Франция бясна на Макрон: Държавата е в криза, а той се боричка с мъже на плажа

Президентът излезе във ваканция
Обновена: 4 авг 2024 18:19 | 4 авг 2024 17:55, Нели Христова
314
Франция бясна на Макрон: Държавата е в криза, а той се боричка с мъже на плажа
Снимка: Twitter

Еманюел Макрон възмути французите, след като замина на почивка. 

Ваканцията на прецизидента идва в момент, когато отпуските на полицията са отменени, лекарите от спешна помощ и спешните отделения са в пълна готовност, а общинските служители полагат извънреден труд, за да поддържат града в по време на най-голямото спортно събитие.

Според съобщенията Макрон е напуснал столицата, за да почива на френската Ривиера заедно със съпругата си Брижит, дъщеря си Лоранс Озиер и нейния партньор Матю Графенстаден.

Семейството е отседнало във Форт де Брегансон, който някога е бил военен пост, използван от френските войски в битки срещу англичаните през 1707 и 1793 г. Френският президент е оборудвал историческата крепост с плувен басейн и сигурни комуникации, за да може да управлява страна от морския бряг.

Трябва да се отбележи, че за Макрон е семейна традиция да почиват в Брегансон, който посещават почти всяка година, откакто той встъпи в длъжност през 2017 г.

Но неговата почивка идва и на фона на политическа криза за Франция, която няма правителство, а виновникът за това е самият Макрон.

Възмущението на французите се разпали допълнително, след като френски таблоид пусна снимки на Макрон, заобиколен от мъже на яхта, които сякаш се боричкат с него.

Ваканцията не хареса на политическите опоненти н президента. Кристиан Пике, член на левия Нов народен фронт (НПФ), който спечели най-много места на наскоро приключилите предсрочни избори, свикани от Макрон, каза, че партията му няма да позволи на президента да се измъкне лесно.

"Ще оказваме натиск върху Еманюел Макрон докрай. Той няма да тръгне за Брегансон с чувството, че ще го оставим сам", каза Пике.

Междувременно, в остра редакционна статия, френският всекидневник Le Figaro нарече Макрон "случайния работник на Елисейския дворец" - имайки предвид официалната резиденция на президента.

Олимпийските игри в Париж започнаха със серия от проблеми, след като крайнолеви саботьори унищожиха високоскоростните железопътни линии в страната в деня на церемонията по откриването.

След това самата церемония предизвика недоволство от всички страни, тъй като драг кралици и трансджендъри изпълниха това, което мнозина описаха като пародия на "Тайната вечеря", което доведе до извинениние от страна на организаторите на Олимпиадата.

Запитани за оттеглянето на президента в решаващ момент, екипът на Макрон каза, че той все още е начело, фокусирайки се върху Олимпиадата и следейки отблизо събитията, развиващи се в Близкия изток. Екипът каза, че Макрон е разговарял с Масуд Пезешкиан, новия президент на Иран, в понеделник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четирима голи мъже играят нещо като хоро? Много странни обичаи имат французите....
187
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Странна работа братче! Нелката Оплюваше Путин и Кимчо.Сега Оплюва и Макрон? Ама как бе Нелка? От къде тоя " кураж"? Та той е " наш човек от ЕС". Как посмя да го оплюеш?? -:)
186
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера още една руска подводница даде фира, също предното СУ както и редовните нови 1000+ руски вдовици за новия ден, щото всеки ден се произвеждат по толкова. Как върви тридневното СВО, другари ;)
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Онзи ден френски самолети гасяха пожари в България. Снимки нямаше. И коментари нямаше. От многото тестостерон не ни остава време да си изгасим пожарите и викаме меките франсета на помощ.
184
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
колко равълнувано всички се опипват по време на снимката
183
1
 
8
 
! Отговори
Дебел(O)(O)кият к0к0 преди 1 месец
много Секси Снимки - ПодЛудяват ме!
182
0
 
11
 
! Отговори
В заключение преди 1 месец
На мен ми прилича на еднополова оргия с деца.
181
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сменил е бабата-транс за по-млади мъже.
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На една от снимките се вижда долу в дясно дете, вероятно също момче. Вероятно детето е внуче на жена му от най-малката и дъщеря.
179
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Фют, да не наричаш дилдото ти Чебурашка???
178
11
 
6
 
! Отговори
Християнин преди 1 месец
Макрон никога не е изпращал войници - това са доброволно платени наемници слабо умникокарфиолен .
177
25
 
2
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Абе чебурашки, вие на плажа с костюми ли стоите? Мда, плажа само на картичка сте виждали:))))))))))))))))) Добър фотошоп са направили мurвите на Путин. По вашата логика президента Макрон няма охрана и се разхожда по плажа между хавлиените ви кърпи....хахахаха
176
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано французите го гръмнат това изчадие адско
175
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ба.ти карфиола - фейк нюз, няма такова нещо. Гледал си фотошопи и монтажи по мрежата. Френски военни не са пращани в Украйна.
174
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е хубаво де, какво да прави човекът, да не иде една седмица малко на почивка ли? Макар че и неговата почивка мога да си представя що за почивка ще е - нито можеш да си изключиш телефона, нито можеш да се напиеш, нищо... Но поне работата му е яка - президент. Не виждам къде е проблемът. Ама си мисля тези фотографи как са успели да се докопат до президента. Лошо няма, ама щом фотографи могат, то сигурно и други ще могат (такива като онзи при Тръмп, да не дава Господ). Това бих попитал аз охраната.
173
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новите Европейски " Ценности"???-:( Отврат! И този същият индивид,беше готов да изпрати Френски" войничета", срещу Руската армия?? Леле леле ...
172
0
 
18
 
! Отговори
Тодор Колев преди 1 месец
''отпуските на полицията са отменени, лекарите,общинските'' Айде,няма нужда бе,джанъм. С тъз Фалшивата Олимпиада 2024-Париж по добре да ги бе разпуснал сичките -да си почиват.
171
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тази бабичка нормално е да е обърнал резбата. Пък това в Франция е мода
170
3
 
15
 
! Отговори
Бесен французин преди 1 месец
Вече не съм толкова бесен. Със съседа се погъделичкахме по мъдураците и ми мина. По френски.
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя прецизидента с кво се занимава. Аре пускайте проверка за правопис, не боли а е и професионално.