Макрон: Европа трябва да ограничи зависимостта си от САЩ

Той призова страните в ЕС да са по-решителни в НАТО
22 дек 2022 16:20, Петя Славова
108
Макрон: Европа трябва да ограничи зависимостта си от САЩ
Снимка: БГНЕС

Европейски страни трябва да бъдат по-решителни в НАТО и да намалят "зависимостта си от САЩ", заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Анадолската агенция.

Според "Уолстрийт джърнъл" Макрон е заявил пред репортери на борда на френския президентски самолет, че "не разглежда своя стремеж за развитие на европейската отбрана като алтернатива на НАТО".

Вестникът цитира Макрон, който казва, че една по-силна Европа ще позволи на континента да стане по-автономен в рамките на военния съюз, действайки "вътре в НАТО, с НАТО, но и без да зависи от НАТО".

"Алиансът не е нещо, от което трябва да завися. Той е нещо, което трябва да избера, нещо, с което работя", цитира вестникът думите на Макрон. "Трябва да преосмислим нашата стратегическа автономия."

"Европа трябва да получи по-голяма автономия по отношение на технологиите и отбранителните способности, включително от САЩ", каза той, цитиран от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
7
 
1
 
! Отговори
До 77 Браво преди 1 година
Това,че Европа трябва да се еманципира от САЩ и да работи с НАТО без да е зависима от НАТО не означава,че трябва да е в съюз със Русия и Китай.Какво значи да правиш съюз с диктатури ?
84
0
 
3
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Правилно
83
8
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
руска пропаганда...имат само лъжата и манипулацията...отчаяните...САЩ ще се намесят директно в Украйна!!!Слава на Украйна...Свободен Свят или...мъртъв!!!
82
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Свободни сте само защото...има САЩ,путин отдавна да ви е принудил да говорите...руски,наложи ви олигарси...превзе ЕС с агенти от българия и унгария,къде и с какво ви ограничиха САЩ???къде вие Свободният и Справедлив?франция използва източноевропейците като роби в икономиката си...германия също,стройхте потоци на путин с парите на народите си,правещи ги зависими...и САЩ ви предупреждаваха...цирк и демонстрации на незрели и...несправедливи
81
2
 
13
 
! Отговори
DonRadon преди 1 година
Ха Доброи утро!Откога ви клати Америка за носа!
80
5
 
15
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Господин некрофил Макрон внимавайте с умуването,на глас да не ви падне някоя тухла случайно от Елисейския дворец на главата!!!!
79
24
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Кат Америка няма втора , тъй могъща на света.
78
2
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Тук вече съм съгласен.Европейска ядрена армия, способна само да се справи с предизвикателствата на агресорите . Икономиката си я имаме.
77
2
 
22
 
! Отговори
Тон преди 1 година
При едната зависимост живеехме нормално, при другата ни се разказа играта, кои нормален още вярва на САЩ!
76
0
 
27
 
! Отговори
Кютук преди 1 година
Защо трябваше да си удряте главите в горния праг за да видите долния? САЩ си правят с ЕС гаргара а вролидерите не смеят да им се противопоставят! На времето Дегол извади Франция от НАТО и принуди САЩ да се съобразява с тях но другите нямаха кураж и така бавно но сигурно Европа се превърна в тяхна колония.
75
2
 
16
 
! Отговори
Bibi преди 1 година
E dobar den be ti otkri toplata voda
74
8
 
45
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Трябва цяла Европа да подкрепи Макрон в това начинание!! Най- доброто за нас е да сме самостоятелни от англо- саксонската шайка - това включва Острова,, ФАЩ, Австралия, Канада! Европа с Русия и Китай , тези горните няма да изкарат много!!
73
12
 
3
 
! Отговори
Крайният преди 1 година
Не става, чадо - *** сте.
72
4
 
40
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Слепите да прогледнат и целия свят да се обърне срещу САЩ, както те до сега.Те не са агресори,че имат повече войни от Русия!
71
2
 
32
 
! Отговори
Киро Тъпото преди 1 година
Добро утро мъжки!
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ялaй бaбa, ялa ялa...
69
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е добрутро сватю..
68
4
 
44
 
! Отговори
Помнещ преди 1 година
Ето това Еврейче в прав текст ,го каза в очите на Тръмп,когато беше президент на САЩ! Време е г-н президент, Европа да създаде Своя Европейска армия!-:)) Тръмп тогава настръхна и замълча! В Европейският Кошер на Оси помръкнаха и не обелиха Нито дума!-:(( Обидно ми беше на мен в този момент! Европейци,да си траят и " искат" друг континент да ни " пази" и то на Собственият и континент!-:(((( Подкрепям Макрон в този момент! Плюя на САЩ!-:))))
67
5
 
43
 
! Отговори
Руснак преди 1 година
Дупета непоръбени няма да се спасите ЕС ще се разпада ,който тръгне против Русия го пиши умрял!!!
66
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взеха да въртят трътката,вече все повече хора се питат,какъв е смисъла да подкрепят война и защо се замесват и плащат тази война,която не е в техен интерес,независимо как ще завърши.Пропагандата се изтърква и на хората им дадоха сметката,сега те я гледат и се питат-аз ли я поръчах тази война,защо да я плащам.- а сервитьора сащ вика това е такса защита на демокрацията,не е моя поръчка,неее,нищо че за мойто заведение