Меркел изключва военно решение за Украйна

72% от германците са обезпокоени от нова Студена война
Обновена: 1 май 2014 10:11 | 1 май 2014 10:00, Камелия Цветанова
145
Меркел изключва военно решение за Украйна
Германският канцлер Ангела Меркел. Снимка: Ройтерс

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли вчера възможността от военна намеса в спора с Русия за Украйна и заяви, че разчита на дипломатическо уреждане на тази криза, най-тежката в Европа от края на Студената война, предаде Ройтерс.

Още по темата

Вчера в реч пред около 1200 души във Франкфурт, финансовата столица на Германия, произнесена преди европейските избори, Меркел заяви, че не бива да се забравят поуките от двете световни войни, водени през 20 век. "Ако прибегнем към същите методи, дали ще сме научили нещо 100 години след началото на Първата световна война и 75 години след началото на Втората световна? Не", каза Меркел, чиято страна е силно пацифистки настроена след тези войни.

"Ще продължавам да работя за добро партньорство с Русия. Няма да решим конфликтите си в Европа с военни средства. Военните решения може да бъдат изключени", заяви германският канцлер.

Думите й бяха посрещнати със силни аплодисменти, отбелязва Ройтерс.

Германия, която е много зависима от Русия за доставките на природен газ, се опитва да намали напрежението около Украйна и не иска да се засилват санкциите срещу Москва.

Допитване за телевизия А Ер Де, за което бе съобщено вчера, показа, че 72 на сто от германците са обезпокоени от новата Студена война между Русия и Запада и само 18 на сто са за военна подкрепа за Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: УкрайнаМеркелРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
liii преди 10 години
moschenika k milionera rosen plevneliev da se utschi ot germanzite a ne da draka gluposti sa ukraina i da e protiv rusija pak ni vkarva v bela toja tapanar uj stroitel bil v germani a 90 miliona ot kade sa be i imotite ti kade li ne parvanov Agent milioner rosen plevnata milioner podloga na USA i masonite
114
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германия, нещо не ми се вижда много уплашена от Русия.
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено е германците да не искат война,ама кой ги пита?
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Немец, казваш ми, че симбиозата Русия - Германия свърши? Трудно, приятелю.
111
3
 
2
 
! Отговори
Немец преди 10 години
Германците подсъзнателно водят войната,която винаги с искали да спечелят - война за господство над Европа, а ако може и над половин свят.Сега пак са в комбина с Русия.Това се осъзна късно от САЩ и Англия.Но натискът върху немците се засилва продиктуван от страх от съюз между ядрения колос Русия и икономическия колос реваншистка Германия. Икономиката на Германия обаче се гради на изкуствено ниските цени на ресурсите от Русия.КГБ грижливо си отгледа Меркел и Германия за дни като тези.Това свърши.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям % от стоките, продавани в САЩ са произведени в Китай или Индия. Пример:В китай производствената стойност на комплект марково дънкено яке с панталон струва 4.1 $ За транспорт - 0.05$ на брой. В търговската верига се продава за 120$ на промоция. Защо китаеца(индиеца, пакистанеца...) сам не си продава стоката в САЩ за 60$? Ами просто никой няма да му разреши да си внесе стоката... Това са световни практики от столетия.
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защитават собствените фирми. Подхода не ви е бил правилен. Трябвало е да намерите руска фирма посредник, коят да внася вашите стоки в Русия. Това е редът навсякъде. В северна Америка проблема е регулиран чрез квоти за внос. Квотите са продадени преди 50 години на американски фирми и за да внасяш ти се налага да минеш през посредник. Става дума за значим внос. Схемата е държавно организирана. Пак ти взимат парите, та дори и повече. Убийство на конкуренцията на държавно ниво.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взятките са форма на защита, Спонги. Такива съществуват по цял свят. Там, където не са организирани добре се намесва държавата. Как? Ами с мита, такси, закони и т.н. Напримяр САЩ на практика изгониха Сузуки от Северна Америка с въвеждането на един закон който... А комбинацията от качество и цена на колите на Сузуки е в класи над това на американските фирми. Понеже американската автомобилна индустрия не беше в състояние сама да си реши проблема го реши държавата. Сега Генерал Моторс копира Сузуки
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция е мюсюлманска държава. Тези държави не са много известни с интелект и отворено мислене, за съжаление. Но успяха да създадат сериозна промишленост и технологична индустрия. Какво да кажем за Русия? Техни са голяма част от световните теоретични и някои практични постижения в науката. Имат страхотна образователна система, за която можем да завиждаме. Имат ресурси. Защо не правят индустрия? Не са глупци а чакат нещо. Какво?
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Симбиоза, Спонги, симбиоза. Само така могат да се опишат отношенията Русия - Европа. Ние ще купуваме вашият газ, а не американският, защото ни е по изгоден Но искаме и вие да купувате нашите стоки. Русия имат и материалите и технологиите да произведат висококачествени тръби. Ще са и по - евтини. Но за да има баланс освен да продават, трябва и да купуват. И го правят с цел да запазят баланса на симбиозата. Иначе стават ***. Нормални, справедливи отношения.
105
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Браво на Меркел, само тя може да разреши кризата в Украйна
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Харесва ми да съм номер за да не привличам конкретно внимание и злоба. Така разфокусирам острата реакция срещу моите постове и не позволявам да бъда атакуван персонално от *** изперкали маняци или платени ботове. Не обичам конфликтите освен с фенове на БСП. Предпочитам разумен обогатяващ диспут, но на хората, които им липсват факти това не им отърва и заповат персонална атака. Като анонимен избягвам този ммомент.
103
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро руските мошеници ще си признаят всичко.Совет при президенте РФ признал, что завысил явку на "референдуме" в Крыму.- подавляющее большинство жителей Севастополя проголосовали на референдуме за присоединение к России (явка 50-80 %), в Крыму по разным данным за присоединение к России проголосовали 50-60 % избирателей при общей явке в 30-50%;
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спонги, нима твърдиш, че нито един друг световен лидер не използва позицията си за собствена изгода? От първият до последният американски президент, ВСИЧКИ европейски лидери, политици и т.н. Ердоган, целият арабски свят и той. Наивно е да се смята нещо различно. Украйна няма собствена технология за добив на шистов газ. А подпочвените води пътуват стотици километри, докато се влеят в море. Руснаците имат ресурси. Европа няма. Щатите търсят бизнес и влияние. Извода е един.
101
1
 
0
 
! Отговори
111 преди 10 години
Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител.Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ.
100
1
 
0
 
! Отговори
111 преди 10 години
насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става... Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алън Дълес (1893-1969) - директор на ЦРУ (1953-1961) и ръководител на американските тайни служби в Европа.Реч, изнесена при учредяването на ЦРУ през 1945 година Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Навремето имаше слухове, че в Българският черноморски шел също има сериозни залежи на нефт и газ. Но нищо не се случи. Защо? Защо точно сега излезе информацията за залежите в Слявянск? А не излезе по времето на Майдана, когато полски и американски политици разнасяха закуски и изнасяха високопарни речи? Защо кредита, отпуснат на Украйна от МВФ има 2 условия: вдигане на данъците и цената на енергоносителите, а не вдигане държавната цена на изкопаемите, която е по - ниска в пъти от световната?
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не се бяха случили събитията на майдана, нямаше да има никакви сепаратистки настроения в руското население в Украйна. Тоест нямаше да бъдат подбутнати от Русия да се цепят. Това трябва да ти е достатъчно за да разбереш, че не шистовият газ плаши Русия. Освен това, представи си, че започне добив на газ в Добруджа. Това би направило цякото земеделие в региона токсично. Украинците не са толкова прости, че да си изтровят земеделието. Много неоснователен довод, Спонги. Имаш респект за тона от мен
96
6
 
5
 
! Отговори
до 110 преди 10 години
Понеже вижда че се озърташ на всички срани и търсиш къде е световния терорист и тиранин, ще ти го посоча. Терорист номер едно на 21 век е Владимир Владимирович Путин и терористична държава номер едно на всички времена е Русия. От Русия започна световния тероризъм и той ще съществува докато съществува Русия.