Консервативната германска опозиция - против спирането на вноса на руски газ и петрол

ХДС също така не подкрепя скъсването на културните връзки с Русия,
6 мар 2022 10:10, Петя Славова
52
Консервативната германска опозиция - против спирането на вноса на руски газ и петрол
Снимка: БГНЕС

Германските християндемократи са против пълното блокиране на вноса на руски газ и петрол и подкрепят запазването на културните връзки с Русия въпреки войната в Украйна, заяви вчера лидерът им Фридрих Мерц, цитиран от ДПА.

"В момента не обмисляме увеличаване на санкциите по отношение на енергийните доставки от Русия", заяви Мерц след заседание на ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС).

Дискусията в партията, която доминира в политиката на Германия от десетилетия, но в момента е в опозиция, продължава, каза Мерц. "Ако тази война продължи, ако жестокостите, извършвани срещу цивилното население, продължат, ние сме отворени към идеята, че ще трябва да използваме и тези средства", каза той.

ХДС също така не подкрепя скъсването на културните връзки с Русия, като лидерите на ХДС са единодушни, че не всички мостове трябва да бъдат изгорени, каза Мерц. "Искаме да останем в контакт с хората на културата, които желаят да продължат да работят с нас, когато това е възможно", каза той, цитиран от БТА.

"Русия не е наш враг. Там има деспотично правителство, престъпен режим, който сега води тази агресивна война", каза той, но подчерта, че ХДС прави разлика между правителството и населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12, за твое сведение Нефтохима работи предимно с каспийски петрол от Азербейджам, даже до преди няколко години въобще неможеха да преработват друг, последните години почнаха да взимат по малко уралски от Новоросийск, но основно петрола за Нефтохим идва от Азербайджан през терминала в Поти в Грузия
14
56
 
19
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Интересът на Европа е всичко това да свърши и нещата да се нормализират. Но това минава само и единствено през свалянето на Путин от власт. Затова сега е по-добре да има максимално тежки санкции с които Русия да не може да живее и да се принуди час по скоро да смени курса. А колкото до хората в Русия. Там е пълно с кухи *** поддържащи Путин. Нека да го поддържат при 500 рубли да долар и при 30% лихва по ипотечните кредити. Населението на Русия с тъпотата си е съпричастно към престъпленията.
13
8
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно протестите в подкрепа на Русия стават все повече по цял свят. Хората почнаха да се усещат кой има най-голяма полза от конфликта. Само че западните държави налагат информационно затъмнение и про Украинска пропаганда.
12
11
 
60
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
премахнете санкциите срещу русия и изгонете ам бази от територията си 75 годиниокупация стигат довършете сев поток2 и не се подвеждаите по ам нарежданиядвата братски народа да седнат на масата и да се разберат за грешките преди исега с оръжие което им пращате мир няма да настане
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 5 лева ще бъде добре.
10
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
следващата седмица русия спира доставките на петрол за българия очоквайте бензина да ститне 5лв.
9
7
 
6
 
! Отговори
Путин преди 2 години
скоро БезПлатно ще им го даваме, като Губерна от Новата ми Европейска Империя!
8
6
 
47
 
! Отговори
логиката показва преди 2 години
Отдалече - Американците се готвят за тежък конфликт със Китай. Просто искат да отслабят Русия и да усилят влиянието си въху Германия и Франция. Защото без Европа нямат никакъв шанс срещу Китай. Проста логика на събитията!
7
4
 
50
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
На времето,един холандец ми каза:Никога не затваряй вратата,до край! Колко е прав...!
6
4
 
59
 
! Отговори
Синчето преди 2 години
На Бай Дън има две централи в Украина към които руснаците настъпват. Зеленко си е американско протеже. Жалко за украинския народ.
5
7
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
БЕНЗИНА И ДИЗЕЛА МИНАХА 3ЛВ ПО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ
4
13
 
59
 
! Отговори
Реално погледнато преди 2 години
Разбра се вече: Войната я предизвикаха американците за да запазят Германия и Франция под влиянието си. Напоследък те показваха тенденция за независимост на външната си политика. Цената е повредена Украйна с която Русия да се занимава дълго. Още ли не разбирате наглосаксите?
3
5
 
37
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Войната е повече информационна.
2
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най накрая да видя разумни политици
1
3
 
41
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
Интересааа... клати феса!!