Кипър въвежда ограничения до 15 януари догодина

Мерките са срещу разпространението на коронавируса
5 ное 2020 10:02, Ния Христова
0
Кипър въвежда ограничения до 15 януари догодина
Снимка: БГНЕС
От утре в Кипър влиза в сила вечерен час и частичен локдаун. Ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса в страната ще продължат до 15 януари догодина, предаде БНР.
 
Президентът Никос Анастасиадис каза в обръщение към нацията, че ще бъдат приложени финансова и социална подкрепа.
 
Правителството одобри Ппакет от над 20 краткосрочни и средносрочни извънредни мерки.
 
До 30 ноември в Кипър гражданите нямат право да се движант от 23:00 до 5:00 ч. сутринта. Изключение се прави само за спешни медицински причини или служебни цели.
 
Заведенията за обществено хранене ще работят до 22:30 ч. До 75 души на закрито и до 150 души на открито ще могат да бъдат обслужвани в ресторанти, кафенета и други заведения за обществено хранене.
 
В частни домове и на публични места е разрешено да се събират не повече от 10 души.
 
Най-много 75 души могат да присъстват на церемонии в църкви и джамии.
 
Носенето на маска от всички над 12-годишна възраст на всички открити и затворени обществени пространства остава задължително до 15 януари.
 
През този период ще действат и редица ограничения за събирания на обществени места, сватби, кръщенета, кина, театри, конференции.
 
Допълнителни извънредни мерки до 16 ноември се въвеждат в административните области Лимасол и Пафос, които са най-силно засегнати от пандемията.
 
В обръщението си към нацията президентът Никос Анастасиадис призова гражданите, особено младите хора, да спазват въведените мерки.
 
Правителството е осигурило достатъчен брой тестове, за да може да се извършва ранна диагностика в държавни училища, лагери, населени места, а чрез механизмите на Европейския съюз вече е закупило ваксини за цялото население, съобщи още Анастасиадис.
 
През следващите дни трябва да бъдат обявени и плановете за финансова и социална подкрепа на работещите и фирмите.
 
През последните две седмици броят на новозаразените в Кипър се движи между 100 и 200 случая на ден, а вчера общият брой на потвърдените позитивни достигна 5100. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари