САЩ вдигат митата с 15% за самолети, внасяни от ЕС

Търговските отношения не са особено добри
15 фев 2020 09:30, Петя Славова
74
САЩ вдигат митата с 15% за самолети, внасяни от ЕС
Снимка: pexels.com

САЩ вдигат митата на внасяните от ЕС самолети и други летателни средства от 10% до 15%, пише в съобщение на търговския представител на САЩ. Повишаването е валидно от 18 март, предава БГНЕС.

В момента търговските отношения между САЩ и ЕС не са особено добри. САЩ наложиха през първата половина на 2018 г. мита върху вноса на стоманената и алуминиева продукция - 25% и 10% съответно. ЕС въведе ответни мита.

Световната търговска организация отсъди като незаконно субсидирането на "Еърбъс" от държави в ЕС, което ощетява американския концерн "Боинг". Тогава ЕС съобщи, че е изпълнил решението на организацията по този спор, премахвайки оставащите субсидии или предприемайки стъпки за отстраняване на негативното им влияние. Но САЩ не се съгласиха, затова ЕС подаде иск за създаването на панел от арбитри за изясняване на този въпрос.

През октомври 2019 г. Световната търговска организация разреши на САЩ да въведе мита спрямо годишния вноса от ЕС в обем на $7,5 млрд. Това решение бе част от делото за държавната подкрепа за авиостроителния концерн "Еърбъс". Отговорът на Еврокомисията бе, че ще представи контрамерки срешщу американска продукция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: митаСАЩсамолетиЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
@61 преди 4 години
Човеко, когато пишеш проверявай фактите щото това което си е написал е ГЛУПОСТ. За 2019, Съюз има най-много полети. След това са Фалокните на СпейсХ. В уикипедия правят малка измама като пишат към американските полети тези на Електрон, но RocketLabs са новозеландци с участие на Локхийд Мартин, а не американци. Реално за миналата година, американците имат по-малко полети от руснаците, а и част от полетите (Атлас на ULA) са с руски двигатели (RD-180). Само SpaceX отсрамва САЩ за 2019.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мии нищо ново.. Пазят си собствените марки във вътрешен пазар.. Купуваш само американски стоки това е..
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незаконно преминаване на границата е всеки преминал БЕЗ виза, издадена от съответната страна! Тия трябва да бъдат третирани именно като престъпници, каквито са! А приказките за " гонения" са пълни лъжи- хиляди джихадисти от ЕС отидоха да убиват в сирия доброволно и с ентусиазъм! Тези ли са били " изплашените бежанци"? Сега ЕС защо не си ги прибира, ами американците още ги държат и хранят в лагери? Лицемерието е лицето на всичко " ляво".
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
65 Много объркан човечец си, твърдеше че неопределеното " клаймът чейндж" ( заменил наскоро другата троцкистка мантра" глобал уарминг"хахаха " изпичал" черните и ония затова видиш ли тръгвали на орди към европа. Сега пееш друга песен, било записано в конституциите че " преследваните" в техните държави трябвало да се приемат... Ама тия орди кой ги преследва бе и от кого " бягат"? Айде в сирия война, обаче чий го дирят тука черните африканци, ами иранците, ами афганците, пакистанците кой ги " гони
60
0
 
2
 
! Отговори
Бледоликият Джон преди 4 години
До АнонименЕ тва че не могат да си оправят държавите и са неспособни на самоуправление не означава че трябва да се изсипят където си поискат
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"С приятели като краварите, врагове не са ни нужни. Затънали в собствените си ........ заеми, гледат кой да ощавят."С приятели като колхозниците ти трябва парцел 2 на 1 метър.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С приятели като краварите, врагове не са ни нужни. Затънали в собствените си ........ заеми, гледат кой да ощавят.
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За черногледците малко статистика: 83% от всички пътнически самолети летящи по света са Боинг, толкова по въпроса и за " американското качество" и за " фалита" на Боинг
56
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Space X за 2019 са осъществили 70% от всички излитания до ниска земна орбита, какви Союзи те гонят хахаха роскосмос вече не лети, последния им полет с чужд сателит беше преди 4-5 г на ангола ( ако не се лъжа) и полета беше провал, а сателита- загубен
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Времето ще отсъди,а то е във ущърб на Боинг.Доста от машините им през изминалата година излетяха, но не кацнаха.Явно не протекциите на ЕС са проблема,а качеството на американската стока.И в това печално отношение, учудващо САЩ и Русия са на едно дередже..
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боинг трябва да фалира, ако не печели. Ще внасят руски самолети за американския бизнес. Летят на руски космически кораби Союз.
53
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
56 Не бъркай технологичния напредък с милионни чернокожи тълпи незаконно преминаващи държавните граници! Първото е нормалния растеж на икономиката и благосъстоянието, това е OK, а второто- комунистическия начин да докопаш властта, правейки СВОБОДНИТЕ избори излишни! Това е нонсенс и е много нахално меко казано. Хората след някоя година ще стигнат и Марс, да това ще е ПОСТИЖЕНИЕ но на Спейс Х, а не глобализация
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
54 Фактически не ФРГ а ГДР то асимилира " обединена" Германия. Комунизма е чума, като коронавируса няма лечение
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 55При наличието на интернет и да искаш и да не искаш глобализация има и е глупаво да се отрича че във века на комуникациите може да се мине без глобализация. След 5 години глобализацията ще дойде директно от космоса до личния ти смартфон и тогава как ще се скриеш от нея? Със суверенния интернет на Путин ли? Хайде не ставайте смешни. Вашата война е подобна на войната на английските лудисти срещу парните машини.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
47 Народа е казал :" разтягане на локуми", та и в твоя случай е така. Света се е развивал и без " глобализация", при това доста по-добре бързо
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми те и 100% мита да въведат, при положение, че Боинг в момента не произвежда нищо, кой ще го отнесе според тях? Ами американските авиолинии. На които им трябват нови самолети, а няма от къде да си ги набавят. Еърбус също в момента не може да ги достави, защото нямат неограничено производство. Общо взето Боинг много намазаха ситуацията с авиобизнеса. Лошото е, че ако няма нови самолети, много компании, вкл. в ЕС ще се наложи да нмалят честотата на полетите и да вдигнат цените.
48
0
 
1
 
! Отговори
Джибриль преди 4 години
Я си изложи идеята в частаСамо тук можела да фане бела женска тва не го схванах.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 Не напразно написах ( съюзник) за ЕС, защото този измислен " съюз" НЕ се държи като американски, а като китайско- руски съюзник! Няма смисъл да изброявам десетките примери за това, Йерусалим, Иранската " сделка" с терористична държава!, " климатични лъжи само и само да се финансира китай и стимулира емиграцията от Азия и африка, " ефирно" леки даже невидими ))) санкции на ЕС към Рф и т н Така че Тръмп е прав да сложи нещата на масата
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извадете си главите от зад, с такива партньори дето ни щавят за собствен интерес врагове не ни трябват. Малко приличат на мутрите от едно време.
45
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Тюх да му се не види, тъкмо бях приготвил калъпа.