Лепнати за асфалта: Екоактивисти блокираха четири германски летища

Климатичният колапс вече е реалност за много хора, казват те
15 авг 2024 13:00, Нели Христова
57
Лепнати за асфалта: Екоактивисти блокираха четири германски летища
Снимка: БГНЕС

Германското летище Кьолн/Бон обяви в четвъртък сутринта, че временно преустановява дейността си след "неоторизирано проникване". От полицията съобщиха, че е изрязана дупка в оградата по периметъра.

Летището е един от най-натоварените пътнически центрове в Германия. По-късно в четвъртък Нюрнберг също потвърди, че спира операциите поради протест.

Климатичните активисти от Letzte Generation или "Последното поколение" се бяха заканили да проведат демонстрации на няколко германски летища тази седмица.

Те споделиха кадри как блокират пистата в Кьолн, както и в Щутгарт. Групата също така твърди, че блокира движението в Берлин.

"Залогът в момента е милиарди човешки животи. Климатичният колапс вече е реалност за много хора", пишат активистите в сайта на социалните медии X. "Все още имаме привилегията да можем да направим нещо по въпроса тук. Моля, присъединете се към OIL KILLS!"

"Последното поколение" е група, създадена през 2021 г. — името е намигване към активистите, които смятат себе си за последното поколение, преди Земята да достигне повратната точка и да се срине при климатичен срив.

В Германия техните протести се съсредоточиха главно върху блокиране на пътища и писти в опит да повлияят на транспортната политика. Те също така искат Германия да подпише международно споразумение за спиране на използването на изкопаеми горива до 2030 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
7
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 месец
Че то решение си има - рулира си самолетът по пистата, спира с игзоста от турбовентилаторите към залепилите се, капитанът бутва тротъла до колкото трябва над айдъл (според колкото там са близо вкиритиньеньити 'лигу'лигуфрени, за предпочитане да са близо) и ги оставя на хубав и приятен джетбласт за колкото време трябва, както биха казали "шеф"-готвачите - "до готовност" :).
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да направят операция чист въздух . Да раздават колелета на които пише - България еар и Луфтханза :)))
26
3
 
3
 
! Отговори
Герамания преди 1 месец
До IQ 3.14 Всяко русково управление може да бъде квалифицирано като нападение със смъртоносно оръжие, ако е нападение. Германия е правова държава, няма нужда да използва терористи за да се бори с други терористи.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не дойдат да легнат на магистралата за Бургас. Мигновено ще станат на лепенки.
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самолетите много цапат въздуха :) Да ги спират . Що не карат колело ???
23
1
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Герамания по същия повод в сащ рисково управление на мпс може да бъде определено от съда като "нападение със смъртоносно оръжие". луфтханза ше се наложи да си внесат 2 микробуса чеченски омон като преговарящи с еколозите, преди да са разбили някой самолет заради тия откачалки
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се лепнат за летището бива, но като се лепнат иизвратеняците за децата тогава трябва да изпищят ако не са ги съвсем зомбирали.
21
0
 
17
 
! Отговори
Герамания преди 1 месец
В Германия се приемат закони срещу тероризма на тези маргинали: реална присъда със затвор (не може да бъде заместена с плащане) а Луфтханза вече съди за един милион предишните хубавци и скоро ще са голи и боси.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези са символа на провала и деградацията на Европа. На къде отиваме? Без електричество, без автомобили, без дрехи, без самолети, без мляко, месо и местни продукти, няма да се къпем, няма да се отопляваме, ще живеем в землянки и т.н. високи постижения. Тези искат да унищожат цивилизацията и да заживеем като първобитни диваци. Това ли искате бе хора?
19
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
финансираните от САЩ "еколози" обричат на упадък икономиката на Европа. Защо само в Европа всеки изкълчен и чалнат лузър се прави на ЛГБТ/БЛМ/Еко активист - заради грантчетата сър!!! А Европа вместо да се осъзнае, че вече от Лидер се превръша в коптор се саморазрушава! Без милионите бежанци, еко сделки и ЛГБТ-квоти щяхме да сме лидери а сега..западащи ГейМултикултурниИслямизираниКлетници!
18
1
 
4
 
! Отговори
читалище заря преди 1 месец
До 61 новината е явно за жители на чешнигирово и габровница, които си мислят че в германия има едно единствено летище.
17
0
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
на 17 градуса моа седа залепен цел ден. да дойдат тука да изкарат един надник при 30 градуса в 22:00 и тогава да герестеят
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пфф - Себе си ли имаш за 90%?
15
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отново провокации на Москва за дестабилизиране на Европа.
14
14
 
3
 
! Отговори
Пфф преди 1 месец
90% от българите никога не са пътували със самолет, та не знам какво коментират.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 12 - Е как да стане, ще им нарушат правата! Докато тия, дето им пропадат полетите не озвереят и да ги понабият възпитателно, няма да се оправят нещата.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махат ги за 5 минути, какъв е проблема?
11
1
 
20
 
! Отговори
Пфф преди 1 месец
Това същите екокативисти ли са, на които дрехите им са произведени от петролни продукти? За един преател питам.
10
0
 
24
 
! Отговори
Оставете ги залепени преди 1 месец
... Ката постоят 4-5 дена сами ще се отлепят. И после директно в затвора. За 10 години. Докато излязат и вече няма да е останал нито един "активист" . Какво само с перце ги галите? Те блокират пътища, повреждат произведения на изкуството, рушат обшествено имущество.... и НИЩО. Това което правят НЕ Е ПРОТЕСТ а нарушение на обществения ред. Това е престъпление.
9
0
 
7
 
! Отговори
Земята няма преди 1 месец
се срине. Ще се сринат петролните шейхове и петролните компании.