Престъплението "агресия" може да влезе в НК

Това заяви правосъдният министър Атанас Славов
20 окт 2023 15:53, Стела Стоянова
38
Престъплението "агресия" може да влезе в НК
Снимка БГНЕС

Работим за включване на престъплението "агресия" в Наказателния кодекс, заяви министър Атанас Славов, който взе участие днес в Съвет “Правосъдие и вътрешни работи” в Люксембург.

В частта "Правосъдие" министрите обсъдиха законодателната инициатива за директива във връзка с производството по несъстоятелност, като акцентът беше уредбата на отменителните искове, съобщава БГНЕС.

Българският правосъден министър посочи в изказването си, че по-подходящ е подходът, даващ повече гъвкавост на националните законодателства, което се оказа и мнението на преобладаващата част на държавите-членки. В същото време налице е нужда от хармонизация с цел развитие на свободното движение на капитали и за устойчиво развитие на търговските отношения в Съюза.

Актуалното състояние на агресивната война на Русия срещу Украйна: борба срещу безнаказаността, беше следващата точка от дневния ред на Съвета. Държавите-членки отново изразиха ясната си позиция за разследване, установяване и наказване на всяко престъпление на територията на украинската държава.

Министър Славов заяви, че настоящото правителство на България ясно отстоява позицията си за оказване на помощ на Украйна - военна, но и правна. Министърът подчерта, че в Министерството на правосъдието е сформирана работна група за промени в Наказателния кодекс, с които да се уреди престъплението „агресия“, а Националният институт на правосъдието обучава украински магистрати.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Moldo преди 6 месеца
Елате да видите в Дубай Украинските жертви.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Опааа... То нашите у БГ то " оправиха" нещата,та чак и в Украйна отидоха!-:))
28
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
А как ще се дефинира понятието "агресия"? Щото повечето български граждани са определено много агресивни в отношенията си и изведнъж ще станат престъпници.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Долу Промяната към фашизъм! Продажниците в затвора. Искаме свобода и демокрация.
26
0
 
7
 
! Отговори
Най-после преди 6 месеца
Ще можем да осъдим медиите за агресивно разпространение на дезинформация.
25
0
 
2
 
! Отговори
Не знам какво е преди 6 месеца
агресия.Конникът без коса на снимката ли ще ни каже?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 16. Не само, че му дадоха присъда на Силвестър Тошев, но и му постнаха профилна снимка с имената и възрастта, което явно е практика в Обединеното кралство, както и в САЩ. Тук в много случаи се слагат някакви маски, якета, покриват си лицата и се пишат някакви инициали все едно е някаква огромна тайна кое е съденото / осъденото лице
23
0
 
4
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 6 месеца
Предлагам престъплението "Интимна НЕ-коалиция на Посолството" да се наказва със затвор и конфискация на заграбеното от българския народ!!!
22
0
 
9
 
! Отговори
ДОЛУ ФАШИШАЙКАТА ГЕП преди 6 месеца
Да гласуваме за Левицата! Стига фашистки терор!
21
1
 
6
 
! Отговори
оказвайте помощ там преди 6 месеца
Във връзка с напрежението по повод конфликта между Израел и "Хамас", което се наблюдава през последните дни в Германия, Министерството на външните работи предупреждава българските граждани да бъдат бдителни и да избягват квартали, в които има засилено арабско присъствие или места, където се провеждат демонстрации.
20
1
 
3
 
! Отговори
смешки на търкалета преди 6 месеца
този път давайте вашите заплати, а не правна помощ иска бункера: оказване на помощ на Украйна - военна, но и правна.
19
0
 
7
 
! Отговори
Бързо стоплиха преди 6 месеца
Народът иска да ги бие...
18
1
 
6
 
! Отговори
Morski преди 6 месеца
ХАХАХАХАХА! Че то така никой не може да протестира пред МС, Президентство, Съд,Прокуратура ,а още повече да хвърля яйца - както между другото правехте точно вие от *** и Просто Просотите!!! Тошва е " АГРЕСИЯ"! Сега га сте на власт се получава-"За кучета и котки може ,а за прасета не моше!"
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бавничко ни засягат примката. Такова нещо ще става че комунизма ще ни се струва рай.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не знам какво ще въвеждат, но в крайна сметка съдът винаги дав апо 3-4 години за убийство на пътя и около 10 за умишлено убийство.Докато в Англия на наш *** в Англия му дадоха скромните 25 години за две изнасилвания!
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой го посади тоя недорасляк в това министерство??? Само мизерии натвори дотук...
14
0
 
14
 
! Отговори
аха преди 6 месеца
Айде малко да се спрат законотворците и по-специално този плешив Яценюк. Писна ни от самодейността им и комсомолския им ентусиазъм. Интимна връзка до 60 дни. Празноглавци.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хапчетата!
12
0
 
6
 
! Отговори
Крайно време е преди 6 месеца
Въпросът е как ще се тълкува и прилага наказание
11
0
 
14
 
! Отговори
С такива глупости преди 6 месеца
ли се занимавате бе шмекери ? A кога Тиквата ще влезе в затвора, нали ви беше ПРИОРИТЕТ преди изборите и основен аргумент гарантиращ "зелен симафор" за НС ? Гнус ме е от всеки български политик, предлагам да им се отнеме българското гражданство заради ИЗМАМА НА СУВЕРЕНА ?