Призив в Нидерландия: Гответе се за война с Русия!

Командирът на армията: Москва става все по-силна
Обновена: 29 дек 2023 12:50 | 29 дек 2023 12:50, Нели Христова
156
Призив в Нидерландия: Гответе се за война с Русия!
Снимка: БГНЕС

Командирът на нидерландските въоръжени сили Мартин Вийнен призова страната да се подготви по-добре за евентуална бъдеща война с Русия.

"Нидерландия трябва сериозно да се страхува от война и обществото ни трябва да се подготви за нея... Русия става все по-силна", заяви в интервю за вестник De Telegraaf генерал-лейтенант Мартин Вийнен, командир на Кралската нидерландска армия, цитиран от изданието NewsWeek.

Нидерландия, която е един от основателите на НАТО, е силен съюзник на Украйна. Миналата седмица нидерландският премиер  Марк Рюте обяви, че страната му скоро ще достави 18 изтребителя F-16 на Украйна. А Вийнен, който на 1 януари ще се оттегли от поста си, заяви, че Нидерландия трябва да последва примера на други държави, които се намират в близост до Русия, визирайки военната подготовка на  страни като Швеция, Финландия и балтийските държави.

"Има само един език, който Русия разбира, и това е езикът на силната армия", казва Вийнен. Командирът на нидерландската армия не е единственият, който призовава за по-добра подготовка срещу евентуална война с Русия - в интервю за Welt am Sonntag на 16 декември германският министър на отбраната Борис Писториус говори за необходимостта Германия да оборудва по-добре армията си, като увеличи защитата на оръжията си. Писториус заяви, че Германия трябва да е в състояние да се защитава достатъчно добре, както и да предоставя оръжия на Украйна, тъй като САЩ могат да намалят участието си във войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 104 Направо си е ВИЦ. За да атакуват Холандия братушките трябва да пускат ракети през въздушното пространство на Германия. Смеееееех са тия лалета отвсякъде.
95
2
 
2
 
! Отговори
ПП Путин ще Победи преди 5 месеца
и ПП Премиерът е Пеевски - Измамата е поне 2на!
94
3
 
5
 
! Отговори
До до Тошко Нинов преди 5 месеца
Как един Путин, затвори в концлагер 140 милиона?
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 101 Кравар, като си си кравар си до гроб такъв. А и не мога да изменя на патента ми "кравар". Нали се сещаш. Муахаахахаха...
92
1
 
1
 
! Отговори
Дебел(O)(O)кият к0к0 преди 5 месеца
Дайте Пари - Бюджета има Нужда от Шекели!
91
0
 
5
 
! Отговори
Theodoris Kantakuzin преди 5 месеца
Цялата ХОЛАНДИЯ ПО ПЛОЩ Е ПО-МАЛКА ОТ ГРЪЦКИЯ РЕГИОНИС : Оригиналис МАКЕДОНИА = 43 000 < 50 000 кв.км...А БЕЛГИЯ Е ДЖУДЖЕ = КОЛКОТО МОЛДОВА, АРМЕНИА и АЛВАНИА/Аупаниа .
90
1
 
5
 
! Отговори
ВИЦ преди 5 месеца
Това Виц ли е ?Холандците явно са напушени , или искат заем от САЩ във вид на Оръжия .Вижте картата на Света - къде се намира Нидерландия .
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кмета на Ротердам е Ахмед Абуталеб, значи от Холандия трябва да бъдат експулсирани от почти 20 милонно население около 6-7 милиона бежанци и тогава холандците ще са истински европейци
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофилите не искат България за има силна армия защото е против интереса на Русия
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Лелее, онова дето вие като вук на месечина "кравар" във всеки пост пак е довтасало тук... Смени плочата, ей, сега можеш да почнеш да видиш нещо от сорта на "атлантиииик" да речем, за разнообразие.
86
3
 
4
 
! Отговори
do 82 преди 5 месеца
Конформизъм.....това е най страшното. Как да спрем войната според теб. Руските войници са в Украйна. Къде са украинските войници........пак в Украйна. Кой трябва да бъде спрян. Как се спира Убиец - психопат с оръжия. Когато ракета на Путин падне върху твоя дом.....ще почнеш да мислиш по друг начин. Верно е едно Русия, Китай и Иран искат хегемония и нов световен ред. Как ще се чувстват свободните хора от европейската цивилизация под диктатурата на Иран. Къде свободата е висша ценност..в Иран ли
85
4
 
4
 
! Отговори
Путин Позволи преди 5 месеца
Избиването на 10000 деца в Окупирана Палестина и показа, че Шефовете му са същите като тези на Байдэн! Войната в Европа е просто начина за още по-Бърз Геноцид над Бялата Раса!! а Палестинците горгите - вече почти ги прочистиха и им ограбиха цялата земя и Родина!!
84
2
 
11
 
! Отговори
простата истина преди 5 месеца
Ако Нидерландия влезе в война с Русия ще последва съдбата на Украйна.Ако не иска да воюва трябва да направи 3 неща: Да не убива руснаци 2.Да не разполага и насочва ракети по руската граница 3. Да не слуша Борис Джонсън който долетя и каза на украинците в Истанбул:Не подписвайте нищо нека повоюваме. Както виждаме - това са изключително трудни за изпълняване условия нали?Май е по добре да се готви за война?? Ей полудяха тия натовци-сами си търсят боя
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 85 Какво леля си си разбрал ве, кравар? Руското ръководство казвало ли е че има намерение да напада Холандия или четеш тука пуберите във форума само какво си фантазират? Казвай бързо веее, кравар???
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всичко някак си работи за Путин, въпреки "опустошителните" санкции и истеричната медийна война - изключване от SWIFT, шумните прокламации и изявленията на всички "цивилозовани" лидери за изолация на Русия, целия сплотен, консолидиран, обединен, юнайтетиран цивилизован свят със хиляда процента БВП, всички се събрали тогеда против изостаналата Русия която е само с жалките 3% БВП... Всичко се провали, Путин ги разби по всички показатели.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мале тия не си гледат АфроАзиятската държава къде ги чукваш къде се пука. Първо холандия да изчисти държавата си от бежанци да станат бяла държава тогава да гледат на вън
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
от проруските медии се говори само за война.Сигурно такива са инструкциите.Всяка новина да започва с Война
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Двете държави имат почти еднакъв БВП!
78
3
 
1
 
! Отговори
Еврогей преди 5 месеца
Хааайй гаааййз, хау'з гой'н? Хайде са се саберем една яка хомодружинка и да си направим гей парад да сапортнем една героична малка страна която мирно и тихо си седеше и нищо не правеше когато изведнъж без абсолютно никакъв повод и без абсолютно никаква причина беше вероломно нападната от една 28 пъти по-голяма зла страна, а? Или поне пари да им дадем, а?
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 81 В Краваристан като е рай какво леля си дириш още тука, кравар по същата логика? Казвай бързо веее, кравар??? Значи като сме против САЩ и НАТО сме копейки, вие като сте против Русия сте си просто българи родолюбци но и не сте за Нато и САЩ да победят Русия??? Ще ме разплачеш от смях, кравар!