ЕК отпуска още 40 млн. евро хуманитарна помощ за украинците

35 млн. ще отидат за хуманитарни проекти в Украйна
6 сеп 2024 16:15, Анисия Иванова
80
ЕК отпуска още 40 млн. евро хуманитарна помощ за украинците
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия съобщи, че отпуска още 40 милиона евро хуманитарна помощ за украинците. От тази сума 35 млн. евро ще бъдат разпределени към хуманитарни проекти в Украйна, а останалите ще бъдат в подкрепа на украинските бежанци в Молдова.

Комисията отбелязва, че помощта е пряко свързана с наближаващата зима и състоянието на повредената от руските удари украинска енергийна инфраструктура. Средствата ще послужат за възстановяване на разрушени сгради, за осигуряване на електричество, отопление и подслон.

От началото на руското нахлуване в Украйна през 2022 г. ЕК е отпуснала досега 966 милиона евро за хуманитарна помощ на хора, засегнати от войната, като 71 милиона евро от тази сума са били за бежанците, избягали в Молдова. Комисията направлява помощта по Механизма за гражданска защита на ЕС, като са доставени над 150 000 тона помощ в натура в Украйна, като линейки, пожарни коли, лекарства, средства за подслон, електрогенератори, се допълва в съобщението, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: УкрайнаЕСпомощ
Още от ЕС
Приятел, превърнал се във враг: Едуар Филип не очаква Макрон да изкара пълния си мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
15
 
! Отговори
до 26 преди 1 седмица
Айде бе. Така ли било. Укрите не спазваха Минските споразумения. Бомбиха цивилни 8 години. 2021 началото наркомана промени конституцията и практически направи връщането на Крим конституционна цел. А Ноември 2021 в Мюнхен каза ча Украйна щяла да се сдобива с Ядрено Оръжие. За капак От Дек 2021 Украйна почна мобилизация на големи войски на изток и се готвеше за офанзива. Русия просто ги изпревари.
25
2
 
13
 
! Отговори
Накратко преди 1 седмица
САЩ = ФАЩ принудиха куклата на конци Зеленски да принуди Путин да започне инвазията. А сега същите тези перат десетки десетки милиарди и някои хора отвъд океана станаха мега богати от цялата тая работа. Ние в Европа разбира се отново сме в ролята на ХРАБРИ ДУХАЧИ!
24
3
 
16
 
! Отговори
Нацисткия фонд преди 1 седмица
Спонсорираме нацистите. Докъде се докарахме.
23
3
 
11
 
! Отговори
Простено ви е фашки преди 1 седмица
Вече започвам да разбирам тези, които възхваляват фашисткият режим в Украйна. Те са жалки нещастни човечета, които са преминали през няколко стадия на развитие през своя живот, и в злобата, страха и омразата си към Русия са станали и фашисти. Засега прикриват своята фашистка идентичност, само зад русофобията си и затова с такава надежда и лелеяна мечта очакват фашистка Украйна да победи за да започне победоносният ход на новия фюрер, наркомана със зелените парцалки.
22
0
 
4
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 седмица
"""""ЕК отпуска още 40 млн. евро хуманитарна помощ за украинците"""" --------- Малку съ!!! Требваше да отпуснат поне 40 Милиарда Евро!!!! Знайте ли колку поскъпнаха големите частни Имения по светъ??? Ами частните самолети, въртолети, ами яхтите..., че то като съ позамислиш май и 40 Милиярдъ шъ съ окажат малку!?
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз ти казах че има цензура ти нямало не може във века на технологиите 90 % от селата в България да акат във външни ями да няма канализация а да даваме помощи на украйнци с чисто нови автомобили
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще има за бело. Зеленски върза зимата, нашите обаче от къде ще вземат за пица с кристали не знам.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 32. Ти па кат си запомагал... Дращенето на глупости едва ли може да мине за помощ.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
40 милиона за нацисти.
17
1
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 1 седмица
Някой няма ли да обясни, какво точно, кой и кога и защо е казал "Киев за 3 дни", че и аз като един непросветен човек да разбера. Че тук там някой го ползва като някаква мантра това
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АЗОВ за помощ 20. То все някой друг трябва да ти осъществява фантазиите.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Слабо крадене.
14
11
 
2
 
! Отговори
АЗОВ за помощ преди 1 седмица
Като приключат с 00рките предлагам да поканим няколко бригади АЗОВ да стегнат България. по точно ромските села и квартали и да изловят каппейките
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ада на чебурашките ... 4 ==== така си мислиш, защото не си се погледнал в огледалото..
12
2
 
8
 
! Отговори
Зеленски преди 1 седмица
Точно за ново имение в англия ще ми стигнат, идеалка
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Години наред Европа профитираше и се развиваше в благоденствие благодарение на изключително изгодните цени на ресурсите които купуваше от Русия. Но те не искаха да купуват изгодно, искаха ги без пари, затова започнаха войата в Украйна. Е, сега всичко свърши. Европа отива на кино.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фауве - над 100 хиляди остават на улицата.
9
8
 
1
 
! Отговори
Скучно и точка преди 1 седмица
Накрая ще трябва и БЛАТУШКИТЕ да минат на евро за да се оправят ... Толкова територии и ресурси а миZеруват че и войни правят ама така е след като ги води Zлата орда... крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ и ще беднярстват се
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Продажбите на електрички в Германия се сринаха с 54% след като спря субсидирането и бонуса който Шолц и сие плащаха, за да стимулират продажбите. Сега трябват пари за Украйна За март 2024 само 31 хиляди електрически превозни средства са напуснали салоните, което е с 29% по-малко, от март 2023. Фирмите правят отстъпки, но това не помага. Настроението сред производителите на автомобили е мрачно: Audi, Mercedes, Opel и VW губят пари и им липсват старите, обикновени автомобили и се страхуват от стагнация. Ето как ерата на електрическите автомобили завършва в Германия, дори преди да е започнала.
7
2
 
1
 
! Отговори
ру Блата преди 1 седмица
Крепостните ще работят за по добри пари и придобивки като ги "завладее" ЕС... Ще им пуснат пак олимпиадата и YouTube. Да въведат еврото за да се оправят с войни няма да стане