ЕС с критики към Грузия

Наблюдава курса, по който страната се движи
31 май 2022 16:13, Росен Стойчев
11
ЕС с критики към Грузия
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС наблюдава курса, по който Грузия се движи. Това обяви европейският посланик в страната Карл Харзел, цитиран от Фигаро.

Дипломатът смята, че Грузия е можело да има доста сериозен напредък. Очаквал е тя да е по-добре подготвена за този момент.

Още по темата


Обясни, че има сериозна загриженост за развитието на страната. През последните години там се наблюдава забавяне на реформите и затруднения при формирането на правителство.

В момента е трудно да се предвиди какъв ще е европейският доклад за страната. Там трябва да се вземе решение за нейния статут като кандидат за присъединяване.

Харзел добави, че въпреки доклада, ЕС ще продължи да подкрепя Грузия. Правителството на страната подаде молба за присъединяване.

Очаква се вариант за асоцииране с ЕС през следващите пет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: дипломатЕСГрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво общо има Грузия с Европа?
7
2
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ГРУЗИЯ ПРЕОСМИСЛИ ЕВРОПАТА ??!!!
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Масов Терор Кво си слагаш плюсове бе,шапшал!?
5
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1вия матрос на амбразурата. Викаш хитрите ЕС и САЩ нападнаха Украйна а? Джуджаро и Мордор нямат нищо общо, нали така? Добре де, ама нали джуджака беше най-големия стратег на планетата, как така го излъгаха подлите европейци и/или американци да се забърка в тази война? А какво ще кажеш преди присъединяването на Крим? Тогава нямаше нацисти и уж безброй игорени живи рашки в Украйна.
4
3
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
ЕС и САЩ,Израел и Турция,Катар и Саудитска Арабия,Франция и Англия предизвикаха Военната операция в Украина,но не си помръднаха пръста да заповядат на отрочето си-евреинът фашист Зеленски да подаде оставка. Нали сме наблюдателни? Същото се случва и с Грузия-еврейска стопроцента псевдодържава.Цел на украинското и грузкото правителства е да напълнят ЕС с населението си. Затова Зеленски,който очевидно погребва Украина не спира ходът на военните действия. Става дума за еврейско презаселване.
3
3
 
1
 
! Отговори
Масов Терор преди 2 години
Терориста Иван Стоименов Гешев е заповядал на МВР Перник и РУ Бобов дол масови Екзекуции на Българи пред очите на радостни роми!Екзекуции в България!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес усеща ,че губи почва под краката си, добре,че сме в периферията да ен усетим ударната вълна толкова, стига да не приемем евро-набутвацията
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бре. Като някой се загрижи много за теб, не знам дали е за добро. Някакъв намек. И за Украйна така се захрижиха, майдан им организираха, та дори война. А хората даже вярват, че им помага САЩ. Леле. До къде стигнахме.