Медалистите ни от Париж - спортисти, изградени в своите страни. Проблем ли е това?

България като държава няма кой знае каква роля в техните успехи
9 авг 2024 16:10, Анисия Иванова
59

Феноменален олимпийски ден за България! Атлетите ни завоюваха 4 медала на Игрите в Париж в четвъртък. Семен Новиков, Кимиа Ализаде, Божидар Андреев и Хавиер Ибаниес представиха достойно страната ни.

"Чувствата са разнопосочни - от една страна 4 медала, имаме олимпийска титла. Гимнастичките още не са си казали последната дума. Но от друга страна тези медали са спечелени от състезатели, които се състезават за България. Те са изградени като спортисти в своите страни. По една или друга причина се състезават за България, в което няма нищо лошо, но по-глобално ако погледнем, нещата са по-скоро песимистични. На практика в момента единствено Божидар Андреев е българският спортист, който е спечелил медал за България", каза изпълнителният продуцент на Спортът ON AIR Александър Рангелов в "България сутрин".

Според него разчитаме на отделни спортисти да спечелят отличие за България.

"При Карлос Насар ситуацията е по-различна. Той е спортист, който е изграден в България. Докато и при Новиков, и при Рамазанов, и при Ализаде, и при Ибаниес нещата са малко по-различни. Новиков вероятно е тук заради войната в Украйна. Подобна е ситуацията с Ализаде заради нарушаването на човешките права в Иран. Спортът преди беше държавна политика, имаше спортни училища. Да стигнеш до медал на Олимпиада е изключително постижение, но България като държава няма кой знае каква роля в техните успехи", допълни Рангелов пред Bulgaria ON AIR.

Изпълнителният продуцент на Спортът ON AIR на е на мнение, че конкуренцията на Игрите е много жестока, особено в плуването и леката атлетика.

"В плуването максимумът, който можеха да постигнат нашите плувци, бе участие във финал. За медали много трудно. И Деси Ангелова влезе във финала при дебютното си участие. Не трябва да омаловажаваме успехите, въпреки че сме имали олимпийски шампионки в гребането, откъдето имаме и много златни медали", поясни той.

Със сигурност очакваме още един медал от Олимпиадата в Париж, категоричен е Рангелов.

"Рамазанов ще се бори за титла. При всички обстоятелства ще имаме още един медал - дали златен или сребърен. Боряна Калейн влиза в битка за медалите в художествената гимнастика. За съжаление Стиляна Николова отпадна изненадващо, не можа да се класира, но от Боряна Калейн също очакваме медал.

Карлос Насар само се моля да не прегори, защото очакванията към него са много големи. Това малко или много може да те зареди с прекалено голямо напрежение", добави журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
въшливите копейки не харесват олимпиадата защото русия не участва ,те не са за България , а за русия в спортовете и сега им е кофти злобни са и сипят обиди по олимпиадата.
11
4
 
15
 
! Отговори
Един от народа преди 1 месец
Вече ставаме привлекателни за спортисти от други страни. Аз лично предпочитам българите да живеем по-добре и в по-уредена държава, отколкото да имаме две дузини олимпийски шампиони.
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой има все още капка акъл, харесва ли ви или не, именно имиграцията е изходът от демографската криза. Няма друго работещо решение. Дори и всяка българка в детеродна възраст веднага да започне да ражда деца - най-малко три, ще са необходими поне 25-30 години за да се отрази. Само че, всички знаем, че това няма как да се случи.
9
7
 
9
 
! Отговори
Свобода преди 1 месец
ейй лоша работа за закостенелия българин, където не е напускал никога България и си мисли, че българинът е най-велик и способен и мрази всички освен руснаците хахахахах.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че България няма за приоритет спорта щом няма спортни училища. Реално всички спортисти се подпомагат от спонсори и България няма никакъв принос за успехите им. Преди години от спортното училище в Пловдив много медали спечелиха за България. В Чепеларе имаше спортно училище. Сега едва ли съществува.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те да гледат спортовете да не са на стадион щото се вижда че при безплатни билети няма хора на стадиона .Интерес към физическите спортове почти няма .В държави с повече свобода на словото това ясно се говори на висок глас .Олимпядите държавите си правят пропаганда затова имаше и толкова много допиг скандали .А всички тия милиарди които се инвестират след олимпядите не се използват съоръженията а тези пари са нужни на народите.Трябва да ги забранят олимпядите като средство за източване на бюджета
6
4
 
3
 
! Отговори
не,как ще е преди 1 месец
проблем,българина е цар да получава на готово,да не би пенсионерите да имат принос за това,че се къпят в мляко,не,смучат кръвчицата на децата си дето продадоха по чужбина,това е само един пример,но така е с всичко останало в държавата,всеки който получава космическа бг заплата да не би да има принос за нея,не разбира се,просто чичо му го е назначил и милионите текат ли текат
5
4
 
10
 
! Отговори
Проблем е! преди 1 месец
И то огромен проблем най-вече за "факторите" в нашия спорт.Нямам нищо против чужденците състезаващи се под нашия флаг даже ШАПКА ИМ СВАЛЯМ, но тяхното присъствие означава, че няма достойни Българи за техните места и че НЕ СЕ РАБОТИ с младите.Има нещо сбъркано в организацията на нашия спортен живот като цяло.Вижте например САЩ.Там на Олимпиада отива този спечелил в местните подборки преди игрите! И така трябва да бъде, за да няма "туристи"!
4
11
 
7
 
! Отговори
НО НЕ И РУСНАЦИ преди 1 месец
НЯКОЙ ДА Е ВИДЯЛ РУСНАК ДА ПЕЧЕЛИ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ?... ТАКА Е БИЛО И НА 3.МАРТ. НА ШИПКА - УКРАИНЦИ, РУМЪНЦИ, ФИНЛАНДЦИ, НАЕТИ ОТ РУСКИЯ ЦАР, ПОДОБНО НА НЕПАЛЦИТЕ И ЙЕМЕНЦИТЕ НАЕТИ ОТ ПУТИН СЕГА.....
3
13
 
10
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Я стига сте умували! Хората се състезават за България, вие само кусури търсите. Ей това българите сме голяма гад ще знаете, и изобщо не го заслужаваме.
2
6
 
1
 
! Отговори
Семена и нрави преди 1 месец
България ли е виновна за войните по света ?Техните спортисти да носят медали за нас ???Булгарчетата -булгурчета -семе новиково непокълнало .Саймън благодарим ти за златото и за флагът !
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахах, единствените медалисти на България са украинец, кубинец, иранка, дагестанец и ром! Не знам как го приемат това бантycкотовете, които мразят всичко чуждо още преди да го познават