НАТО разреши създаването на бойна група в Румъния

Румънските граждани не бива да се страхуват, заяви Йоханис
24 мар 2022 14:37, Йоана Цонева
29
НАТО разреши създаването на бойна група в Румъния
Снимка: БГНЕС

Клаус Йоханис заяви, че НАТО е одобрил бойната група, която ще бъде разположена в Румъния, заяви румънският президент в четвъртък преди участието си в извънредната среща на високо равнище на Северноатлантическия съюз, която се провежда в Брюксел.

"Искаме да говорим за консолидиране на източния фланг. Вече имаме някои много добри новини. Според генералния секретар Йенс Столтенберг НАТО вече е одобрила бойната група, която ще бъде разположена в Румъния. Това е тази бойна група, за която помолих. Франция ще бъде рамкова държава, със сигурност ще има преговори, за да се реши кой друг да изпрати войски в рамките на групата ", заяви Йоханис, цитиран от Romania Journal.
 
Президентът добави, че съгражданите му могат да бъдат спокойни, защото Румъния е защитавана от "най-големия съюз", предаде БГНЕС.
 
Йоханис също сподели, че подробностите за това къде ще бъде разположена бойната група ще бъдат оповестени своевременно. Румънският държавен глава обаче настоя, че са необходими допълнителни мерки за засилване на постоянното присъствие на НАТО в района.
 
"Ако погледнем войната в Украйна, ще видим необходимостта от много модерни оръжия, със сигурност се нуждаем от противоракетна отбрана и други подобни. Нещата не са толкова прости, с камион и танк днес не можеш да спечелиш много. Необходими са модерни, сложни оръжия, които очевидно са доста скъпи", заяви Клаус Йоханис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
nina преди 2 години
#20Каква независима България 1944 г ?Ние бясме сыюзник на Германия във ВСВ
21
0
 
1
 
! Отговори
ахааа преди 2 години
"Румънските граждани не бива да се страхуват, заяви Йоханис" - те така казаха и на Украинските управници, пък стана каквото стана.
20
4
 
4
 
! Отговори
Цезар преди 2 години
Не разбирам защо има толкова лъжи и манипулации, че процента на русофилите е висок. Това не е така, защото по най новите социологически проучвания броят на българите които гледат с любов на Русия и войната която води срещу независима Украйна е спаднал и сега е около 20 процента. Стига с тези лъжи разпространявани от руския посланик Митрофанова и някой нейни български лакей които са от обслужващия персонал на Русия в България . Вън рублоядите от европейска и натовска България. Истинска депутиниз
19
3
 
5
 
! Отговори
Европееца преди 2 години
Дали ще напада или няма да напада Русия някоя друга държава няма никакво значение. НАТО трябва да е подготвен. България е сърбала попарата на съветска Русия когато през 1944 г ни окупираха с войските си независима България и попаднахме под руски робство в продължение на около 50 години Над родината ни бе спусната желязна руска завеса. Дори до западните граници на България с Гърция и Турция бяха разположени минни полета, а да отиде до тези граници трябваше специално разрешение или открит лист
18
3
 
8
 
! Отговори
THE EVIL преди 2 години
Напишете в ю туб "Злокобния план за новата война с Русия" и ще ви се изясни, стига сте се пенили краварски и саксонски ибри.чета. И между другото, забележете тези учени и журналисти са далече и от руснаци и от русофили...
17
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
кои ще я напада румъния та е поръчала 130 ам самолети това е заплаха за всичкинас
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спешно да се купят байрактари , много ги измъчиха рашките горките! :)
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАШД нареди . Ако обичате бъдете точни!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те така ни "защитаваха" и от коронавируса .
13
2
 
9
 
! Отговори
Колио преди 2 години
Да защитени са,след тая защита.Повече няма да има страх никога.Амин
12
21
 
10
 
! Отговори
РР преди 2 години
Руските сили до Киев са обкръжени. Украинците са ги погнали и разбили.Върнаха си Ирпин. Унищожен руски десантен кораб и още три кораба са унищожени. Припасите и морала на руснаците са сведени до нула. Путин си вкара автогол, не искаше натовски близо до границата си, а в резултат на неговата война НАТО засилва позициите си.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чеченски бойци бяха обучени в Англия, украински бойци бяха обучени в Полша... НАТО е в неговата роля. Такава човечност!
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще имаме и сухопътна граница с Русия
9
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради военното присъствие на НАТО в държави до Русия, сега в Украйна се провежда специалната военна операция на Русия. Колкото повече НАТО приближава Русия, толкова по-опасен става светът и в един момент ще има ядрена война заради НАТО.
8
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънците много добра направиха, че си избиха комунистите и сега са много напред, тук е точно обратното, комунистите изживяват втора младост.
7
16
 
9
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Блазе им на румънците. Чест е за всеки мъж да загине на фронта особенно срещу варварски агресор.
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънските граждани няма от какво да се страхуват. Няма да имат време за страх.
5
8
 
19
 
! Отговори
Ooooo преди 2 години
Като толкова смели и ербап защо не се съпротивлявате сами а правите съюз на безумци Как слабата Русия се бие сама без да има около себе си недоразумения като вас
4
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕДРАГИ РУСОФИЛИ. НЕ МЕ ПЛАШИ ФАКТЪТ ЧЕ 80% ОТ БЪЛГАРИТЕ ПОДКРЕПЯТЕ РУСИЯ, А САМО 20% ГЛАСУВАХА ЗА МЕН - КИРО ЗАПАДНИЯ ПРОДАЖНИК. КАТО КРИМИНАЛИЗИРАМ РУСОФИЛИЯТА ВСИЧКИ ЩЕ СТЕ АМЕРИКАНОФИЛИ, А АЗ ЩЕ УПРАВЛЯВАМ ВЕЧНО
3
9
 
9
 
! Отговори
Нато да побърза преди 2 години
че *** вече обявиха война на русия. Нема време.