ЕЦВ вероятно ще започне да намалява лихвите от пролетта

Лихви по депозитите са на историческия максимум
11
ЕЦВ вероятно ще започне да намалява лихвите от пролетта
Снимка: Pixabay

Гуверньорът на "Банк дьо Франс" (Banque de France) Франсоа Вилерой дьо Гало заяви днес, че е "много вероятно" Европейската централна банка да предприеме първите понижения на водещите си лихви "през пролетта", предаде БТА кото се позова на Франс прес.

"Струва ми се много вероятно да има първо понижение на лихвите през пролетта", каза френският централен банкер днес по "Бе Еф Ем бизнес", допълвайки, че "в Европа, както и навсякъде другаде, пролетта е сезон, който продължава от април до 21 юни".

ЕЦБ вчера остави без промяна водещите си лихви по депозитите на историческия максимум от 4 на сто.
Управителят на германската централна банка "Бундесбанк" (Bundesbank) Йоахим Нагел също намекна днес, че ЕЦБ е все по-близо до приемането на решение за първо понижение на водещите си лихви.

"Нека го кажа така... увеличава се вероятността да сме свидетели на понижение на лихвените нива преди лятната ваканция", заяви Нагел

В интервю, излъчено от подкаста "Тейбъл тудей", управителят на германската централна банка посочва, че този ход "очевидно ще зависи от (финансово-икономическите - бел. ред.) данни". Той отбелязва, че са се подобрили перспективите за постъпването на данни, които биха подкрепили решение на ЕЦБ за намаляване на лихвените проценти.

Управителят на "Бундесбанк" и гуверньорът на "Банк дьо Франс" Франсоа Вилерой дьо Гало членуват в Управителния съвет на Европейската централна банка, който приема решения за лихвената политика на банката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: лихваецб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много добре ще е това намаляване тъкмо когато и България ще влезе в Еврозоната
9
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 2 месеца
Оправете си заглавието!Не е ЕЦВ,а ЕЦБ.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вероятно очакват войната да приключи и да няма нови дългове.
7
4
 
8
 
! Отговори
Края на систем иде!! преди 2 месеца
Грабежа над бачкаторите ще продължава значи. Лихвите трябва да са 10% минимум. Иначе ЕС ще колабира, при инфлация се получава загуба на доверие в системата. Реалната инфлация да не говорим , че е над 100% !!! Вафла боровец беше 27ст, сега е 60 ст. Плащаме тока за бизнеса за да ни вдигат цените? Субсиидията за ток беше грабеж, инфлацията е грабеж. Създаване на евро фиксирано за залатото и забрана на биткойна дето само пере пари т дрога и др. и хаби тока на вятъра!!!
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тие кога ви вдигнаха, кога ще ги намаляват. Тамън ще напомпат инфлацията брутално.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Защо? Златото дивидент не носи, а и достатъчно поскъпна след последния конфликт в Газа. Аз пък залагам да видим златце на по 1500 долара тройунцията.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 2 Това го правят хората с ниска финансова култура.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лихвите на ЕЦБ, както и на БНБ, не са лихви за гражданите. Странно как за толкова много години не го разбрахте.....
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В БГ никой така и не разбра, че в Европа имало увеличение на лихвите , тук получаваш 0% за парите си , и съответно тичаш да купуваш бетонни дупки по 200 000 евро, с което се приключваш сам окончателно. Иначе сме член на ЕС хахахахаха ...
1
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Перфектно за който има инвестиции в злато.