Месечни карти за влак и автобус за 10 евро в Германия

Намаляват до края на август акцизите на горивата
1 юни 2022 15:52, Елка Василева
50
Месечни карти за влак и автобус за 10 евро в Германия
Снимка: архив, БГНЕС

Милиони германци ще могат през следващите месеци да се възползват от безпрецедентни намаления на цената на обществения транспорт, приети от федералното правителство с цел да убеди хората да променят навиците си на пътуване в условия на високи цени на горивата, предаде ДПА.

От днес всеки може да закупи месечна карта за пътуване с регионалните влакове и автобуси на цена от 9,66 евро.

Картата ще бъде в употреба и през юли и август, а очакванията са влаковете да бъдат претъпкани през летните месеци.

Същевременно германските власти намаляват до края на август акцизите на горивата до най-ниското разрешено в рамките на ЕС равнище в опит поне малко на облекчат потребителите по време на летния сезон.

Очаква се мярката да свали цената на бензина с 35 цента на литър, а на дизела - със 17 цента. Това обаче ще струва на властите милиарди евро приходи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Сега проучих цените в Германия . 700 евро е апартамент в доста отдалечено място . Ако е апартамент разбира се . А не стая и баня . Тъй че е възможно в това отдалечено място , един ресторант да е 7-8 евро . 4 стола една маса и вурст и леб . Явно това е искала да каже германката , като казва че вечеря у ресторант .
45
1
 
4
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Затуй ли средна заплата за Германия е около 3000 евро . А вие ми казвате доста по високи . А топ мениджърите колко изкарват . Малко преувеличавате . Как и да е . С 6000 евро и да живеете под наем . Е малко странно . Или да давате 1509. Евро за ресторанти на месец . Как и да е . Само вие сте живяла в чужбина .
44
4
 
0
 
! Отговори
Германка преди 1 година
Защо не можеш да приемеш факта, че има успели българи в чежбина, които изкарват пари? Моята приятелка от училище, пък работи като лекар в Щутгарт и заплатата и и по голяма и от мойта. Пограмисти и ликар хирург са мноого добре платини профисии в Германия..
43
3
 
1
 
! Отговори
Германка преди 1 година
Да мога да го дам под наем, дори аз да съм наемател (sublet се казва) В Берлин има остра нужда от жилища! Даже го давахме за 900 евро и направихме печалба 200 евро на месец..В България не плащахме наем. Разходите ни бяха български, а заплатите над средната немска. Идеално! Хайде няма за твоята заплата да говорим, виждам, че не желаш ;-)
42
1
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Как така ще дадеш под наем апартамент който не е твой . Или сега излезна че апартамента е твой . Аре малко намали лъжите . В началото си написала - 700 евро наем . Там с приятеля ти . Са обясняваш че си дала апартамента под наем .
41
0
 
1
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
До Германка Ама кой ти говори за моите пари ??? Някъде да се споменава . Аз говоря за тебе . Че лъжеш .
40
1
 
1
 
! Отговори
Германка преди 1 година
Пепи, издържам двама пенсионири в България и мога да си позволя да ходя по ресторанти тук в Берлин и пътувам по света със моята заплата от 3000 евро нето. Даже по време на короната работех година и нещо от България remote и спестих куп пари ( апартамента в Берлин го дадох под наем). Даже фирмата ми даде 3000 евро допалнително короно плащане. А ти си вярвай, че съм бедна ако така искаш! Аз не съм виновна, че изкарваш толкова малко пари..
39
1
 
1
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Я кажи името на някой ресторант . А и нали бяхте трима - пенсионер и инвалид. Сега от нейде се появи и приятеля ти . Има ли още . Не звучиш убедително . А защо пращаш пари, като тези хора са при тебе ??? Или пращаш на други двама в България . Нещо май се омота .
38
1
 
1
 
! Отговори
Германка преди 1 година
Ако имам 1700 евро останали след сметки и по твое изчисление ми трябват 1350 за ресторант всеки ден, мога да! И даже ми остават 300 евро!
37
3
 
2
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Надявам се че можеш да смяташ . Ресторант . Тоест келнери . Мека мебел . Не е кръчма . Не е бар . Средна цена - и то доста средна е над 45 евро за двама . По 30 - около 1350 на месец за храна в ресторанта . А може би е малка кръчмичка , държана от сърби или турци . Еми ако пийнете и двамата по чаша алкохол . Минахте 60 евро и още 20 за такси . Ми то май тия 3400 нема да ви стигнат .
36
0
 
4
 
! Отговори
Германка преди 1 година
До пепиАми приятелят ми също работи в тази банка, програмисти сме. Повярвай, с 3400 евро ( след плащани на смитки и наем) може и да си позволим даже и повече от един дюнер на ден ;-) Надявам се и ти да можеш..
35
0
 
3
 
! Отговори
Германка преди 1 година
До пепиВярвай каквото си поискаш..Deutsche Kreditbank такава заплата плаща на програмист, бруто е 5000 евро да! Все пак големи данъци плащам..
34
4
 
2
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Ям почти всеки ден на ресторант ???? На дюнерите ресторант ли им казваш . Двама човека в ресторант - пак повтарям, ресторант а не кръчма са минимум 50 евро . Май нещо не ти излизат сметките . Или просто послъгваш малко .
33
2
 
3
 
! Отговори
пепи преди 1 година
3000 евро ама другия път . Лева по може . Не на мене тия . И при 3к евро на месец чисти , няма да имаш никакви облекчения . Това е над 5к бруто . Намали малко хапчетата .
32
1
 
3
 
! Отговори
Германка преди 1 година
До паралелепипед Да такива строителни работници, дето работят нелегално на черно, не плащат данъци. Аз плащам данъци все пак..за болните, пенсионерите, студентите и т.н...
31
0
 
0
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
Пенсионерите в Германия, Франция, САЩ пътуват безплатно навсякъде с техните карти за транспорт издавани за няколко години и подновявани перманентно.
30
2
 
1
 
! Отговори
паралелепипед преди 1 година
До Германка --- Специалистите на строителните площадки в Германия си докарват същите пари на месец. Думам за шофьори на материали, електричари, водопроводчици, дори бояджии и плочкаджии.
29
2
 
4
 
! Отговори
Германка преди 1 година
До Пепи, еми заплатата ми е 3000 евро нето.. ( работя в банка). 1000 евро за родителите в България, наем 700 евро (деля го с приятеля ми). Остават ми 1650 евро чисто за мен. Ям почти всеки ден в ресторант и пътувам по света.. Не знам как е било в Испания..знам, че не всеки в Германия има такава заплата също..
28
4
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
До Германка Странно ми е как изхранваш трима в Германия . Бях три години в Испания и ми е ясно че няма как да стане . Само ток вода наем и кво ли не ще те събори . Друг е въпроса ако лежиш на немската социална система . При 2400 евро бруто заплата - което е доста добре , чисто ако нямаш инвалид и пенсионер няма да ти останат повече от 1600 . Ама с тях двамата си на кантар .
27
0
 
4
 
! Отговори
Германка преди 1 година
Ох, Пепи. Напротив харесва ми в България, но не мога да си позволя там да живея и издържам с една заплата трима човека. (пенсионер и един болен инвалид). Просто се опитах да покажа, че на фона на разходите и поскъпнали цени тук, това кратко временно облегчение не е много помощ..А иначи бежанците тук пътуват безплатно..само с паспорт и даже в inter city express.. Приятелят ме е украинец ( но не бежанец..) и пътува безплатно от три месеца в цяла Европа..