ЕК: България, Румъния и Хърватия е крайно време да са в Шенген

Страните са изпълнили условията за присъединяване, заяви говорител
17 окт 2022 15:49, Петя Славова
31
ЕК: България, Румъния и Хърватия е крайно време да са в Шенген
Снимка: БГНЕС

България, Румъния и Хърватия са изпълнили условията за присъединяване към Шенген и е крайно време. Съветът на ЕС да предприеме необходимите стъпки.

Още по темата

Това заяви днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с най-новата европейска проверка за състоянието на външните граници.

Проверките, свързани с Шенген, са поверителни, поясни говорителят, попитан за оценките на проверяващите у нас и в Румъния, сред които бяха представители на ЕК и на държавите от ЕС. Комисията вече препоръча България, Румъния и Хърватия да бъдат приети в Шенген, посочи говорителят, цитиран от БТА.

Както БТА съобщи, очаква се утре Европейският парламент да призове България и Румъния да бъдат приети в Шенген до края на годината. Чешкото председателство на Съвета на ЕС обяви готовност да подложи въпроса на гласуване през декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Atanasov. преди 1 година
Много,хора не знаят че,след като Словакия влезе в евро зоната хората обедняха.А защо Чехия са в Шенген но неискат да приемат еврото.Макар че икономиката им е над 80% износ???????.
25
4
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Хаха, крайно време е България да каже мaйнaта ви ЕС! Вън от ЕС! По зле няма да станем, след като вече 15години сме в ЕС, а обедняваме и обедняваме! Стига толкова! ВЪН ОТ ЕС!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Убий" страха в себе си и застани сред достойните за живота люде.Там където истината в душата и телата ни,вечно ще живей.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С 'влизането" си в Шенген и в Еврозоната, България окончателно ще загуби не само своя суверенитет а и 57-те тона злато.Затова само след референдум.В противен случай,отговорността ще е на политическата класа и на Президента.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Питат ли ме,де зората ме огряла първи път,тамо аз ще отговоря:-Де се бели Дунав лей,де на исток, Черно море,се бушува и светлей."Велик е Вазов,Патриархът на българската литература.Титанът на българското родолюбие.А вие, вие, подлеци,продадохте не само душите си за шепа сребърници а и Родината ни.Но възмездие има.Гочоолу и Дочоолу са живи в мъртвите тела на политиците ни,защото са без душа. Събуди се Народее.Виж кой те в таз, робски люлка люлее.Бог да пази България,Свята майка.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Питат ли ме,де зората ме огряла първи път,тамо аз ще отговоря:-Де се бели Дунав лей,де на исток, Черно море,се бушува и светлей. Велик е Вазов,Патриархът на българската литература.Титанът на българското родолюбие.А вие, вие, подлеци,продадохте не само душите си за шепа сребърници а и Родината ни.Но възмездие има. Гочоолу и Дочоолу са живи в мъртвите тела на политиците ни,защото са без душа. Събуди се Народее.Виж кой те в таз, робски люлка люлее.Бог да пази България,Свята майка.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Питат ли ме,де зората ме огряла първи път,тамо аз ще отговоря:-Де се бели Дунав лей,де на исток, Черно море,се бушува и светлей. Велик е Вазов,Патриархът на българската литература.Титанът на българското родолюбие.А вие, вие, подлеци,продадохте не само душите си за шепа сребърни и а и Родината ни.Но възмездие има. Гочоолу и Дочоолу са живи в мъртвите тела на политиците ни, защото са без душа. Събуди се Народее.Виж кой те в таз, робски люлка люлее.Бог да пази България,Свята майка.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Питат ли ме,де зората ме огряла първи път,тамо аз ще отговоря:-Де се бели Дунав лей,де на исток, Черно море,се бушува и светлей. Велик е Вазов,Патриархат на българската литература.Титанът на българското родолюбие.А вие, вие, подлеци,продадохте не само душите си за шепа сребърни и а и Родината ни.Но възмездие имам Гочоолу и Дочоолу са живи в мъртвите тела на политиците ни, защото са без душа. Събуди се Народее.Виж кой те в таз, робски люлка люлее.Бог да пази България,Свята майка.
18
1
 
7
 
! Отговори
Ясен преди 1 година
Що сте се разбързали бре???Ква е далаверата тоя път, от къде ще ни опънете сега?
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
<България, Румъния и Хърватия са изпълнили условията за присъединяване към Шенген и е крайно време.>Нима?! За другите 2 държави не знам, но за Абсурдистан това ще бъде най-голямата грешка, която от Шенген са правили досега. Да приемат Абсурдистан там е все едно да приемат Хондурас, Хаити или Конго, голяма разлика няма. Смятай колко им е багажа на шенгенците?
16
3
 
8
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Англичаните, най-умни излязоха. Мътят водата на ЕУ с Юс@ отстрани и си гледат държавата и паун-да колко силен е.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро и Гоугълена ако можеха да сърчнат в Гугъл какво правят Хърватия и Румъния щяхме да сме наполовина по-малко обеднели ама на те се побараха край парапета.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз се отказах от България от такиава политици и крадци не възможно да се живей в бг не желая да съм със неонаците от шенгена бг вече са фашисти
13
4
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
"не ща бялата страна в които емигрирах да се напълни с некъпани тъмни балкански селяни"И коя е "бялата" страна, бе м ухъл? То "бели" страни в Западна Европа не останаха.Относно Шенген - не, мерси на прелюдията към Еврозоната.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шенген, еврото и край на петата руска колона у нас. Предстои! Този народ най-сетне трябва да проумее, че пътят напред е необратим.
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на куково лято ще видите шенген
10
6
 
3
 
! Отговори
България: преди 1 година
Не,мерси,чакахме 20 години и вече загубихме интерес... А и скоро ЕСССР се разпада,така че повече шанс в следващия тираж :)
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаме малко акъл в главата,трябва да им кажем "късно е чадо" и им покажем един среден пръст!Да им кажем,че не желаем повече да влизаме навътре в юроспийския съюз,защото имаме болезнен опит от досегашното ни "влизане" - начукват ни го все по-навътре!Затова трябва да им попречим и нито шенген,нито еврозона,които са последните лопати пръст върху останките от държавата ни и окончателното ни превръщане в робовладелска колония!Особено,натикването ни в еврозоната-ние вече нямаме икономика!
8
4
 
12
 
! Отговори
Т. Шак преди 1 година
Когато искахме, не ни щяха, а сега пък ние не щем. Заврете си Шенгена и еврото там, де слънце не ви огрява.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искаме, благодаря