Brexit се развил по-зле от очакванията на хората във Великобритания

Увеличили се разходите и бумащината
26 дек 2021 14:50, Петя Славова
68
Brexit се развил по-зле от очакванията на хората във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Повече от 6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че Brexit или се е развил лошо или по-зле от очакванията им, показва проучване, поръчано от вестник "Обзървър" година след излизането на страната от ЕС.

Седмица, след като министърът за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка от правителството на премиера Борис Джонсън, проучването на агенция Opinium показва още, че 42% от хората, гласували за Brexit на референдума през 2016 година имат отрицателно становище за начина, по който се развива Brexit досега.

Адам Дръмонд от Opinium коментира, че най-впечатляваща е констатацията, че искащите напускане на ЕС вече са много по-разколебани  в добродетелите на Brexit, отколкото преди това.

Още по темата

През по-голямата част от Брекзит процеса при зададен въпрос "Brexit за добро ли е или за лошо?", обикновено искащите оставане отговаряха, че е за лошо, а искащите напускане, че е за добро и нацията бе буквално разделена на две равни части. Сега обаче се наблюдава значително малцинство от привържениците на Brexit които, смятат, че нещата отиват на зле или по-зле, отколкото са очаквали.

Докато 59% от искащите оставане в ЕС казват, че са очаквали  нещата да се развият лошо и това се е случило, то само 17% от искащите напускане казват, че са очаквали Brexit да се развие добре и така е станало, предава БНР.

Проучването идва дни преди налагането от 1 януари 2022 година на пълни митнически проверки на стоките, изнасяни от ЕС за Обединеното кралство, за което бизнес лидерите смятат, че ще навреди на по-малките компании, като износителите на храни, да извършват доставки за търговците на дребно в Обединеното кралство, тъй като се увеличават разходите и бумащината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: ВеликобританияЕСBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англичаните са в дъното на всеки по-голям проблем в света от около 300 г. насам, сега са в дънот и на този проблем, който пбаче, за тяхна горест, ляга на техния гръб
24
3
 
20
 
! Отговори
!!! преди 2 години
брекзит-а беше нагледно доказателство, че демокрацията не е подходяща за глупави и наивни хора.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма от къде да крадат английските пиявици скороще ще се самоизяждат.
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51% от възрастното, селско и слабо образовано население живеещо предимно на соц. помощи, гласува против ЕС. .....Със сигурност образованието на тези 51% е в пъти повече отколкото в цялата България взета заедно. Откакто изритаха повечето ганювистанци от българските региони нещата почнаха да се оправят!
21
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пратете им Тиквата! За десетилетие ще ги докара до нивото на Судан!..... Не им трябват балкански екземпляри. Ганюгите да си стоят във балканската фавела.
20
6
 
9
 
! Отговори
зАз преди 2 години
Ся, не забравяйте, че у дребноБритания почти 49% от населението гласува за ЕС - предимно младото и образовано градско население, а 51% от възрастното, селско и слабо образовано население живеещо предимно на соц. помощи, гласува против ЕС. П.остотията у дребноБритания победи с цели... 2% ! -)))))
19
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре си се развива Англия! Работа колкото искаш (стига да си с добър английски език), заплатите скочиха и стоките от САЩ вече пристигат без мита. Исгониха неграмотните балкански субекти които нанасяха вредни чрез сивата икономика.
18
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пратете им Тиквата! За десетилетие ще ги докара до нивото на Судан!
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много плюха по Маргарет Тачър, но със свещ ще дирят такава. Каква унищожителна деградация от нейно време насам.
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак имам повод за радост-добре, че нямам такъв министър-председател. Ние си избираме крадци и угаждачи, но поне не и невменяеми.
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е най-надменната и същевременно глупава нация на света. Никакъв спомен от някогашно величие. Ами нали като си отрежеш свободното придвижване на стоки и им се качва цената? Като изгониш хората, които наистина искат да работят и оставаш с едни розобузи мързеливци на социални помощи. И много, много всякакви араби, индийци и т.н. Защото по право са там като бивши колонии. И Англия конкретно нас българите винаги ни е прецаквала. Сега ще видят какво е инфлация. Пада им се.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брексит нежно фалира доходните бг ягодови и подобни берачески бг бизнеси в юкей, където новите бг робовладелци си жяха закупили земи, привикваха берачи от РБ и им осигуряваха нагъчкано до тавана кучешко преспиване във фургони... Е дотук беше, колкоъо и да си мечтаят за връщане към "нормалното" отпреди ковид.
13
3
 
10
 
! Отговори
До МАЙОРА: преди 2 години
"..Те и родните русофили..." - "Русофили", "еврофили" надеждата е една - да дойде някой наготово да напълни бездънната уста : ))
12
7
 
20
 
! Отговори
МАЙОРА преди 2 години
До Хм 21 Това в Комсомолская правда ли го чете! В ЕК не са очаквали нищо и не са правили никакви прогнози! Май не си наясно как работят евро институцийте! А англичаните се подлъгаха по клоуните Тръмп, Фараж и Борис! Всички популисти се издънват шумно накрая! Това е!
11
16
 
10
 
! Отговори
Гледам, преди 2 години
некадърни комплексари, чакащи подаяния от чужбина, седнали да обсъждат народ, чиито дядовци са владеели половината свят.
10
10
 
18
 
! Отговори
До Асан : преди 2 години
"....15 години у евро г ейския съюз 75% бедни.."- Какво общо има Евросъюза с това че вече 50г не можеш да си оправиш държавата, не може да изкараш пари, не може направиш нищо ? Или искаш да дойде "някой" от Европа и да ти сипе ядене и паре в устата те така щото си уж в Европа. Работи, Направи , Продай - кой ти пречи.
9
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания е един от враговете на България............заедно с Франция, Турция и Гърция!!И тях ли трябва да мисля сега??
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Острова потъва бавно но сигурно.
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им се чуди човек, за какво си го причиниха.
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На Борис...ИДИОТСКА ФИЗИОНОМИЯ ИМА САМО КОРНЕЛИЯ НИНОВА И БСП