ. ТЕ ТОВАЕ КАПИТАЛИЗМО ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ. С ПОЗДРАВ БАЙ ТОШО.=====Само дуаш, бай Тоше! Който гълта, му удържат за храна!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее комсомолът в ГДР!
41
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кризата започна от щатите и от най-богатите.Изнасяне на производството в Китай и Индия при положение, че преди 20 години най-много пари се даваха за т.н. икономически шпионаж.Но за сметка на това правителствата се нуждаеха от приходи и започнаха да зарибяват глупаците да купуват картонени бараки за 6-7 пъти по-голяма цена и да плащат пропърти данък, който да запълва дупките в бюджета. Обаче, глупаците получаваха почти същите заплати като преди (ако за голямо щастие не си загубят работата) и когато балона се наду пракалено останаха сума ти празни къщи или *** на палатки.Тука не говорим за американския здравно застрахователен балон, който си съществува и до сега, за хилядите мафиоти и китайски комунисти дарени благосклонно със зелени карти само и само да купуват имоти за милиони (и да плащат огромни данъци за тях).Американската икономика е толкова зле, че един гениален тарикат като Джобс направи една фирма за играчки най-могъщата в щатите.Решението е измислено преди сторици години, но никой не се наема да го приложи - мита и такси за стоките от Азия, които ще изравнят цените на стоките с тези от местното производство и като резултат поощряване на държавната икономика. Нооо така ще се намалят приходите на най-богатите и това е най-голямата спирачка. Народа не губи нищо (освен да плати $200 повече за компютър или $10 повече за дънки) но много ще живеят нормален живот.Защо казвам това тук - ефекта на доминото САЩ -> ЮК -> Европа.