Скандал в ЕП: Депутатка си сложи намордник и вдигна икона срещу Урсула

Диана Шошоака беше изгонена, след като попречи и на друг свой колега да се изкаже
18 юли 2024 19:30, Нели Христова
141

Крайнодясна евродепутатка от Румъния бе изгонена от пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург, след като нададе обидни възгласи по време на дебат след реч на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде Франс прес.

Председателката на групата "Обнови Европа" Валери Айе държеше реч, в рамките на която поиска от Фон дер Лайен правото на доброволен аборт да бъде вписано в Хартата на основните права на Европейския съюз. Румънската евродепутатка Диана Шошоака прекъсна с възгласите си изказването на Айе. Тя дори вдигна православна икона над главата си.

Поведението на Шошоака, която е лидер на националистическата партия "SOS Румъния", силно подразни председателката на Европейския парламент Роберта Мецола.

"Това е третият път, в който правите това. Моля депутатката да бъде изведена от залата“, разпореди Мецола след неколкократно нарушаване на реда в залата. Това пък вбеси Шошоака, която се развика.

"Не викайте на разпоредителите. Колко хора, колко колеги трябва да дойдат, за да ви изведат от стаята?", възмути се  Мецола. "Мисля, че говорихте достатъчно."

Малко по-рано, по време на речта на Фон дер Лайен, Шошоака привлече вниманието към себе си, като размаха намордник и го постави пред устата си и черна торба, подобна на онези, които се използват за трупове.

Пред журналисти по-късно румънката обясни какво е провокирало действията й. По думите й, тя била помолена от румънския народ, а и от много други европейски граждани, да спре Фон дер Лайен.

"Аз съм от партията "SOS Румъния", което е символ на това, че имаме нужда от помощ, защото се разпадаме като нация. Това беше протест на румънците. Те ме помолиха, писаха ми. И не само румънците, получих съобщения от граждани от цяла Европа, които ме помолиха да направя нещо, за да спра Урсула", допълни тя.

Попитана защо е вдигнала иконата, тя отговори:

"Защото съм християнка. Православна християнка. Имам право да изразя своята религия с иконите. Защо не можем да вярваме в Бог в този Европейски парламент? Защо тя се чувства засегната от икона? Какво се случва тук?", попита Шошоака. "Видях как тук всякакви малцинства имат право да изкажат мнението си. Защо ние християните обаче нямаме права?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
5
 
! Отговори
. преди 1 месец
Фон дер Лин е лицето, напълно ислямизира и разрушава Европа. Направени са необратими грешки в Европа. Фон дер Лин е най-големият джихадист. Освен това, съпругът й, Пфайзер, е бил замесен в големи скандали, свързани с COVID ваксините123
103
1
 
3
 
! Отговори
. преди 1 месец
Фон дер Лин е лицето, което стои до Мелони и напълно ислямизира и разрушава Европа. Направени са необратими грешки в Европа. Фон дер Лин е най-големият джихадист. Освен това, съпругът й, Пфайзер, е бил замесен в големи скандали, свързани с COVID ваксините
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не прилича на аскет.
101
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Браво !Жените са по-смели и казват това без страх от урсулите , които в тоя парламент няма само да са "цуни ,гуни" а да работат за интерес на европейците ,ако - не, ЕС е свършен !
100
3
 
0
 
! Отговори
OLEEE преди 1 месец
TAM POLOVINATA SA PSY
99
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам чувството, че Мърсула ***, няма да завърши добре живота си, румънския депутат, който разкри пред ЕП корупцията й с ваксините, беше умишлено разболян след това! Разболяват и убиват хора, това минава всякакви граници!
98
37
 
3
 
! Отговори
Само дето преди 1 месец
Тая е луда - за връзване!
97
32
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
До Анонимен 99 Кефите се, щото сте се провалили в живота и гледате как *** като тая се опитват да "направят" нещо срещу хора, които са постигнали 1000 пъти повече от нея. Лузъри се кефят на лузъри
96
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мажоритара на ЕП са бандити, точно като нашите родни такива.
95
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички нормални хора гледаме достоверни телеграм канали и не гледаме пропагандистките краваро-говнярски канали: 1, b и новата. Гледайте истината в телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Rus_criminal; voin_dv; ФРОНТОВИК. Гледайте предаването "60 минут" и вести в smotrim.ru и различни канали в smotret.tv
94
13
 
30
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Много бих искал да разбера и да чуя компетенно мнение по какво политиката на сегашния ЕС,действията правилата се различават от тия на ЦК на КПСС!?Ако говорим за външните белези -100% съвпадение!Иска ми се да мина без определения които можаеда бъдат приети за обидни или провокационни ,но няма как да не кажа че ЕС това е един вид / евро/колхоз!?Каквото каже партийния секретар на колкоза -това е!надявам се всички знаят вица за жирафа -е това стана в ЕС -няма такова животно и това е...
93
20
 
64
 
! Отговори
Враца баце преди 1 месец
Румънката може да е всякаква, но показа, че има "топки" за разлика от нашите политици, дето се скъсаха от навеждане, към кобрата Урсула!!
92
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ние изпратихме там човек на име Хазарта..... да ни представя!
91
19
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Урсула е чудовище и ще гори в ада!
90
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Щом тогава са могли да събират пари, оръжия, хора. Да издават вестници, книги и да вдигат възстания от там, значи не е аргумент, че стоиш тук да спасяваш народа. 21-ви век сме, сега даже ще е доста лесно." - Да, т.е. не е нужно, човек да напуска "Европата", още по-малко родината си :)
89
4
 
2
 
! Отговори
90 преди 1 месец
Благодаря, че подробно ми оябсни, че за нищо не ставаш, но по-важно - че агрументие ти са ГЛУПАВИ и грешиш за почти всичко :)
88
6
 
12
 
! Отговори
2SLGBTQAI+ преди 1 месец
"Революционерите ни са прекарали доста от живота си в изгнание, някъде из тази гадна Европа." - Европа не е това, което беше.
87
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Революционерите ни са прекарали доста от живота си в изгнание, някъде из тази гадна Европа. Най-вече, тематично за статията, във влашко. Щом тогава са могли да събират пари, оръжия, хора. Да издават вестници, книги и да вдигат възстания от там, значи не е аргумент, че стоиш тук да спасяваш народа. 21-ви век сме, сега даже ще е доста лесно.
86
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Тая па - Обясни! В подобробности!
85
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 87 - Защо ли Левски и Ботев са се мъчили в тая гадна поробена територия ... А да, сетих се - не са слабохарактерни нещаснтици.