Меркел: Санкциите срещу Русия трябва да продължат

"Ако бездействаме, ще се стигне до нежелана ситуация"
Обновена: 19 авг 2014 11:35 | 18 авг 2014 22:29, Камелия Цветанова
305
Меркел: Санкциите срещу Русия трябва да продължат
Снимка: Ройтерс

Западът трябва да продължи да прилага санкциите срещу Русия, за да попречи на влошаване на ситуацията в Украйна, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, която е на посещение в столицата на Латвия Рига, предаде Франс прес.

Още по темата
"Санкциите трябва да бъдат запазени, за да покажем, че сме сериозни. Ако бездействаме и позволим ескалация, ще се стигне до нежелана от нас ситуация", посочи Меркел на пресконференция съвместно с латвийската премиерка Лаймдота Страуюма.

Меркел обеща на балтийските страни - Литва, Латвия и Естония - бивши съветски републики - че НАТО ще ги защитава, въпреки че няма да изпрати постоянни бойни части, но пък ще увеличи маневрите си в региона, предаде Ройтерс.

"Бих искала да подчертая, че член 5 от договора за НАТО, формулиращ задължение за осигуряване на взаимна подкрепа, не е нещо, което съществува само на хартия, а е нещо, което трябва да бъде подплатено с живот", образно се изрази Меркел.

Тя съобщи, че Германия ще започне да изпълнява полицейски патрулни полети в Латвия от 20 август.

"Но ние трябва да допълним това с повече учения и маневри, така че да можем да реагираме бързо и без колебание", каза Меркел.

"Всичко трябва да бъде направено, така че да имаме инфраструктура на Балтийските държави за бързо реагиране", посочи Меркел.

Тя уточни, че този въпрос ще бъде обсъждан на срещата на върха на НАТО на 4 и 5 септември във Великобритания.

Премиерката на Латвия пък подчерта, че руските действия в Украйна са променили фундаментално сигурността в Европа.

"Доверието беше изгубено. Всички ние трябва да се адаптираме към новите условия и да дадем ясен отговор", каза Лаймдота Страуюма.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още по темата: УкрайнаМеркелРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
28
 
! Отговори
до 44 преди 9 години
И ти си пътувал до Русия, колкото аз съм пътувал до Монголия. Очевидно не си и говорил с руснаци.Някой ако може нека посочи поне един исторически период, в който руснаците са живеели по добре. Поне един.
19
4
 
31
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
Путин е шахматиста в световната политика който мисли с пет хода напред всяка игра. Олимпиадата,Крим, Грузия ,Чечня всичко това го доказва. Ще ви надиграе и сега. Той е гросмайстор а западняците сте леваци.
18
3
 
29
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
До Одисей 1Така е , друго си е милиони да бъдат изпепелени от "демократични" бомби - Латинска Америка , Гренада , Виетнам , Ирак , Афвганистан , Либия , Сирия ,Ливан и др имали това "щастие" !!!
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Благодарение на тая дърта крава с подслушвания ощетиха немския бизнес с десетки милиарди. Не само, но златото на Германия се оказа загубена кауза. За финал, немските, а и европейските фермери загубиха важен пазар за милиарди.При целия този срив, какво прави дъртата ***? Продължава да обслужва задокенския си господар, но това е изненада, само за тези, които си мислят, че Германия е суверенна държава.
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
44- "Техни топмениджъри с заплати по 10-15 хил $ са ми казвали, че се чудят как да заминат."----------Руснаците пътуват по целия свят, а тези горките със заплати по $10-15 хил се чудят. Айде, бе!Нещо куца опорната точка.
15
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин къде си ? Направи 2 ра берлинска стена и покажи че никой нетрябва да се подиграва с Русия и нийното население !Слава на руската армия !
14
28
 
6
 
! Отговори
44 преди 9 години
веднъж месечно патувам в Р.Ф. и мога да кажа само: бедност, арогантност, живот само за богатите. Абсолютно всички знаят английски, почти всички млади подават документи в какви ли не фирми на запад, можеш да платиш навсякъде с долари. Колкото по Путин, не съм чул никой да каже добро за нещо. Той владее масите, именно тези маси, създадени само за мачкане. Младите изобщо не ходят да гласуват и т.н. Техни топмениджъри с заплати по 10-15 хил $ са ми казвали, че се чудят как да заминат.
13
3
 
33
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
Путин ви каза че санкциите срещу Русия ще се върнат като бумеранг върху Запада и точно така става. Лошо е да си враг на най-големия политик на нашето време.
12
28
 
5
 
! Отговори
11 преди 9 години
абе престанете да ни занимавате с Русия, каквто ни интересува, все едно да се интересуваш от Тения или Метил ... те руснаците са си паразитни ... нищо немогат, нищо незнаят, света се върти около тях (но само в техните мозъци и в джобовете на рубладжиите) ... въпреки, че преди седмица бях в т.н. РФ и тея горките гледат само как да избягат от Путинската дЕржава, и навсякъде само долари вървят ... наистина не ги разбирам тези коиго ги защиватат ... те дори не са и стъпвали там
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И къде е златния резерв на Германия - а, в Щатите. Германците си го искат ама американците не им го връщат. Що така? Ахаааа
10
2
 
27
 
! Отговори
топ новина преди 9 години
задкарпатска украина се отделя от украина и праща 8 000 единици помощ в донец,а сега на украинците дупе да им е яко,гледаите новина тук/ https://youtube/watch?v=EmoibwEt9vA
9
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kogato lidera na nai- dostoinata naciq v sveta GOVORI - zamul4ete komundeta .
8
2
 
45
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
Г-жо Меркел дотук санкционирахте само фермерите си с едни 4 милиарда евро, а Сърбия, Турция , Малайзия и цяла Латинска Америка ви замениха напълно на руския пазар.
7
37
 
6
 
! Отговори
аз преди 9 години
давайте немци ... и без това "ядрената суперсила" е протегнала ръка към вас като някой просяци .. да им бутнете някоя технологийска, двигателче, да им постоите някое заводче, рафинерийка и т.н. и без това вече Ви дължат около 120 милиара евро .... добре, че им модернизирахте рафинерията край Петвозаводск, че "съветската научна школа" неуспя да получи 100октана бензин и за смях го внасяха от прибалтийските републики ... уникални са просто
6
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко е проста милата. Лидер само заради това си качество - страхотна кукла на конци. А разни *** я хвалят... Ялова ционистка крава.
5
2
 
32
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Четох наскоро за системата за автоматичен ответен удар, която започва да действа ако руската армия бъде разгромена. Ако тя недай си боже сработи, ще имаме лунен пейзаж на част от северното полукълбо.
4
8
 
42
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 9 години
Всички са против голямата лоша мечка с каца мед в ръце дето дава на всички дето си поискат.Ами ако реши да ви спре медеца (газта)?
3
3
 
36
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Никой не може да гарантира сигурност, когато става дума за ядрена суперсила. Най-много да станем зян заедно с куцото пиле :)
2
4
 
56
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 9 години
***, дърта, немска крава - квото и да напишеш, малко ще е...А аз си мислех, че тая ще избави немците от американска зависимост... поне първата крачка да направи де...
1
7
 
59
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Меркел, май ще си простудиш нацията ако продължаваш така, а историята помни, че германец на студ неиздържа.