Черна гора с най-евтин дизел, какви са цените на Западните Балкани?

Гражданите на Швеция плащат най-скъпия евродизел в Европа
8 авг 2022 08:29, Нели Христова
32
Черна гора с най-евтин дизел, какви са цените на Западните Балкани?
Снимка: БГНЕС

Бензинът Евросупер 95 в Черна гора е най-евтин сред страните от региона на Западните Балкани, както и евродизелът според данните на Министерството на капиталовите инвестиции на Черна гора, цитирани от агенция МИНА и БТА.

Най-новите данни на ведомството за цените на петролните продукти сочат, че литър бензин Евросупер 95 в Черна гора струва 1,45 евро.

В Албания цената му е 1,78 евро, в Хърватия - 1,64 евро, в Сърбия - 1,62 евро, в Босна - 1,6 евро, а в Северна Македония - 1,55 евро.

Най-скъпият бензин Евросупер 95 в Европа плащат гражданите на Дания - 2,22 евро, а най-евтиният е в Унгария - 1,29 евро.

Когато става въпрос за дизел, литър в Черна гора струва 1,55 евро, колкото е и в Северна Македония. В Албания може да се купи за 1,9 евро, в Хърватия - 1,86 евро, в Сърбия - 1,83 евро и Босна - 1,69 евро.

Гражданите на Швеция плащат най-скъпия евродизел в Европа - 2,37 евро, а най-евтин е в Малта - 1,21 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално там дето процента дизелови коли е най малък е и най евтино горивото и обратно.Зящото тървенето е ниско и няма какво да го правят.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заредих дизел в Хасково вчера, за 3.17 без отстъпката.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На фона на техните заплати в проценти изчислете колко литра гориво може да си купиш с една заплата в България и колко литра си купуват с една заплата в посочените страни. Това изчисление ще покаже, че в България е в път по-скъпо горивото.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Отец Нафърфорий "Малта няма рафинерия, но това не и пречи да купува нефтени деривати от рафинерията на Лукойл в Сицилия." А при нас като Лукойл е монополист на пазара на горива, защо бензина ни не е като в Малта като цена? А, сетих се, по същата причина, поради която Русия няма в Малта посолство с 400 души дипломати, но повечето от тях предимно градинари и готвачи, разбира се ....
4
5
 
6
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Малта няма рафинерия, но това не и пречи да купува нефтени деривати от рафинерията на Лукойл в Сицилия.Но си нямат и ПП. Което пък не и пречи да покаже на всички *** в Европа какво означава грижа за собствената си държава.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В черна гора нямат Мутри. Това им е проблема.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-ДПС-ИТН-ВЪЗРАЖДАНЕ не харесаха статията.
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде кремълското правителство, скоро и на вас ще ви намалеят цените с малко, като пример как ако слушкаме, ще има папо. За пример, не че пак не ви дерат. Бензина трябва да е под 2.20. Само символично ще е, да има с какво да се хвали Радев.