Спасиха 168 мигранти близо до Канарските острови

През нощта службите за спешна помощ помогнали на още 114 мигранти в две лодки
23 юни 2023 07:20, Йоана Цонева
17
Спасиха 168 мигранти близо до Канарските острови
Снимка: БГНЕС

Общо 168 мигранти бяха спасени в четвъртък близо до испанските Канарски острови. Toва съобщиха службите за спешна помощ, ден след като благотворителните организации за мигранти изразиха опасения, че повече от 30 мигранти са загинали, след като тяхната надуваема лодка е потънала на същия маршрут.

Испански официални лица потвърдиха, че са открити телата на дете и мъж, а марокански патрули спасили 24 души от потънала лодка.

Организациите, фокусирани върху миграцията, разкритикуваха Испания и Мароко за липсата на навременна намеса. През нощта службите за спешна помощ помогнали на още 114 мигранти в две лодки. От тях 53 души са били откарани в Лансароте, а 61 мигранти, включително бебе и майка му, са откарани в болница в Гран Канария.

Още по темата
Телевизионни кадри показват спасителите да помагат на пристигащите мигранти в пристанището Аргинегин в Гран Канария. В четвъртък сутринта беше открита трета лодка с 54 души на борда, които бяха откарани в Лансароте в добро здравословно състояние.

Същевременно испанският спасителен кораб Aita Mari, принадлежащ на организацията Salvamento Maritimo Humanitario (SMH), заяви, че е спасил 294 души от мигрантска лодка в италиански води край остров Лампедуза. Съвместна операция между Aita Mari, спасителния кораб Nadir и италианската брегова охрана е била извършена за изваждане на всички на борда.

Атлантическият миграционен път, използван от мигранти от Субсахарска Африка, е един от най-опасните в света. Според Международната организация по миграция на ООН през 2022 г. загинали са поне 559 души, включително 22 деца, докато се опитвали да достигнат до Канарските острови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
Много бързо са реагирали и са ги "спасили" на грешния бряг
13
0
 
1
 
! Отговори
Гейропа преди 10 месеца
Замиращата бяла раса си го слага сама! За няколко сребърника гейропейският политик продава бъдещето на децата си!
12
0
 
2
 
! Отговори
Ф преди 10 месеца
Всичко това е заради нарушаването на природните граници. Бог е отделил в отделни континенти катранените, шафранените и бледоцветните човешки същества с океани, морета, реки, планини, обаче хората винаги търсят добри условия за живот и развитие. Никой не бяга от хубав, спокоен и щастлив живот.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цяла Африка се пренесе в Европа. Нима не свърши населението? И още, и още. ДДавят се, бесят се, но прииждат. На лодки, на шмотки
10
0
 
17
 
! Отговори
Новини от бъдещето преди 10 месеца
286 мигранта бяха спасени от благотворителкната организация "Африканци за Европа" край родното им село Хасси Месауд в Алжир на 300 км от алжирския бряг. Те са се намирали в изключително опасна зона край площада в центъра на селото и чакали безпомощни с торбички в ръце някой да ги спаси.За щастие спасителиуте са били наблизо и след няколко дневна спасителна операция клетите мигранти са вече спасени, настанени в общински жилища край Барселона и вече са получили първия си чек социални помощи ....
9
0
 
19
 
! Отговори
Аре ве преди 10 месеца
Ареее стига влачили навлеци. Спасените да се връщат на африканския бряг
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Честито на западна европка ,краят на белият човек в този регион се вижда вече !
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ако знаеха какво ги чака тук, въобще нямаше да идват
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
предпочитам русия или китай да ме 'спасят'
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ама тия ес граждани ли са че ги спасяваме? все едно европа не е била нападната от чингиз хан 13 век, а европейците са решили да ги спасят и интегрират
4
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
по добре да те 'спаси' урсула отколкото путин!
3
0
 
17
 
! Отговори
силно замислЕна преди 10 месеца
А не трябваше......
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ко значи 'спасиха'? ще бачкат или на социал ли ще карат сега? ако ще бачкат и ще ги карат да изповядват лгбт ценности, това спасение ли е?
1
0
 
27
 
! Отговори
Да попитам преди 10 месеца
А кой ще спаси цивилизованите нации от мигрантите!?